Magyar díjazottak a CeBit-en


A European Seal of e-Excellence platinadíjával jutalmazták a Tengernyi Kaland című magyar online kalandjátékot az idei CeBITen, ami tegnap rajtolt el Hannoverben. Rajta kívül több magyar produkció zsebelhetett be rangos szakmai elismerést.

A világ legnagyobb számítástechnikai vásárán is sikert arató játék 2010-ben született meg az Egyszervolt.hu, a Microsoft Magyarország, a Nemzeti Tankönyvkiadó és az Octopus Tengeri Régészeti Kutató Egyesület közös szervezésében. Alternatív valóságjátékról van szó (ARG), ahol a történet alapvetően kitalált, de több ponton kapcsolódik valós történelmi eseményekhez, személyekhez, vagy épp internetes honlapokhoz.

A játék során több helyen kell külső oldalak segítségét igénybe venni. Például egyes szereplőknek külön Facebook-oldalt hoztak létre, ahol olyan információkat találhat a játékos, amire szükség van a továbbhaladáshoz.

A játék célja, hogy a kitalált kalandokon át szórakoztassa és egyúttal okítsa is a játékban résztvevőket. A kaland és a kapcsolódó nyereményjáték már véget ért, de maga a játék a nagy sikerre való tekintettel játszható még, erről ide kattintva ti is meggyőződhettek.

Ami a többi magyar díjazottat illeti, a Balázs-Diák interaktív tananyagfejlesztő cég innovatív oktatási termékei révén, a Hedz Magyarország Kft. a mobiltelefonos fizetési megoldásaiért, illetve az eTicket elektronikus menetjegy kifejlesztéséért érdemelte ki az ESE aranydíját. A Nemzeti Tankönyvkiadót korszerű oktatási megoldásaiért az European Seal of e-Excellence ezüstdíjával jutalmazták.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Szép időben csökkenő árak
Ezen a héten notebookokat, adattárolókat, néhány egeret és egy routeres akciót szedtünk össze.
Nem beszélgetünk a gyerekekkel a netes biztonságról
Pedig a szülők 84 százaléka aggódik, hogy baj érheti a gyermekét.
Jóval a bejelentése előtt letöltheti a Google Pixel 4 háttérképeit
A számos, eddig kiszivárgott technikai részlet után most a még be sem jelentett Pixel 4-ek háttérképei is felkerültek az internetre, és akár le is tölthetők.
Megjelent az iOS 13
A szoftver számos új funkcióval és sötét üzemmóddal futott be.
Van egy kis gond: gyorsabban melegszik a Föld, mint eddig gondoltuk
Az iparosodás előtti korszakhoz képest 6,5-7 Celsius-fokkal is emelkedhet a Föld felszíni átlaghőmérséklete 2100-ig, amennyiben a globális szén-dioxid-kibocsátás üteme nem változik...

További tech hírek >>