Lassabb, de biztonságosabb lesz a Facebook


A Facebook-on az utóbbi egy év során jelentős mértékben megnőtt az adatlopás előfordulása. A továbbiakban kötelező lesz a Facebook biztonságos csatornáján keresztül böngészni.

A Facebook felhasználóinak védelmének érdekében bevezeti a biztonságosabb, HTTPS kapcsolat használatát. Természetesen ahogy eddig, a továbbiakban is kikapcsolható lesz a funkció, de egyáltalán nem ajánlott. A biztonsági szigorítás nagy mértékben megnehezíti a személyes adatok (felhasználónév-jelszó) illetéktelen használatát.

A HTTPS kapcsolat minimális mértékben sebességcsökkenéssel fog járni, de nagyon ajánlott a használata. A protokollt a Facebook 2011-ben tette elérhetővé, amit a Fiókbeállítások / Biztonság / Biztonságos böngészés menüpontban lehet bekapcsolni.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Moderna: fél évvel a második oltás után is jól véd a vakcnia az összes vírusvariáns ellen
A gyógyszergyártó elkezdte az oltóanyag egy új változatának a tesztelését.
A szoftverekre és az intelligens járművekre összpontosít a Huawei
A szankcióktól sújtott kínai cég új területeken próbálkozik a túlélés érdekében.
Kiteljesedik a Quadro jelzés nélküli NVIDIA sorozat
Az előző év végén bemutatott RTX A6000 megkapta a kispajtásait.
Kimentek a hivatalos meghívók, jöhetnek az Apple újdonságai
Április 20-án tartja következő bemutatóját az Apple, amelyen valószínűleg új iPadek és új iMac is érkezik. Ezek viszont még mindig csak találgatások, a dátumon kívül ugyanis mást...

További tech hírek >>