Marvell Plug Computer 300


Konnektor-számítógép

Egyre nagyobb szerepet kapnak a háztartásokban, vagy az irodákban az olyan mini számítógépek, melyek jóval kisebbek az asztali változatoknál, olcsóbbak, energiatakarékosabbak, cserébe kisebb teljesítményűek ugyan, de speciális feladatokat látnak el.

Egy teljesen új platform van kialakulóban, a szükség, vagy inkább a praktikum megteremtette saját piacát. Kezdetben csak olcsó, kisebb tudású pc-ket szereltek össze egyszerűbb feladatok (házimozi üzemeltetése, otthoni, irodai szerver, kartotékolás, internetezés, adatkezelés) elvégzésére, mára a mini pc-k virágkorukat érik, szinte hetente értesülhetünk újabb darabokról. A Marvell ezen a piacon belül is speciális igényeket elégít ki fali csatlakozóba dugható (!) ipari számítógépeivel, most éppen a Plug Computer 300-al.

Persze, ne valami bakelit csatlakozóra gondoljunk, inkább egy nagyon is igényes kivitelezésű, szépen ívelt, matt fényezésű színes fémházra. Sokkal szebb, mint egy koszlott házba tuszkolt, asztal alá rugdosott PII-es masina, arról nem is beszélve, hogy töredék akkora.

A cég új Armada Marvell ® ™ 300 processzora 2 GHz-es, és nagyon alacsony energiafelhasználású. Ezen kívül egy beépített merevlemez található, valamint Bluetooth, és Wi-Fi szolgáltatás, no meg egy pár USB2-es csatlakozó. És ennyi, de hát ez csak a konnektorban van! Nem véletlenül, hiszen a számítógépet örökké bekapcsolt állapotra tervezték, olyan platformnak, mely mindég elérhető, és munka kész. Bár sok alapvető számítástechnikai alkatrész hiányzik belőle, a Plug Computer 300 nagy szolgálatot tehet irodai , vagy otthoni hálozat-szeverként, kezelhet kerti öntözőrendszereket, lámpákat, működtethet állandó biztonsági rendszereket, végezhet orvosi analíziseket, vagy kezelheti házimozinkat, szolgáltathat on-line tartalmakat, szóval kicsike létére elláthat speciális feladatokat szép számmal. Ráadásul tizedét fogyasztja egy átlagos pc-nek, jóval kisebb, környezetbarát és hatékony. Meg szép is. Az ára 99 dollár, mit mondjak még, nagyszerű!

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

BRÉKING – Mégse fog ezen a héten részletesebben bemutatkozni a PS5
Noha a Sony korábban már meghirdette a PS5 hivatalos bemutatását június 4-re, a jelenlegi események miatt ezt elhalasztották.
Öt ingyenes autós játék okostelefonra
Már nagyobb üzlet mobiltelefonra készíteni játékot, mint számítógépre. Sok a silány, de vannak nagyon izgalmasak is.
Van egy rejtett játék a Windows böngészőjében, így hívhatja elő
A Microsoft a SkiFree mintájára készített egy szörfös játékot, amit eddig csak néhányan láthattak, most már viszont bárki hozzáférhet.
Se a szivárgás, se az ezt követő botrány nem látszik meg a The Last of Us Part 2 előrendelésein
Noha a The Last of Us Part 2 kapcsán az elmúlt hetekben volt egy csúnya balhé, a Sony szerint ez nem látszik meg a játék eladásain.
Júniusban is rengeteget ér a segítségetek – Folytatódik a PC Guru támogatói programja
Továbbra is ESET kóddal háláljuk meg támogatóink bizalmát.

További tech hírek >>