Lesz Skype Androidra!


Idén, valamikor idén. „Később.” Ez nem is olyan meglepő lépés, hiszen a Google nemrég vételi ajánlatot tett egy szoftverfejlesztő cégre, ami pont a netes videótelefonálásra specializálódott.

Mint arról nemrégiben írtunk a Google megvenni szándékozik a  GIPS-et, hogy olyan videócset szoftvert fejlesszen, ami bármilyen Androidos, vagy Google oprendszeres (Chrome OS) hardveren futhat. Ráadásul ingyen. Eddig nem volt normál Skype (vagyis hang és videóátvitelre is alkalmas) Androidra, de idén ez megváltozik.

Az első jel, hogy az amerikai Verizon exkluzív szerződést kötött a Skype-al, így Androidos és Blackberry-s előfizetői teljes funkcionalitással használhatják a szoftvert, egyetlen, de korántsem elhanyagolható feltétellel. A Verizon-os Skype csak és kizárólag mobilneten működik, Wi-Fi-vel nem! Ám egy nemrégiben publikált e-mail váltásból (a Skype egyik PR vezetőjével) az derül ki, hogy a Verizon kizárólagossága csak időszakos, és a Skype minden Android telefonra letölthető lesz idén valamikor.

Ez egyrészről logikus lépés, hogy a Google féle szoftver térnyerését lelassítsák, ám ha ez a Skype is csak mobilnettel megy majd, akkor bizony egyetlen Androidos sem fogja használni, még akkor sem, ha a Google-féle, szintén ingyenes és Wi-Fi-vel is működő verzióra esetleg még egy kicsit várnia kell.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Programajánló: Budapesten kerül megrendezésre az AIME 2018
Az Academia-Industry Matching Eventen a kutatók és a szakemberek oszthatják meg egymással új eredményeiket.
Ha ez tényleg működik, az áttörés: szén-dioxidból csinál áramot egy új akkumulátor
A Massachusettsi Műszaki Egyetem kutatói olyan akkumulátort fejlesztenek, amely képes egyszerre két, igen komoly problémát is megoldani: csökkenti a szén-dioxid szintjét és áramot termel...
Napokon belül itt az HTC blockchain-mobilja
Október 22-én elvileg hivatalosan is bemutatkozik a blockchain-mobil.
A Google Street View-t böngészve fedezte fel a férj, hogy felesége megcsalja
A Google utcakeresője sokszor szerepelt már a hírekben, de amiatt valószínűleg még soha, hogy egy férj a szolgáltatás segítségével buktatta le hűtlen nejét. Most ez is megtörtént.
Amerikai cégek adat­bázisaihoz férne hozzá az EU
Amennyiben az adatcsere megvalósulna, akkor az európai fejlesztésű algoritmusok ponto­sabbak és jobbak lehetnének.

További tech hírek >>