Lassú add-onok a Mozilla szégyenfalán


A sebesség a böngészők kritikus pontja, ezért ha valami külső tényező lassítja a működést, azt a fejlesztők sem nézik jó szemmel. A Mozilla ezért listába gyűjtötte azokat a kiegészítőket, amelyek leginkább visszavetik a Firefox teljesítményét.

Az ide kattintva elérhető lista élmezőnyében igen népszerű, tömegek által napi szinten használt alkalmazások is szerepelnek. A sokak számára elengedhetetlen Firebug például a második helyen tanyázik, a cég mérései szerint 74%-kal lassítja a Firefox betöltési idejét.

Ugyanennyivel veti vissza az indítási időt a FoxLingo fordító add-onja, a top 10 többi szereplője pedig 54-23%-kal lassítja a böngészőt. Ironikus módon még a beszédes nevű FastestFox is felkerült, bár ez épp a gyorsabb böngészést szolgálná.

A Mozilla a jelek szerint igyekszik komolyan venni a jelenséget és amennyire lehet, gátat szabnának a lassú add-onok terjedésének. A jövőben minden héten teszteknek vetik alá a 100 legnépszerűbb kiegészítőt és amelyek minimum 25%-kal lassítják a Firefox betöltését, azoknál egy kis figyelmeztetés hívja majd fel erre a töltögetők figyelmét.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Ha a K&H Bank ügyfele, még ma ellenőrizze a számítógépét
Szerdától csak a legfejlettebb operációs rendszereken és böngészőkön keresztül lesznek elérhetők a K&H Bank szolgáltatásai. Mutatunk egy oldalt, ahol egy kattintással megnézheti,...
Érkezhet a GeForce GTX 1650 GDDR6-os verziója?
Az eddigi GeForce GTX 1650 és a GeForce GTX 1650 Super között építhet hidat az NVIDIA.
46 000 éves madarat találtak
Már nem tudták megmenteni az életét.
Ezekből a játékokból még nem készültek filmek. Pedig jó lenne!
Megmutatjuk a legjobb alapanyagokat, szavazzon, melyiket látná szívesen a filmvásznon!
Videón az iPhone 9
A klip is azt mutatja, hogy valóban a régi dizájnt választott az Apple.

További tech hírek >>