LG GW990, az első MeeGo telefon


Atom készülék lesz

Ha mástól nem is, ügynöknőnktől mindenki tudhatja, hogy a Nokia és az Intel a napokban egyesítették mobil operációs rendszereiket (Maemo + Moblin = MeeGO), egy teljesen nyílt forráskódú, Linux-alapú oprendszert alkotva, ami fut Intel és ARM architektúrán is, így egyszerre írhatók alkalmazások mobiltelefonokra, netbookokra, és egyéb médiaeszközökre is. Már az első telefonjuk is meg van!

Az LG egy sor új telefonnal jelentkezik a közeljövőben, és lesz egy készüléke is, mely a friss operációs rendszer használatára is készen áll, de nem csak evvel tűnik ki az egyre okosabb telefonok széles választékából.

Az LG GW990 az LG első okostelefonja, melyet második generációs Atom processzor hajt meg, Intel Moorestown támogatással. Az új Atom processzorok 10-szer(!) kevesebb energiát fogyasztanak az elődnél, még nagyobb gyorsaság mellett, amin még dobhat a MeeGO szabad fejleszthetősége is.

Az MWC-n bemutatott HSDPA-kompatibilis készülék a 4G szélessávot is támogatni fogja, ami egyértelművé teszi a mobilfejlődés irányát. A készüléknek egyelőre csak egy specifikációja ismert, a hatalmas, 4,8 hüvelykes kapacitív érintőképernyő, illetve az, hogy a videó-lejátszó felhasználói felülete rendkívül gyorsan reagált a bemutató folyamán, akadás mentesen kezelve a multitask alkalmazásokat is.

Valószínűsíthető, hogy az év utolsó negyedében (esetleg második felében) megjelenő telefonba mindent belepakolnak majd, mi szem szájnak ingere, de leginkább a szabad fejleszthetőség lesz a vonzereje. És ő még csak az első fecske lesz!

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Vízhűtés Radeon VII-re, házilag
Vannak bátor egyének, akik nem szívbajosak drága alkatrészekkel kísérletezni, és kreativitásnak sincsenek híján.
Feltárult a rejtélyes Inka Birodalom egy újabb sírja
A hajdani Inka Birodalom egy előkelőségének sírhelyét tárták fel a régészek Peru északi részén.
Kiadta az LPDDR5 specifikációit a JEDEC
Az új generációs ultramobil memóriaszabvány komoly effektív órajelen működhet.
Befutott a Michael Jackson-dokumentumfilm előzetese
Megérkezett a Michael Jackson vélt molesztálásait feltáró, a Sundance Fesztivál közönsége által sokkolónak kikiáltott dokumentumfilm előzetese.
A Panasonic új mikrója magától felismeri, meddig kell melegíteni az ételt
A mikrohullámú sütők gyakori problémája, hogy nem melegítik meg jól az ételt, vagy túl forróak lesznek, mire kivesszük belőlük. A Panasonic idei új alternatívája erre a problémára...

További tech hírek >>