Mégis lehet majd vele telefonálni


Az Apple tabletjének megjelenése előtt már jó sokszor adtunk hírt a kicsikéről, melyből sokan hiányolták a telefon funkciót. Nos, úgy néz ki, hogy a Truphone alkalmazásnak köszönhetően mégis csak lesz lehetőségünk hangcsevegni a haverokkal a 3G-s változaton.

Bizony sokunknak lefittyedt a szája, amikor kiderült, hogy az almás cég lapgépében egyáltalán nem lesz GSM modul, mely lehetővé tenné a drágaság telefonként való használatát. Megmondom őszintén, nem is értem, hogy miért hagyták ki belőle a lehetőséget, mondhatnám, hogy elég nagy balgaságnak tartom a dolgot.

Ám, mivel a készülék rendelkezik 3G-s kapcsolattal (nem az alap!), egy okos kis applikációnak köszönhetően mégis lesz lehetőség mobiltelefonálásra, a szélessávú modul adta lehetőségeket kihasználva. Igaz, ez esetben már VOIP hívásról beszélünk, de hát kit érdekel, a lényeg, hogy működik. A Truephone alkalmazás természetesen csak a 3G-s modell esetében fog működni, mely egyelőre még nem került ki a boltok polcaira, de már nem kell sokat várni rá, talán csak a hónap végéig. A telefonos applikáció ennél előbb, talán már a jövő héten elérhetővé válik az App Store kínálatában.

A végére pedig jöjjön egy kis iPad hír, ugyanis az alapmodell már megvásárolható pár napja és az Apple által közzétett információ szerint a debütálás napján (tehát az első napon) nem kevesebb, mint 150.000 darabot adtak el a kicsikéből, ami szerintem nem rossz eredmény, már ha igaz persze. S, hogy ez a készülék tudásának, vagy a nem gyenge reklámkampánynak köszönhető, döntsétek el Ti magatok. Kíváncsi lennék, hogy Ti miben látjátok a kis lapgép sikerét.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Elárulja az okosóra, ha valakinél megkezdődött az elbutulás?
Az Apple eszközeiből gyűjtött adatokat vizsgálták annak érdekében, hogy felderítsék az ezeket viselőknél a szellemi hanyatlással kapcsolatos korai jeleket.
Ez történt: megmérték, mennyit ér a Windows beépített, ingyenes vírusvédelme
Összegyűjtöttük egy cikkbe a hét legérdekesebb, legolvasottabb technológiai és tudományos témáit.
Újabb 90 napra függesztheti fel Amerika a Huawei elleni intézkedéseket
Augusztus 19-én hivatalosan is lejár az amerikaiak Huawei ellen hozott szankcióinak felfüggesztése, de az ügyet jól ismerő informátorok szerint vasárnap újabb 90 nappal hosszabbíthatják...
Androidos és van WhatsApp a telefonján? Hamarosan kap egy rég várt új funkciót
Az iOS-esek már február óta használhatják a biometrikus (ujjlenyomatos) azonosítást a WhatsAppban. Végre Androidra is megérkezett ez a funkció, igaz, egyelőre csak a WhatsApp bétába.
Komoly ellenfelet kapnak az Energizer okostelefonok
6200 mAh-s akkumulátort kapott az ütésálló Gigaset GX290 okostelefon.

További tech hírek >>