Lassú nettel a töltögetők ellen


Az internetes adatforgalom sebességének lassításával próbálja akadályozni egy alaszkai egyetem hallgatói kalózkodását és illegális letöltését.

Alaszka legnagyobb egyeteme, a University of Alaska Anchorage (UAA) a campus területén elérhető internet sebességének lassításával tervezi megakadályozni, hogy hallgatói az egyetemi internetkapcsolaton keresztül töltsenek le és osszanak meg szerzői jogot sértő tartalmat – írja a ktuu.com, alaszkai hírportál.

A vonatkozó jogszabályok értelmében a jogosultak, illetve az őket képviselő szervezetek jelezhetik az egyetemeknél, ha azok hálózatán keresztül illegális fájlmegosztást tapasztalnak. Az anchorage-i egyetem szerint az intézmény egyre több bejelentést kap, amely szerint diákjai kalózkodnak: 2008-ról 2010-re a beérkező panaszok száma megduplázódott, és az idei évben rekordszámú értesítést kaphatnak az eddig beérkezettek száma alapján.

A felsőoktatási intézmény képviselője szerint a panaszok elemzése során megállapították, a jogsértések többségét a kollégiumi termekben elérhető hálózaton követik el a hallgatók.

Az egyetem szerint a lassabb sebesség nem fogja akadályozni a hallgatókat abban, hogy tanulmányaikhoz kapcsolódó feladataikat ellássák, arra viszont nem lesz alkalmas, hogy nagy felbontású filmeket töltsenek le a hálózaton keresztül. Az elkövetkező hetekben bevezetendő változás miatt több hallgató is tiltakozik.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

[GC 2019] – Jöhetnek a PlayStation-exkluzív játékok PC-re?
A Sony nem zárkózik el attól, hogy a jövőbeli PlayStation-exkluzív játékok akár PC-re is megjelenjenek.
Robotok harcáról készült videókat távolított el a YouTube, mert állatkínzásnak vette azokat
Bár vér nem folyt, a YouTube mégis törölt néhány robotharcról készült felvételt, a platform algoritmusa ugyanis azt érzékelte, állatkínzás folyik.
Új eljárással segítenének az éhező koalákon
A székletátültetés lehet a megoldás.
Szeptembertől jön a gigabites kábelnet a Telekomnál
Szeptembertől immár nem csak optikai (FTTH) hálózatán, hanem kábelhálózatán (HFC) is kínál gigabites letöltési sávszélességet biztosító internetelőfizetést a Telekom. A...
[GC 2019] – Lehet, hogy nem lesz multiplayer a Cyberpunk 2077-ben
Bár dolgoznak azon, hogy a Cyberpunk 2077 is kapjon többjátékos módot a megjelenés után, ha az nem üti meg a szintet, nem fogják erőltetni.

További tech hírek >>