LG GW990, az első MeeGo telefon


Atom készülék lesz

Ha mástól nem is, ügynöknőnktől mindenki tudhatja, hogy a Nokia és az Intel a napokban egyesítették mobil operációs rendszereiket (Maemo + Moblin = MeeGO), egy teljesen nyílt forráskódú, Linux-alapú oprendszert alkotva, ami fut Intel és ARM architektúrán is, így egyszerre írhatók alkalmazások mobiltelefonokra, netbookokra, és egyéb médiaeszközökre is. Már az első telefonjuk is meg van!

Az LG egy sor új telefonnal jelentkezik a közeljövőben, és lesz egy készüléke is, mely a friss operációs rendszer használatára is készen áll, de nem csak evvel tűnik ki az egyre okosabb telefonok széles választékából.

Az LG GW990 az LG első okostelefonja, melyet második generációs Atom processzor hajt meg, Intel Moorestown támogatással. Az új Atom processzorok 10-szer(!) kevesebb energiát fogyasztanak az elődnél, még nagyobb gyorsaság mellett, amin még dobhat a MeeGO szabad fejleszthetősége is.

Az MWC-n bemutatott HSDPA-kompatibilis készülék a 4G szélessávot is támogatni fogja, ami egyértelművé teszi a mobilfejlődés irányát. A készüléknek egyelőre csak egy specifikációja ismert, a hatalmas, 4,8 hüvelykes kapacitív érintőképernyő, illetve az, hogy a videó-lejátszó felhasználói felülete rendkívül gyorsan reagált a bemutató folyamán, akadás mentesen kezelve a multitask alkalmazásokat is.

Valószínűsíthető, hogy az év utolsó negyedében (esetleg második felében) megjelenő telefonba mindent belepakolnak majd, mi szem szájnak ingere, de leginkább a szabad fejleszthetőség lesz a vonzereje. És ő még csak az első fecske lesz!

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Androidos? Problémás alkalmazásokra bukkantak, az egyik a netet és az aksit is szívta
A kínai DU Group több alkalmazását is törölte a Play Store felületéről a Google, mert titokban olyan dolgot művelnek, ami sem a telefonnak, se a használójának nem tesz jót.
XIII – A kultikus, képregényre hajazó FPS idén remake-t kap
Még idén remake-t kap a kultikus XIII, mely eredetileg 2003-ban jelent meg, és a képregények világát vegyíti az FPS játékmenettel.
Szívesen hallgatna podcastot a hétvégén? Itt egy teches adás, érdemes belehallgatnia
Nemrég megjelent a kifejezetten technológiai hírekkel foglalkozó, Őrültech című podcast hatodik adása, ami ezúttal többek között a dán faluban felépülő 320 méteres...
Késik az LG V50 ThinQ 5G
A gyártónak több időre van szüksége ahhoz, hogy optimalizálja a hardver működését.
Transistor – Most ingyen a tiéd lehet
Az Epic Store következő ingyenes játéka a Transistor, a különleges hangulatú cyberpunk kalandot két hétig lehet bérmentve beszerezni.

További tech hírek >>