Lesz Skype Androidra!


Idén, valamikor idén. „Később.” Ez nem is olyan meglepő lépés, hiszen a Google nemrég vételi ajánlatot tett egy szoftverfejlesztő cégre, ami pont a netes videótelefonálásra specializálódott.

Mint arról nemrégiben írtunk a Google megvenni szándékozik a  GIPS-et, hogy olyan videócset szoftvert fejlesszen, ami bármilyen Androidos, vagy Google oprendszeres (Chrome OS) hardveren futhat. Ráadásul ingyen. Eddig nem volt normál Skype (vagyis hang és videóátvitelre is alkalmas) Androidra, de idén ez megváltozik.

Az első jel, hogy az amerikai Verizon exkluzív szerződést kötött a Skype-al, így Androidos és Blackberry-s előfizetői teljes funkcionalitással használhatják a szoftvert, egyetlen, de korántsem elhanyagolható feltétellel. A Verizon-os Skype csak és kizárólag mobilneten működik, Wi-Fi-vel nem! Ám egy nemrégiben publikált e-mail váltásból (a Skype egyik PR vezetőjével) az derül ki, hogy a Verizon kizárólagossága csak időszakos, és a Skype minden Android telefonra letölthető lesz idén valamikor.

Ez egyrészről logikus lépés, hogy a Google féle szoftver térnyerését lelassítsák, ám ha ez a Skype is csak mobilnettel megy majd, akkor bizony egyetlen Androidos sem fogja használni, még akkor sem, ha a Google-féle, szintén ingyenes és Wi-Fi-vel is működő verzióra esetleg még egy kicsit várnia kell.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Hiába a millárdos letöltések, leépít a Halfbrick
Az ausztál játékfejlesztő, a Fruit Ninját is jegyző Halfbrick játékai hiába roppant népszerűek, leépítésekre került sor.
Ön is JPG-ben tartja a képeit? Felejtse el az egészet, itt a sokkal jobb új formátum
Jóval kisebb helyet foglalnak majd el a számítógépeken és telefonokon a képek, miközben minőségük változatlan lesz. (Vagy fordítva: ugyanakkora tárhelyen jóval szebb fotók férnek...
Ez történt: meghalt a világ egyik legokosabb embere, de előtte üzent valamit az emberiségnek
Összegyűjtöttük egy cikkbe az elmúlt napok legérdekesebb, legolvasottabb tech témáit – nézzük, mi történt a héten.
Retróznál? Ezeket az oldalakat csekkold!
Ha egy kicsit nosztalgiáznál, de nincs kedved se emulátort használni, se letöltögetni, ezeket az oldalakat nézd meg!
Méghogy a matematika nem gyönyörű: indítsa el a videót, kapcsolja be a hangot és halljon csodát
Az Egy új reményben felcsendülő kocsmazenét valószínűleg még a Csillagok háborúját csak tisztes távolságból követők is ismerik. Egy rajongó most soha nem látott módon igyekezett...

További tech hírek >>