Már a mikró is Twitterezik!


Barkács-okosmikró táblagéppel, közösségi hálóval. Amíg a kaja melegszik, megnézhetsz egy YouTube videót. Ha elkészült, a Twitteren automatikusan közzéteszi a jó hírt, de ha akarod, akár smsben is értesít.

Néhány geeknél megint túltengett a kreativitás és az alkotási vágy, ez eredményezte a μWave-et. A rendkívül sokoldalú mikrohullámú sütő a különféle szenzorok jelét továbbító Arduino nevű platform és egy HP TouchPad segítségével vált igazi geek-ketyerévé. Miután betoltuk a sütőbe az esti sorozatdaráláshoz szánt popkorn-adagunkat, az Arduino továbbítja az adatokat, és a mikró ajtajára erősített TouchPaden egy szimpla böngészőablakban futó webkliens keres a YouTube-on egy jó magasra értékelt videót, ami ráadásul pont olyan hosszú, amennyi időre a sütőt állítottuk. Mire végignéztük, a popkorn éppen elkészül.

Ha esetleg nem maradnánk a gép előtt, mert a random kiválasztott videó nem kötötte le a figyelmünket, akkor sincs gond. A rendszer egy twitter üzenetben tudatja a nagyvilággal, hogy elkészült a nassolnivaló, illetve akár sms-t is küld, hogy ne feledkezzünk meg a ránk váró gasztronómiai élvezetről. Az amerikai diákok által összeeszkábált μWave első díjat nyert a PennApps Hackathonon, ami egyebek mellett azzal jár, hogy a Google-nek is bemutathatják a szerkentyűt. Ki tudja, talán hallunk még róla, ha a videó és a Twitter kicsit túlzás is, az sms értesítés feledékeny konyhatündéreknek hasznos lehet.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Lajhárboci, vagy amit akartok
Hat évig készült a szupersikeres Hatalom kártyái mögött álló magyar csapat online játéka, az Argum City. 15 éve egész korszerűnek számított volna.
Különleges falfestékek segíthetnek a klímaharcban
Hőszabályozó, energiát megtakarító, a szennyező anyagokat felfaló és a szén-dioxid-kibocsátás csökkenését segítő falfestékeket fejlesztettek ki kutatók.
Tollas szárnnyal repül a különleges robotgalamb – videó
A PigeonBotot a galambok ízületeinek működésére alapozva fejlesztették ki.
Dragon Ball Z: Kakarot – Íme az első pontszámok
A mai napon jelent meg a január talán legfontosabb játéka, a Dragon Ball Z: Kakarot, az első kritikusok pedig már ítéletet is mondtak.
Itt az első mini GeForce RTX 2070
Az Intel Ghost Canyon NUC géphez rakta össze a mini GeForce RTX 2070-et az ASUS.

További tech hírek >>