Lesz Skype Androidra!


Idén, valamikor idén. „Később.” Ez nem is olyan meglepő lépés, hiszen a Google nemrég vételi ajánlatot tett egy szoftverfejlesztő cégre, ami pont a netes videótelefonálásra specializálódott.

Mint arról nemrégiben írtunk a Google megvenni szándékozik a  GIPS-et, hogy olyan videócset szoftvert fejlesszen, ami bármilyen Androidos, vagy Google oprendszeres (Chrome OS) hardveren futhat. Ráadásul ingyen. Eddig nem volt normál Skype (vagyis hang és videóátvitelre is alkalmas) Androidra, de idén ez megváltozik.

Az első jel, hogy az amerikai Verizon exkluzív szerződést kötött a Skype-al, így Androidos és Blackberry-s előfizetői teljes funkcionalitással használhatják a szoftvert, egyetlen, de korántsem elhanyagolható feltétellel. A Verizon-os Skype csak és kizárólag mobilneten működik, Wi-Fi-vel nem! Ám egy nemrégiben publikált e-mail váltásból (a Skype egyik PR vezetőjével) az derül ki, hogy a Verizon kizárólagossága csak időszakos, és a Skype minden Android telefonra letölthető lesz idén valamikor.

Ez egyrészről logikus lépés, hogy a Google féle szoftver térnyerését lelassítsák, ám ha ez a Skype is csak mobilnettel megy majd, akkor bizony egyetlen Androidos sem fogja használni, még akkor sem, ha a Google-féle, szintén ingyenes és Wi-Fi-vel is működő verzióra esetleg még egy kicsit várnia kell.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Cyberpunk 2077 – Idegsebészek is segítik a fejlesztést
A Cyberpunk 2077-n dolgozó Mike Pondsmith elárulta, hogy a realizmust nagyon komolyan veszik, ha kell, idegsebészekkel is konzultálnak.
Egyszerűbb lesz a közösségi platformok közötti adatmegosztás
A techóriások könnyebbé akarják tenni a felhasználók számára az adataik és a profiljaik átvitelét más platformokra.
5 tipp a sztárfotóstól: így örökítse meg a „golden hour” pillanatait
A világsztárokról készített portréi által híressé vált Uli Weber Ibizán tesztelte a Samsung csúcsmobiljának kameráját. A többek között Stinget, Kate Mosst vagy Kylie Minogue-ot is...
Ingyenes internetet szórnak majd a Facebook műholdjai, hamarosan fel is lövik az elsőt
Az ingyenes internet sugárzására alkalmas drón fejlesztését néhány hete ugyan leállította a Facebook, de mint kiderült, párhuzamosan futtattak egy másik, hasonló projektet is, amely...
Az amerikai felnőttek 18 százalékának van okoshangszórója
A felhasználók szerint rádió helyett is tökéletes megoldás az okoshangszóró.

További tech hírek >>