Light Touch pico-lézerprojektor érintőképpel


Asztalon táncoltat

A tavalyi év többek közt a mini projektorok éve is volt, a nyár lejétől egészen az év végéig sorban jelentek meg a kisebbnél kisebb kivetítők. Volt, amelyiket zsebre lehetett rakni, és volt telefonhoz csatlakoztatható is. Már éppen kezdett unalmassá válni, mikor az LBO bemutatta legújabb fejlesztését a CES-en.

A Light Blue Optics-tól nem meglepő az újdonsült projektor bejelentése, hiszen már öt éve foglalkozik a holografikus lézer projektoros megjelenítésével, saját szabványát, a HLP-t használva (holographic laer projection). Ebből következően a Light Touch Pico Projector csak méretében hasonlít társaihoz, a manapság szokásos LED alapú vetítés helyett azonban a HLP-t ötvözi az infravörös érintésérzékelő rendszerrel. (itt emlékeztetnék a már régen elfeledett lézer billentyűzetre.

A Light Touch egy 10 hüvelykes lézeres WVGA felbontású képet vetít a sík felületre, de nem áll meg ennyinél, hanem feldobja még érintés felismeréssel, interaktív érintőképernyővé változtatva a felszínt. Evvel aztán úgy lehet bánni, akárcsak a mobiltelefonnal, vagy tábla gépekkel, megállíthatjuk, nagyíthatjuk, forgathatjuk a tartalmat, vagy, összekötve gépünkkel, akár gépelhetünk, és adatokat kezelhetünk vele.

Az összeköttetést Bluetooth és Wi-Fi szolgáltathatja, a Windows CE és az Adobe Flashlight 3.1-el végzett műveletek helyigényét 2 GB-os memória biztosítja, amit microSD-kártyával 32 GB-ig növelhetünk. A készülékkel az internethez is csatlakozhatunk. Felhasználása azonban nem csak a szórakozást szolgálja, a megnövekedett tudás sokrétű felhasználást tesz lehetővé, gyakorlatilag bármilyen érintőképernyős alkalmazás helyettesíthető vele, nagydarab monitorok és vezetékek nélkül.

A projektor formatervezése is a használatot könnyíti, felállítva, a kép pont az adott síkfelületre vetíthető. Az első tesztelések magabiztos működésről számolnak be, kritika csak az akkumulátor 2 órás üzemidejét érte, amin lehetne még húzni egy kicsit. Az LBO az idei évre ígéri készülékét kereskedelmi forgalomba, de közelebbit egyelőre nem árultak el.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Nem, a neten keringő teljesen gagyi, helyesírási hibás levél nem Kásler Miklóstól származik
A levélben arról van szó, hogy a kórházak ne hozzák nyilvánosságra a koronavírusos halálozási statisztikákat, de ilyenről szó sincs.
Az új Half-Life nem vak, hanem bátor
VR-be költözött a legendás játék folytatása, de ugyanolyan úttörő és formabontó, mint az elődei.
Egyre terjeszkedik Európában a Disney+
Hét újabb piacon vált legutóbb elérhetővé a streamingszolgáltatás.
Okosmaszkokon dolgozik a Xiaomi
A szokatlan helyzetre való tekintettel úgynevezett Smart Mask arcmaszk fejlesztésébe kezdett a cég.
Tarantino filmek az HBO GO-n
Újabb tartalomfrissítés az HBO GO-n: április 1-től számos népszerű és kevésbé ismert Tarantino filmmel bővül a streamingszolgáltató kínálata.

További tech hírek >>