LG GW990, az első MeeGo telefon


Atom készülék lesz

Ha mástól nem is, ügynöknőnktől mindenki tudhatja, hogy a Nokia és az Intel a napokban egyesítették mobil operációs rendszereiket (Maemo + Moblin = MeeGO), egy teljesen nyílt forráskódú, Linux-alapú oprendszert alkotva, ami fut Intel és ARM architektúrán is, így egyszerre írhatók alkalmazások mobiltelefonokra, netbookokra, és egyéb médiaeszközökre is. Már az első telefonjuk is meg van!

Az LG egy sor új telefonnal jelentkezik a közeljövőben, és lesz egy készüléke is, mely a friss operációs rendszer használatára is készen áll, de nem csak evvel tűnik ki az egyre okosabb telefonok széles választékából.

Az LG GW990 az LG első okostelefonja, melyet második generációs Atom processzor hajt meg, Intel Moorestown támogatással. Az új Atom processzorok 10-szer(!) kevesebb energiát fogyasztanak az elődnél, még nagyobb gyorsaság mellett, amin még dobhat a MeeGO szabad fejleszthetősége is.

Az MWC-n bemutatott HSDPA-kompatibilis készülék a 4G szélessávot is támogatni fogja, ami egyértelművé teszi a mobilfejlődés irányát. A készüléknek egyelőre csak egy specifikációja ismert, a hatalmas, 4,8 hüvelykes kapacitív érintőképernyő, illetve az, hogy a videó-lejátszó felhasználói felülete rendkívül gyorsan reagált a bemutató folyamán, akadás mentesen kezelve a multitask alkalmazásokat is.

Valószínűsíthető, hogy az év utolsó negyedében (esetleg második felében) megjelenő telefonba mindent belepakolnak majd, mi szem szájnak ingere, de leginkább a szabad fejleszthetőség lesz a vonzereje. És ő még csak az első fecske lesz!

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

FIFA 20 – Az első kritikák szerint jobb, mint az elődei
A FIFA 20 nemsokára megjelenik, de az online sajtó már vethetett rá pillantást, és az első értékelések bíztatóak.
Modern hadviselésre építő promócióval jelentkezett az NVIDIA
A vállalat ingyen Call of Duty: Modern Warfare-t kínál az újabb GeForce-ok vásárlóinak.
Kiderült, miért néznek ki úgy az iPhone 11 Pro és a Pro Max kamerái, ahogy
A sokkamerás androidos telefonokon vízszintesen vagy négyzetesen helyezkednek el a kamerák, az iPhone 11 Prón és Pro Maxon viszont cikkcakkban. Kiderült végre, hogy ez miért van így.
4 dolog, amit tegyen meg az életéért 35 fölött
Harmincas éveink közepe meghatározó lehet életünk hátralévő évtizedeire. A terhelésünk eddigre már elérheti a maximumot, és a cél nemcsak az, hogy ezt minél tovább fenn tudjuk...
Napokon belül bejelenthetik a Telenor új tulajdonosát
Napok, de legfeljebb egy-két hét kérdése, és tulajdonrészt szerezhet a magyar állam a Telenor Magyarországban.

További tech hírek >>