Linux-os kézi játékgép - VIDEÓ


Bár itthon valószínűleg csak kevesen hallottak a Gamerpark GPX WIZ-ről, most augusztusban érkezik új, nyílt forráskódú gépük, a Caanoo.

A szoftverkörnyezet a legelső kiadástól kezdve Linux épp ezért, az összes szoftver nyílt forráskódú a játékoktól kezdve az applikációig. A 3,5 colos érintőkijelzőn a játékok mellett a GPH saját appstore-jából ingyenes és fizetős kis alkalmazásokat tölthetünk le.

A Caanoo képes lejátszani az MPEG4 (a videóban MEPEG4 :) Divx és Xvid videófájlok mellett a Wav és OGG hangfájlokat, képes a TXT formátumú e-könyek megjelenítésére és lehet online játszani egymással. Igaz hogy ehhez kell egy az USB portra csatlakozó Wi-Fi adapter, de cserébe az egész cucc (Wi-Fi dongle nélkül) 150 dollár.

##212131##

Nem igazán értem egy ilyen hardver létjogosultságát, azon a piacon, ahol a Nintendo és a Sony kézikészüléke szinte egyeduralkodó, de a nyílt forráskód és a GPH támogatása biztos megdobogtatja a jólelkű hekkerek szívét. Különben meg nem érte volna meg az ötödik szülinapját a konzol, ha annyira halott ötlet lenne.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Elárulja az okosóra, ha valakinél megkezdődött az elbutulás?
Az Apple eszközeiből gyűjtött adatokat vizsgálták annak érdekében, hogy felderítsék az ezeket viselőknél a szellemi hanyatlással kapcsolatos korai jeleket.
Ez történt: megmérték, mennyit ér a Windows beépített, ingyenes vírusvédelme
Összegyűjtöttük egy cikkbe a hét legérdekesebb, legolvasottabb technológiai és tudományos témáit.
Újabb 90 napra függesztheti fel Amerika a Huawei elleni intézkedéseket
Augusztus 19-én hivatalosan is lejár az amerikaiak Huawei ellen hozott szankcióinak felfüggesztése, de az ügyet jól ismerő informátorok szerint vasárnap újabb 90 nappal hosszabbíthatják...
Androidos és van WhatsApp a telefonján? Hamarosan kap egy rég várt új funkciót
Az iOS-esek már február óta használhatják a biometrikus (ujjlenyomatos) azonosítást a WhatsAppban. Végre Androidra is megérkezett ez a funkció, igaz, egyelőre csak a WhatsApp bétába.
Komoly ellenfelet kapnak az Energizer okostelefonok
6200 mAh-s akkumulátort kapott az ütésálló Gigaset GX290 okostelefon.

További tech hírek >>