Lásd a láthatatlant


Nem, nem vettünk magunkhoz semmiféle legális, vagy illegális tudatmódosítót. Ez a jövő! Ez a kiterjesztett valóság!

Augmented Reality. Pár éve került a laborokból a köztudatba, azóta pedig rohamos fejlődésen esett át ez a kutatási terület. Mára már nincs szükség speciális matricákra, jelekre, markerekre, amihez a szoftvernek igazodnia kell, hiszen a valós tereptárgyak (legyen az egy iroda bútorzatata, vagy egy vonat ülései és az utazó emberek) elegendő információt adnak, hogy a nem létező eseményeket térbe helyezze a megjelenítő.

Apropó! Megjelenítő! Nem kell már atomreaktor egy AR szoftverhez. Simán elfut iPhone-on, vagy akár Androidos telefonon. A lényeg, hogy a készülék (persze az lehet akár egy noti is webkamerával) a kamera élő, és a valóságot mutató képére szerkeszti rá térben tökéletesen helyesen a virtuális történéseket. Az oxfordi egyetem kutatói Parallel Tracking and Mapping-nek (nagyjából: Párhuzamos Követés és Feltérképezés) nevezték el saját AR szoftverüket.

##191058##

Mint az a fenti videóból is látszik igencsak jó munkát végeztek, hiszen gyakorlatilag pár másodperc alatt feltérképezi a szoftver a terepet és onnantól tökéletesen térbe helyezi a virtuális szereplőket.

Ráadásul a felhasználási területe igen széles (bár a mókafaktora is óriási a ligetben egymással virtuális lézerpityuval harcoló srácoknak, akiket mindenki más hülyének néz), hiszen a turizmustól kezdve a vásárláson át, rengeteg helyen tudjuk majd használni a Kiterjesztett valóságot.

Én nagyon rákattantam! És Ti???

]]>

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

A mai robotok a férfiak fantáziáit jelenítik meg
Addig jó, amíg mi alakíthatjuk a jövőnket és nem szembesülünk azzal, hogy a gépek elválaszthatatlanul az életünk részeivé váltak.
Szlovákiában tiltakoznak a mobiltelefonok nyomon követése miatt
Hétfőn átlépte az ötszázat a fertőzéssel diagnosztizáltak száma az országban.
Megjegyzi majd a lejátszott tartalmakat a Chrome
Ugyan a Google átmenetileg nem frissíti a böngészőjét, de a fejlesztők új funkciókon dolgoznak.
Ilyen lehet a Samsung következő vezeték nélküli fülhallgatója
Babszem formájúak lesznek a Samsung következő Galaxy Buds vezeték nélküli fülhallgatói.
Visszatért a Steamre a Last Oasis, ráadásul ezúttal már játszható állapotban
A Last Oasis debütálása múlt héten katasztrófába torkollott, ezért a készítők leszedték a Steamről, de most eljött a visszatérés ideje.

További tech hírek >>