Lassú nettel a töltögetők ellen


Az internetes adatforgalom sebességének lassításával próbálja akadályozni egy alaszkai egyetem hallgatói kalózkodását és illegális letöltését.

Alaszka legnagyobb egyeteme, a University of Alaska Anchorage (UAA) a campus területén elérhető internet sebességének lassításával tervezi megakadályozni, hogy hallgatói az egyetemi internetkapcsolaton keresztül töltsenek le és osszanak meg szerzői jogot sértő tartalmat – írja a ktuu.com, alaszkai hírportál.

A vonatkozó jogszabályok értelmében a jogosultak, illetve az őket képviselő szervezetek jelezhetik az egyetemeknél, ha azok hálózatán keresztül illegális fájlmegosztást tapasztalnak. Az anchorage-i egyetem szerint az intézmény egyre több bejelentést kap, amely szerint diákjai kalózkodnak: 2008-ról 2010-re a beérkező panaszok száma megduplázódott, és az idei évben rekordszámú értesítést kaphatnak az eddig beérkezettek száma alapján.

A felsőoktatási intézmény képviselője szerint a panaszok elemzése során megállapították, a jogsértések többségét a kollégiumi termekben elérhető hálózaton követik el a hallgatók.

Az egyetem szerint a lassabb sebesség nem fogja akadályozni a hallgatókat abban, hogy tanulmányaikhoz kapcsolódó feladataikat ellássák, arra viszont nem lesz alkalmas, hogy nagy felbontású filmeket töltsenek le a hálózaton keresztül. Az elkövetkező hetekben bevezetendő változás miatt több hallgató is tiltakozik.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Tizennégy év után megjelenik az eredeti Half-Life újragondolt változata
A 2006 óta fejlesztett, a Valve által is jóváhagyott Black Mesa március 5-én lesz hivatalosan is kész.
Megindult a lavina: a CD Projekt Red sem utazik a PAX Eastre
Hiába van hátra már csak egy nap a rendezvény kezdetéig, továbbra is sorra mondják le a részvételt a komolyabb szereplők.
Lemondott posztjáról a Disney vezérigazgatója
15 év után távozik posztjáról a Disney vezérigazgatója, Bob Iger, akihez a Marvel vagy épp a Lucasfilm felvásárlása is köthető.
Elgato Stream Deck: a makrózás új mércéje
Volt szerencsénk kipróbálni a Stream Deck sorozat középső, szerintünk leginkább eltalált árazású tagját.
Visszahozná az otthon cserélhető mobilakkukat az EU
Nem fog tetszeni a mobilgyártóknak a kiszivárgott javaslat.

További tech hírek >>