Magyar díjazottak a CeBit-en


A European Seal of e-Excellence platinadíjával jutalmazták a Tengernyi Kaland című magyar online kalandjátékot az idei CeBITen, ami tegnap rajtolt el Hannoverben. Rajta kívül több magyar produkció zsebelhetett be rangos szakmai elismerést.

A világ legnagyobb számítástechnikai vásárán is sikert arató játék 2010-ben született meg az Egyszervolt.hu, a Microsoft Magyarország, a Nemzeti Tankönyvkiadó és az Octopus Tengeri Régészeti Kutató Egyesület közös szervezésében. Alternatív valóságjátékról van szó (ARG), ahol a történet alapvetően kitalált, de több ponton kapcsolódik valós történelmi eseményekhez, személyekhez, vagy épp internetes honlapokhoz.

A játék során több helyen kell külső oldalak segítségét igénybe venni. Például egyes szereplőknek külön Facebook-oldalt hoztak létre, ahol olyan információkat találhat a játékos, amire szükség van a továbbhaladáshoz.

A játék célja, hogy a kitalált kalandokon át szórakoztassa és egyúttal okítsa is a játékban résztvevőket. A kaland és a kapcsolódó nyereményjáték már véget ért, de maga a játék a nagy sikerre való tekintettel játszható még, erről ide kattintva ti is meggyőződhettek.

Ami a többi magyar díjazottat illeti, a Balázs-Diák interaktív tananyagfejlesztő cég innovatív oktatási termékei révén, a Hedz Magyarország Kft. a mobiltelefonos fizetési megoldásaiért, illetve az eTicket elektronikus menetjegy kifejlesztéséért érdemelte ki az ESE aranydíját. A Nemzeti Tankönyvkiadót korszerű oktatási megoldásaiért az European Seal of e-Excellence ezüstdíjával jutalmazták.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Hálózatba kötnék a szállodai rendszereket
Új lehetőségek nyílhatnak meg a hoteltulajdonosok és -üzemeltetők, illetve azok beszállítói, partnerei előtt.
Ne keressünk rá betegségünkre, csak baj lehet belőle
Már egy rövid ideig tartó internetes kutatás is erősítheti a komoly megbetegedéstől való félelmeket.
WhatsApp 0.4.930
Azonnali ingyenes üzenetküldő alkalmazás.
A gyorsételek károsíthatják az agy túlevést korlátozó funkcióját
Ha romlik az étvágykontroll, a memória is gyengül.
Avast Free Antivirus 19.8.4793
Ingyenesen használható víruskereső alkalmazás.

További tech hírek >>