Magyarok mutatják be az első 3D épületvetítést


Bordos László Zsolt és csapata mutat be először 3D animációt sztereó 3D, azaz szemüveggel nézhető tartalommal ötvöző épületvetítést; a világpremierre Svájcban, a genfi Mapping Festival pénteki záróeseményeként kerül sor.

Az épületvetítő szakma legrangosabb fesztiválján bemutatandó produkció nézői a 3D animációt sztereó 3D szemüveggel kísérhetik nyomon, ráadásul testük mozgásával befolyásolni tudják az eléjük táruló képet. Ez az ötvözés világpremiernek számít, eddig még senki sem készített hasonló épületvetítést - tájékoztatta az MTI-t Bordos László Zsolt.

A szakember emlékeztetett arra, hogy az épületvetítés viszonylag új vizuális műfaj, melynek lényege, hogy nagy fényerejű videóprojektorokkal bármilyen formát, például épületet be lehet fedni virtuálisan 3D animációkkal.

Bordos László Zsolt 2000 óta foglalkozik vetítéssel. Vj-ként kezdte a budapesti underground kultúrában; tanulmányait a budapesti Magyar Képzőművészeti Egyetemen és a helsinki UIAH (University of Art and Design) Medialabben végezte. 2006 óta dolgozik együtt jelenlegi alkotótársával, Kovács Ivóval kísérleti és nagyfelbontású panorámavetítéseken, épületvetítéseken.

Az alkotópáros kiemelkedő sikere volt 2008-ban a dubaji Pálmasziget hivatalos avató ünnepsége, melynek során 300 méteres vetítést készítettek a francia VLS vetítéstechnikai céggel együttműködve. Panoráma- és holografikus vetítéseik, vetített színházi díszleteik, vj-show-ik és képzőművészeti munkáik a világ számos pontján, így Los Angelesben, New Yorkban, Sao Paolóban, Bejrutban, Dubajban, Párizsban, Genfben, Kölnben, Rómában, Sanghajban, Temesváron, Jerevánban, Moszkvában és Budapesten is láthatók voltak.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

A Bing erőszakolásába kezd a Microsoft
Egyes céges Office 365-előfizetők torkán próbálja lenyomni.
Tudja, mi történt 2,2 milliárd éve?
Tudósok szerint 2,2 milliárd éve történt a legrégebbi aszteroida-becsapódás, amelynek feltehetően egy jelentős éghajlatváltozás volt a következménye.
Közel 3000 milliárdot költöttünk játékokra decemberben
A Call of Dutynak jót tett a mikrotranzakciós modell, a Fortnite gyengül, és a Clash of Clans hét évesen is uralja a mobilpiacot.
Nem valószínű, hogy lesz jackcsatlakozó a Samsung Galaxy Note 20-on
Egy új szabadalom a Galaxy Note 20 tokjáról árulkodik: jackcsatlakozónak ezen sincs kivágás.
Felbukkant a GeForce RTX 2080 Super Max-Q és a Core i9-10980HK
Még ebben a negyedévben megjelenhetnek a laptopokba szánt, erős hardverek.

További tech hírek >>