Linux-os kézi játékgép - VIDEÓ


Bár itthon valószínűleg csak kevesen hallottak a Gamerpark GPX WIZ-ről, most augusztusban érkezik új, nyílt forráskódú gépük, a Caanoo.

A szoftverkörnyezet a legelső kiadástól kezdve Linux épp ezért, az összes szoftver nyílt forráskódú a játékoktól kezdve az applikációig. A 3,5 colos érintőkijelzőn a játékok mellett a GPH saját appstore-jából ingyenes és fizetős kis alkalmazásokat tölthetünk le.

A Caanoo képes lejátszani az MPEG4 (a videóban MEPEG4 :) Divx és Xvid videófájlok mellett a Wav és OGG hangfájlokat, képes a TXT formátumú e-könyek megjelenítésére és lehet online játszani egymással. Igaz hogy ehhez kell egy az USB portra csatlakozó Wi-Fi adapter, de cserébe az egész cucc (Wi-Fi dongle nélkül) 150 dollár.

##212131##

Nem igazán értem egy ilyen hardver létjogosultságát, azon a piacon, ahol a Nintendo és a Sony kézikészüléke szinte egyeduralkodó, de a nyílt forráskód és a GPH támogatása biztos megdobogtatja a jólelkű hekkerek szívét. Különben meg nem érte volna meg az ötödik szülinapját a konzol, ha annyira halott ötlet lenne.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Kiadta az LPDDR5 specifikációit a JEDEC
Az új generációs ultramobil memóriaszabvány komoly effektív órajelen működhet.
Befutott a Michael Jackson-dokumentumfilm előzetese
Megérkezett a Michael Jackson vélt molesztálásait feltáró, a Sundance Fesztivál közönsége által sokkolónak kikiáltott dokumentumfilm előzetese.
A Panasonic új mikrója magától felismeri, meddig kell melegíteni az ételt
A mikrohullámú sütők gyakori problémája, hogy nem melegítik meg jól az ételt, vagy túl forróak lesznek, mire kivesszük belőlük. A Panasonic idei új alternatívája erre a problémára...
Majd 15 év késéssel érkezik az első 4 GHz-es Pentium
Érkezik a Pentium Gold G5620 processzor, melynek érdekessége, hogy a legendás márkanévhez először párosul 4 GHz-es frekvencia.
Elkészült az Android 9 Pie a Nokia 6-ra
Tartja magát a kétéves támogatási ígéretéhez a HMD Global.

További tech hírek >>