Már a mikró is Twitterezik!


Barkács-okosmikró táblagéppel, közösségi hálóval. Amíg a kaja melegszik, megnézhetsz egy YouTube videót. Ha elkészült, a Twitteren automatikusan közzéteszi a jó hírt, de ha akarod, akár smsben is értesít.

Néhány geeknél megint túltengett a kreativitás és az alkotási vágy, ez eredményezte a μWave-et. A rendkívül sokoldalú mikrohullámú sütő a különféle szenzorok jelét továbbító Arduino nevű platform és egy HP TouchPad segítségével vált igazi geek-ketyerévé. Miután betoltuk a sütőbe az esti sorozatdaráláshoz szánt popkorn-adagunkat, az Arduino továbbítja az adatokat, és a mikró ajtajára erősített TouchPaden egy szimpla böngészőablakban futó webkliens keres a YouTube-on egy jó magasra értékelt videót, ami ráadásul pont olyan hosszú, amennyi időre a sütőt állítottuk. Mire végignéztük, a popkorn éppen elkészül.

Ha esetleg nem maradnánk a gép előtt, mert a random kiválasztott videó nem kötötte le a figyelmünket, akkor sincs gond. A rendszer egy twitter üzenetben tudatja a nagyvilággal, hogy elkészült a nassolnivaló, illetve akár sms-t is küld, hogy ne feledkezzünk meg a ránk váró gasztronómiai élvezetről. Az amerikai diákok által összeeszkábált μWave első díjat nyert a PennApps Hackathonon, ami egyebek mellett azzal jár, hogy a Google-nek is bemutathatják a szerkentyűt. Ki tudja, talán hallunk még róla, ha a videó és a Twitter kicsit túlzás is, az sms értesítés feledékeny konyhatündéreknek hasznos lehet.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Most már biztos, hogy csúszik a Minecraft Dungeons
A Mojang bejelentette, hogy az eredetileg tervezett április helyett csak május végén fog megjelenni a játék.
Bejelentették az áprilisi Games with Gold játékokat
A Project Cars 2 a legnagyobb cím a havi felhozatalban - ezeket kapják meg ingyen az Xbox Live Gold előfizetői.
Már a Gamescom szervezői is vésztervvel készülnek
Digitális formában biztosan megtartják a rendezvényt, a Koelnmesse azonban nem biztos, hogy fogadja majd a látogatókat.
Vállalkozásokat támadnak e-mailekben a koronavírust használva csalinak
A kiberbűnözők aktívan használják a témát a rosszindulatú programok terjesztéséhez.
Ötmillió vendég adatait lopták el a Marriottból
Újabb hekkertámadás a luxusszálló ellen.

További tech hírek >>