Még 2013-ban is védetlen a számítógépek negyede


A Microsoft Security Intelligence Report névre hallgató, a felhasználók számítógépeinek biztonságával foglalkozó tanulmány 14. kötetében a cég a rendelkezésére álló adatok alapján arra a megállapításra jutott, hogy 10 számítógépből átlagosan 2.5 nem rendelkezik megfelelő vírusvédelemmel, azaz a jelenleg működőképes gépek negyedéről van szó. A jelentés azt is megemlíti, hogy a védelem nélküli eszközök esetében 5.5-szerese a lehetősége annak, hogy azok megfertőződnek.

[caption id="attachment_7859" align="alignnone" width="484"]Windows Defender - így néz ki a Microsoft saját megoldása Windows Defender - így néz ki a Microsoft megoldása, amikor nem éppen naprakész[/caption]

"Az emberek ösztönösen érzik annak fontosságát, hogy a lakás ajtaját zárni kell, különben betörnek. A számítógép biztonsága sem különb ennél - ha az Internetet naprakész vírusirtó nélkül böngésszük, azzal gyakorlatilag nyitva hagyjuk a bejárati ajtót az online bűnözők számára. A most elkészült jelentésben is arra biztatjuk a felhasználókat, győződjenek meg rendszeresen arról, hogy az antivírus szoftverük naprakész" - nyilatkozta Tim Rains, a Microsoft Trustworthy Computing részlegének igazgatója.

A kérdéses tanulmányban találhatunk néhány, a józan észre alapozó szabályt, például győződjünk meg az automatikus kattintgatás előtt (például e-mailben kapott mellékletek esetében), hogy milyen forrásból is származik az a valami, amit meg akarunk nyitni, illetve a warezolni próbaverziókat kipróbálni szerető felhasználók esetén figyelmeztetett a keygen-ekből előugró "meglepetésekre" is.

A Microsoft egy infógrafikát is készített az eredményekről, amelyet ide kattintva megtekinthetünk (angol nyelvű).

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Komoly ellenfelet kapnak az Energizer okostelefonok
6200 mAh-s akkumulátort kapott az ütésálló Gigaset GX290 okostelefon.
Kékben is lesz Samsung Galaxy Note 10+
Több európai áruházban is felbukkant már a kék verzió.
Elárulja az okosóra, ha valakinél megkezdődött az elbutulás?
Az Apple eszközeiből gyűjtött adatokat vizsgálták annak érdekében, hogy felderítsék az ezeket viselőknél a szellemi hanyatlással kapcsolatos korai jeleket.
Bemutatjuk a világ legfurább külsejű tévéit
Le fog esni az álla a világtörténelem legnagyobb tévés dizájnbombáitól!
Titokzatos oldalt kapott a Sega még be nem jelentett játéka
A Sega egy rejtélyes teaser-oldalt lőtt fel feltehetően a még le nem leplezett Humankind projektnek, a bejelentést a Gamescomra várjuk.

További tech hírek >>