Lesz Skype Androidra!


Idén, valamikor idén. „Később.” Ez nem is olyan meglepő lépés, hiszen a Google nemrég vételi ajánlatot tett egy szoftverfejlesztő cégre, ami pont a netes videótelefonálásra specializálódott.

Mint arról nemrégiben írtunk a Google megvenni szándékozik a  GIPS-et, hogy olyan videócset szoftvert fejlesszen, ami bármilyen Androidos, vagy Google oprendszeres (Chrome OS) hardveren futhat. Ráadásul ingyen. Eddig nem volt normál Skype (vagyis hang és videóátvitelre is alkalmas) Androidra, de idén ez megváltozik.

Az első jel, hogy az amerikai Verizon exkluzív szerződést kötött a Skype-al, így Androidos és Blackberry-s előfizetői teljes funkcionalitással használhatják a szoftvert, egyetlen, de korántsem elhanyagolható feltétellel. A Verizon-os Skype csak és kizárólag mobilneten működik, Wi-Fi-vel nem! Ám egy nemrégiben publikált e-mail váltásból (a Skype egyik PR vezetőjével) az derül ki, hogy a Verizon kizárólagossága csak időszakos, és a Skype minden Android telefonra letölthető lesz idén valamikor.

Ez egyrészről logikus lépés, hogy a Google féle szoftver térnyerését lelassítsák, ám ha ez a Skype is csak mobilnettel megy majd, akkor bizony egyetlen Androidos sem fogja használni, még akkor sem, ha a Google-féle, szintén ingyenes és Wi-Fi-vel is működő verzióra esetleg még egy kicsit várnia kell.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Az IT-cégeket bírálta a Sky csoport vezetője
A brit médiacég első embere azonos játékszabályokat sürgetett az összes piaci szereplő számára.
Advanced SystemCare Free 11.1.0
Rendszerkarbantartó, erőforrás optimalizáló.
A világ legmeredekebb siklóját adják át a hétvégén Svájcban
110 százaléákos lejtőn, 3 alagúton át halad majd.
Csak nehogy per legyen belőle: itt az androidos iPhone X
Nem meglepő, hogy éppen Kínában indul el az androidos iPhone X, azaz egy jubileumi iPhone klón. Az ára fölöttébb vonzónak tűnik.
Itt a NASA nagy bejelentése: a mesterséges intelligencia talált egy naprendszert, ami olyan, mint a miénk
Fontos bejelentést ígért csütörtök estére az amerikai űrhivatal az exobolygók felkutatására indított Kepler-misszió legújabb felfedezéseiről. Kiderült, valóban izgalmas dolgot...

További tech hírek >>