Malware az Android Marketben?


A hivatalos Android Marketből elérhető alkalmazások közt talált rosszindulatúakat a Symantec. A 13 appot akár többmillió telefonra is telepíthették, a kártékony kód információkat továbbít a készülékről egy harmadik félnek.

A Symantec vizsgálata során 13 alkalmazás akadt fenn a rostán, melyek az Android.Counterclank nevű malware-t tartalmazták. Az appok a hivatalos Android Marketből is elérhetőek voltak, így rengeteg készüléket megfertőzhettek. A Symantec 1-5 millió környékére teszi a lehetséges telepítések számát.

A listán található alkalmazások nevei közt böngészve látható, hogy a Sexy Girl és a Counter Strike volt a két fő hívószó, főleg ilyen típusú appok tartalmazták a veszélyes kódrészletet, ami információkat továbbított egy külső szerverre. A játékok egyébként három fejlesztőtől származtak.

A Symantec szerint mostanában ez volt a legnagyobb méretű malware probléma és folytatják a vizsgálatot, hogy felmérjék, vannak-e még Android.Counterclank-et tartalmazó alkalmazások.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Felpörgött az okoshangszórók piaca
Az Amazon, a Google és még az Apple is örülhetett az idei második negyedéves eredményeknek.
Elárulja az okosóra, ha valakinél megkezdődött az elbutulás?
Az Apple eszközeiből gyűjtött adatokat vizsgálták annak érdekében, hogy felderítsék az ezeket viselőknél a szellemi hanyatlással kapcsolatos korai jeleket.
Ez történt: megmérték, mennyit ér a Windows beépített, ingyenes vírusvédelme
Összegyűjtöttük egy cikkbe a hét legérdekesebb, legolvasottabb technológiai és tudományos témáit.
Újabb 90 napra függesztheti fel Amerika a Huawei elleni intézkedéseket
Augusztus 19-én hivatalosan is lejár az amerikaiak Huawei ellen hozott szankcióinak felfüggesztése, de az ügyet jól ismerő informátorok szerint vasárnap újabb 90 nappal hosszabbíthatják...
Androidos és van WhatsApp a telefonján? Hamarosan kap egy rég várt új funkciót
Az iOS-esek már február óta használhatják a biometrikus (ujjlenyomatos) azonosítást a WhatsAppban. Végre Androidra is megérkezett ez a funkció, igaz, egyelőre csak a WhatsApp bétába.

További tech hírek >>