MeeGo a kocsidban? VIDEÓ


Az Intel és a Nokia közös fejlesztésű platformja kerül több nagy autógyártó jövőbeli modelljeibe, hogy a kocsik központi szórakoztató egységének szoftverkörnyezete legyen.

Ez azért érdekes, mert eddig inkább csak a Microsoft Windows-áról hallottunk a Ford esetében (de ott van még a KIA és a Fiat is), illetve néhány otthoni barkácskedvű srác épített be iPad-et, vagy valamilyen Androidos tabletet, vagy épp komplett PC-t a kocsikba.

Most viszont a GM, a BMW, a Hyundai és a Peugeot/Citroen döntött úgy, hogy egyöntetűen a MeeGo mellett teszik le a voksukat.

##208654##

Az indok, hogy eme gyártók szerint a MeeGo tökéletesen alkalmas multimédiás szórakoztató központok vezérlésére, ezért a jövőben (kicsit odébb lesz ez még) a felsorolt autógyártók kocsijainak agya MeeGo oprendszert futta majd. Nem olyan rég írtunk a MeeGo nagyon kezdeti fázisának bemutatójáról és csak azt tudom mondani, mint akkor: nem néz ki rosszul!

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

A Bing erőszakolásába kezd a Microsoft
Egyes céges Office 365-előfizetők torkán próbálja lenyomni.
Tudja, mi történt 2,2 milliárd éve?
Tudósok szerint 2,2 milliárd éve történt a legrégebbi aszteroida-becsapódás, amelynek feltehetően egy jelentős éghajlatváltozás volt a következménye.
Közel 3000 milliárdot költöttünk játékokra decemberben
A Call of Dutynak jót tett a mikrotranzakciós modell, a Fortnite gyengül, és a Clash of Clans hét évesen is uralja a mobilpiacot.
Nem valószínű, hogy lesz jackcsatlakozó a Samsung Galaxy Note 20-on
Egy új szabadalom a Galaxy Note 20 tokjáról árulkodik: jackcsatlakozónak ezen sincs kivágás.
Felbukkant a GeForce RTX 2080 Super Max-Q és a Core i9-10980HK
Még ebben a negyedévben megjelenhetnek a laptopokba szánt, erős hardverek.

További tech hírek >>