Lassú nettel a töltögetők ellen


Az internetes adatforgalom sebességének lassításával próbálja akadályozni egy alaszkai egyetem hallgatói kalózkodását és illegális letöltését.

Alaszka legnagyobb egyeteme, a University of Alaska Anchorage (UAA) a campus területén elérhető internet sebességének lassításával tervezi megakadályozni, hogy hallgatói az egyetemi internetkapcsolaton keresztül töltsenek le és osszanak meg szerzői jogot sértő tartalmat – írja a ktuu.com, alaszkai hírportál.

A vonatkozó jogszabályok értelmében a jogosultak, illetve az őket képviselő szervezetek jelezhetik az egyetemeknél, ha azok hálózatán keresztül illegális fájlmegosztást tapasztalnak. Az anchorage-i egyetem szerint az intézmény egyre több bejelentést kap, amely szerint diákjai kalózkodnak: 2008-ról 2010-re a beérkező panaszok száma megduplázódott, és az idei évben rekordszámú értesítést kaphatnak az eddig beérkezettek száma alapján.

A felsőoktatási intézmény képviselője szerint a panaszok elemzése során megállapították, a jogsértések többségét a kollégiumi termekben elérhető hálózaton követik el a hallgatók.

Az egyetem szerint a lassabb sebesség nem fogja akadályozni a hallgatókat abban, hogy tanulmányaikhoz kapcsolódó feladataikat ellássák, arra viszont nem lesz alkalmas, hogy nagy felbontású filmeket töltsenek le a hálózaton keresztül. Az elkövetkező hetekben bevezetendő változás miatt több hallgató is tiltakozik.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Razziát tartott a német rendőrség gyűlöletkeltő internetes bejegyzések miatt
Országszerte házkutatásokat tartott a német rendőrség ma a közösségi portálokon közzétett gyűlöletkeltő bejegyzések miatt.
A nyílt forráskódú szoftverek használatát erősítené Hamburg
Erről született megállapodás az SPD és a Zöldek koalíciós tárgyalásain.
Luxus okosórát dobott piacra a Hublot
A svájci óragyártó igyekezett különleges készüléket alkotni, de kérdéses, hogy ez sikerült-e.
Egyre közeledik a Lenovo Legion gamermobilja
A kínai 3C már hitelesítette is a játékosoknak szánt okostelefont, így annak bemutatója egyre közeledik.
Valorant – A bétából kiszórt csalók kiakadtak, amiért a megjelenés után is ki vannak tiltva a játékból
A Valorant fejlesztése során a Riot nagy figyelmet fordított a csalás elleni harcra is, erre pedig most az ügyeskedők is rádöbbentek.

További tech hírek >>