Lassú add-onok a Mozilla szégyenfalán


A sebesség a böngészők kritikus pontja, ezért ha valami külső tényező lassítja a működést, azt a fejlesztők sem nézik jó szemmel. A Mozilla ezért listába gyűjtötte azokat a kiegészítőket, amelyek leginkább visszavetik a Firefox teljesítményét.

Az ide kattintva elérhető lista élmezőnyében igen népszerű, tömegek által napi szinten használt alkalmazások is szerepelnek. A sokak számára elengedhetetlen Firebug például a második helyen tanyázik, a cég mérései szerint 74%-kal lassítja a Firefox betöltési idejét.

Ugyanennyivel veti vissza az indítási időt a FoxLingo fordító add-onja, a top 10 többi szereplője pedig 54-23%-kal lassítja a böngészőt. Ironikus módon még a beszédes nevű FastestFox is felkerült, bár ez épp a gyorsabb böngészést szolgálná.

A Mozilla a jelek szerint igyekszik komolyan venni a jelenséget és amennyire lehet, gátat szabnának a lassú add-onok terjedésének. A jövőben minden héten teszteknek vetik alá a 100 legnépszerűbb kiegészítőt és amelyek minimum 25%-kal lassítják a Firefox betöltését, azoknál egy kis figyelmeztetés hívja majd fel erre a töltögetők figyelmét.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

BRÉKING – Mégse fog ezen a héten részletesebben bemutatkozni a PS5
Noha a Sony korábban már meghirdette a PS5 hivatalos bemutatását június 4-re, a jelenlegi események miatt ezt elhalasztották.
Öt ingyenes autós játék okostelefonra
Már nagyobb üzlet mobiltelefonra készíteni játékot, mint számítógépre. Sok a silány, de vannak nagyon izgalmasak is.
Van egy rejtett játék a Windows böngészőjében, így hívhatja elő
A Microsoft a SkiFree mintájára készített egy szörfös játékot, amit eddig csak néhányan láthattak, most már viszont bárki hozzáférhet.
Se a szivárgás, se az ezt követő botrány nem látszik meg a The Last of Us Part 2 előrendelésein
Noha a The Last of Us Part 2 kapcsán az elmúlt hetekben volt egy csúnya balhé, a Sony szerint ez nem látszik meg a játék eladásain.
Júniusban is rengeteget ér a segítségetek – Folytatódik a PC Guru támogatói programja
Továbbra is ESET kóddal háláljuk meg támogatóink bizalmát.

További tech hírek >>