Linux-os kézi játékgép - VIDEÓ


Bár itthon valószínűleg csak kevesen hallottak a Gamerpark GPX WIZ-ről, most augusztusban érkezik új, nyílt forráskódú gépük, a Caanoo.

A szoftverkörnyezet a legelső kiadástól kezdve Linux épp ezért, az összes szoftver nyílt forráskódú a játékoktól kezdve az applikációig. A 3,5 colos érintőkijelzőn a játékok mellett a GPH saját appstore-jából ingyenes és fizetős kis alkalmazásokat tölthetünk le.

A Caanoo képes lejátszani az MPEG4 (a videóban MEPEG4 :) Divx és Xvid videófájlok mellett a Wav és OGG hangfájlokat, képes a TXT formátumú e-könyek megjelenítésére és lehet online játszani egymással. Igaz hogy ehhez kell egy az USB portra csatlakozó Wi-Fi adapter, de cserébe az egész cucc (Wi-Fi dongle nélkül) 150 dollár.

##212131##

Nem igazán értem egy ilyen hardver létjogosultságát, azon a piacon, ahol a Nintendo és a Sony kézikészüléke szinte egyeduralkodó, de a nyílt forráskód és a GPH támogatása biztos megdobogtatja a jólelkű hekkerek szívét. Különben meg nem érte volna meg az ötödik szülinapját a konzol, ha annyira halott ötlet lenne.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

A Mortal Kombat még mindig a videojátékok csúcsa
Az előzetes alapján az új rész visszaül a trónra. A nevét még az is ismeri, aki soha életében nem játszott.
A mobilfotózás királya lett a Samsung Galaxy S10 5G
A DxOMark szerint a Samsung Galaxy S10 5G a világ legjobb mobilfényképezője.
Óriási akkumulátorral jön egy olcsó androidos telefon
Áprilisban mutathatja be a kínai Vivo az Y17-es készülékét, amihez egy szabad szemmel is jól látható méretű akkumulátor társul majd.
Új előzetest kapott a Hobbs & Shaw
Akció, humor, száguldás: megérkezett a Dwayne Johnson és Jason Statham főszereplésével készülő Halálos iramban spinoff második előzetese.
Command & Conquer Remastered – Kaptunk egy képet ízelítőnek
A Command & Conquer Remastered csapata kiadott egy képet a játék egyik épületéről, ami ismerős lehet az eredeti program átvezető videóiból.

További tech hírek >>