Még 2013-ban is védetlen a számítógépek negyede


A Microsoft Security Intelligence Report névre hallgató, a felhasználók számítógépeinek biztonságával foglalkozó tanulmány 14. kötetében a cég a rendelkezésére álló adatok alapján arra a megállapításra jutott, hogy 10 számítógépből átlagosan 2.5 nem rendelkezik megfelelő vírusvédelemmel, azaz a jelenleg működőképes gépek negyedéről van szó. A jelentés azt is megemlíti, hogy a védelem nélküli eszközök esetében 5.5-szerese a lehetősége annak, hogy azok megfertőződnek.

[caption id="attachment_7859" align="alignnone" width="484"]Windows Defender - így néz ki a Microsoft saját megoldása Windows Defender - így néz ki a Microsoft megoldása, amikor nem éppen naprakész[/caption]

"Az emberek ösztönösen érzik annak fontosságát, hogy a lakás ajtaját zárni kell, különben betörnek. A számítógép biztonsága sem különb ennél - ha az Internetet naprakész vírusirtó nélkül böngésszük, azzal gyakorlatilag nyitva hagyjuk a bejárati ajtót az online bűnözők számára. A most elkészült jelentésben is arra biztatjuk a felhasználókat, győződjenek meg rendszeresen arról, hogy az antivírus szoftverük naprakész" - nyilatkozta Tim Rains, a Microsoft Trustworthy Computing részlegének igazgatója.

A kérdéses tanulmányban találhatunk néhány, a józan észre alapozó szabályt, például győződjünk meg az automatikus kattintgatás előtt (például e-mailben kapott mellékletek esetében), hogy milyen forrásból is származik az a valami, amit meg akarunk nyitni, illetve a warezolni próbaverziókat kipróbálni szerető felhasználók esetén figyelmeztetett a keygen-ekből előugró "meglepetésekre" is.

A Microsoft egy infógrafikát is készített az eredményekről, amelyet ide kattintva megtekinthetünk (angol nyelvű).

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Ha ezt nálunk is élesítik, egyenesen a Google keresőből lehet majd ételt rendelni
A Google a keresőn, valamint a Térképen és a digitális asszisztensen keresztül is lehetővé teszi, hogy külön dedikált applikáció nélkül lehessen ételt rendelni.
Turkáltak a fotók között a Snapchat alkalmazottai
Éveken át nem lehetett ellenőrizni egy belső eszköz használatát.
Újabb érdekességek derültek ki a Redmi K20 csúcsmobilról
Hetedik-generációs képernyőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasóval jön az okostelefon, amiről egy képet is kiadott a Redmi.
Ősi tengervízre bukkantak, segíthet a klímakutatásban
Az utolsó jégkorszakból hátramaradt vízre amerikai kutatók bukkantak rá az Indiai-óceánban.
Dauntless – Egy nap alatt félmillió játékost szedett össze
A Dauntless a megjelenése első napján félmillió játékost szedett össze, összesen pedig már négymillió főnél tart a játékosbázisa.

További tech hírek >>