Malware az Android Marketben?


A hivatalos Android Marketből elérhető alkalmazások közt talált rosszindulatúakat a Symantec. A 13 appot akár többmillió telefonra is telepíthették, a kártékony kód információkat továbbít a készülékről egy harmadik félnek.

A Symantec vizsgálata során 13 alkalmazás akadt fenn a rostán, melyek az Android.Counterclank nevű malware-t tartalmazták. Az appok a hivatalos Android Marketből is elérhetőek voltak, így rengeteg készüléket megfertőzhettek. A Symantec 1-5 millió környékére teszi a lehetséges telepítések számát.

A listán található alkalmazások nevei közt böngészve látható, hogy a Sexy Girl és a Counter Strike volt a két fő hívószó, főleg ilyen típusú appok tartalmazták a veszélyes kódrészletet, ami információkat továbbított egy külső szerverre. A játékok egyébként három fejlesztőtől származtak.

A Symantec szerint mostanában ez volt a legnagyobb méretű malware probléma és folytatják a vizsgálatot, hogy felmérjék, vannak-e még Android.Counterclank-et tartalmazó alkalmazások.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Alkalmazottai megfélemlítésével és megalázásával vádolják a Razer CEO-ját
Egy nemrég közölt riport alapján a Razer CEO-ja, Min-Liang Tan, gyakran ordibál embereivel, akiket szó szerint rettegésben tart.
Feltámasztja a Moto Modokat a 2020-as Motorola Razr
A következő összehajtható Motorola mobilhoz már Moto Mod kiegészítők is jöhetnek.
Új alapokra helyezi GPU-it az Imagination
Az IMG A-Series jelentős, bizonyos szempontból megdöbbentő változásokat vezet be a Furian architektúrához viszonyítva.
Megnézték, mire képes a Qualcomm új csúcsprocesszora, a Snapdragon 865
A Geekbench a számok szintjén is megmutatja, mennyire lehet hinni a Qualcomm fejlesztőinek a Snapdragon 865-öt illetően. Spoiler: nagyon.
Úgy néz ki, a Control mégse lesz része az Xbox Game Pass-nak
Phil Spencer nemrég kijelentette, hogy a Control is része lesz az Xbox Game Pass-nak, de úgy tűnik, a fejlesztők más véleményen vannak.

További tech hírek >>