Lehet egy telefon ennél minimalistább?


The Light Phone - egy bankkártya méretű telefon, ami csak azt nyújtja, amire elengedhetetlenül szükséged van. Ha tetszik, te is tehetsz róla, hogy tényleg piacra dobják.

A telefonok piacán az az irányzat hódít, hogy a készülékekbe minél több hasznos (vagy legalábbis annak tartott) funkciót préseljenek. Nem csupán a készülékek válnak egyre okosabbá, de a különféle kiegészítők is - elég csak a tokokra gondolni, melyek ma már e-olvasóként, pótakkuként, sugárzásmérőként is funkcionálhatnak, tényleg csak a beépített fénykard és a föld-levegő rakéta indítás hiányzik még a palettáról.

Light okostelefon

Ugyanakkor a sok funkció és az általa termelődő értesítéscunami megteremtette az igényt egy készülékre, ami kevésbé zökkenti ki a használóját. Ezt a szellemiséget képviseli a Light Phone koncepció.

A bankkártya méreteihez közelítő készülék kialakítását tekintve a lehető legkevesebb funkciót nyújtja, kizárólag hívások indítására és fogadására szolgál. A burkolatot 3D nyomtatóval készítették a fejlesztők, a kijelző amolyan “anti-retina” pontmátrix kialakítású - cserébe az akksi 20 napos készenléti időt ígér. Saját SIM kártyával használható, illetve a készítők adnak mellé egy appot, amivel az okostelefonunkra érkező hívások könnyedén átirányíthatók.

Light okostelefon

A két fejlesztő a Kickstarteren keres támogatókat a koncepció tömeggyártásához. Bő egy hónappal a kampány vége előtt már össze is szedték a célként kitűzött 200.000 dollár nagy részét. Ha tetszik a 100 dollárosra tervezett Light Phone és mindenképp szeretnél belőle szerezni, ide kattintva támogathatod a projektet.

Kulcsszavak: kickstarter, mobil, telefon
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Van egy rejtett játék a Windows böngészőjében, így hívhatja elő
A Microsoft a SkiFree mintájára készített egy szörfös játékot, amit eddig csak néhányan láthattak, most már viszont bárki hozzáférhet.
Se a szivárgás, se az ezt követő botrány nem látszik meg a The Last of Us Part 2 előrendelésein
Noha a The Last of Us Part 2 kapcsán az elmúlt hetekben volt egy csúnya balhé, a Sony szerint ez nem látszik meg a játék eladásain.
Júniusban is rengeteget ér a segítségetek – Folytatódik a PC Guru támogatói programja
Továbbra is ESET kóddal háláljuk meg támogatóink bizalmát.
Godfall –Vadonatúj kedvcsinálót kapott a PS5-re és PC-re érkező akció-RPG
Rövid kis kedvcsináló előzetest kapott a Godfall, mely még idén év végén megjelenhet PC-re és PS5-re egyaránt.
Fotók szivárogtak ki egy elkaszált Google telefonról
Nem minden telefon valósul meg a gyártók terveiből, így a hamarosan érkező Pixel 4a-nak sem lesz egy nagyobb változata, holott komolyan dolgozott vele a Google. Képeken látható, hogy...

További tech hírek >>