LG GW990, az első MeeGo telefon


Atom készülék lesz

Ha mástól nem is, ügynöknőnktől mindenki tudhatja, hogy a Nokia és az Intel a napokban egyesítették mobil operációs rendszereiket (Maemo + Moblin = MeeGO), egy teljesen nyílt forráskódú, Linux-alapú oprendszert alkotva, ami fut Intel és ARM architektúrán is, így egyszerre írhatók alkalmazások mobiltelefonokra, netbookokra, és egyéb médiaeszközökre is. Már az első telefonjuk is meg van!

Az LG egy sor új telefonnal jelentkezik a közeljövőben, és lesz egy készüléke is, mely a friss operációs rendszer használatára is készen áll, de nem csak evvel tűnik ki az egyre okosabb telefonok széles választékából.

Az LG GW990 az LG első okostelefonja, melyet második generációs Atom processzor hajt meg, Intel Moorestown támogatással. Az új Atom processzorok 10-szer(!) kevesebb energiát fogyasztanak az elődnél, még nagyobb gyorsaság mellett, amin még dobhat a MeeGO szabad fejleszthetősége is.

Az MWC-n bemutatott HSDPA-kompatibilis készülék a 4G szélessávot is támogatni fogja, ami egyértelművé teszi a mobilfejlődés irányát. A készüléknek egyelőre csak egy specifikációja ismert, a hatalmas, 4,8 hüvelykes kapacitív érintőképernyő, illetve az, hogy a videó-lejátszó felhasználói felülete rendkívül gyorsan reagált a bemutató folyamán, akadás mentesen kezelve a multitask alkalmazásokat is.

Valószínűsíthető, hogy az év utolsó negyedében (esetleg második felében) megjelenő telefonba mindent belepakolnak majd, mi szem szájnak ingere, de leginkább a szabad fejleszthetőség lesz a vonzereje. És ő még csak az első fecske lesz!

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Itt az Asus ROG Phone II gamermobil
Léghűtéses és gamepades periféria is van hozzá.
Csinált egy furcsa karkötőt a Facebook, mindent érezhetünk vele a virtuális valóságban
Tasbi néven mutatta be a Facebook Reality Labs annak a karkötőnek a prototípusát, ami a jövőben kényelmesebbé teheti a virtuális valóság "élvezetét".
Sub-Zero lett a népszerű DJ-ből, augusztusban ingyen megkapjuk
Egészen különleges DLC-t jelentett be a Warner és a NetherRealm a Mortal Kombat 11-hez: Dimitri Vegas skin érkezik.
A Biostar engedélyezi az PCI Express 4.0-át az AMD 400-szériás alaplapjain
Bár az öröm nem tart majd örökké, azért mindenképpen üdvözlendő a hír.
Nincs most ennél erősebb androidos mobil: megjött az Asus ROG Phone II
Az Asus mutatta be elsőként azt a készüléket, amibe a Qualcomm jelenlegi legerősebb processzora került. Az eszköz méltó utódja lett a tavaly ROG Phone-nak.

További tech hírek >>