Mégis lehet majd vele telefonálni


Az Apple tabletjének megjelenése előtt már jó sokszor adtunk hírt a kicsikéről, melyből sokan hiányolták a telefon funkciót. Nos, úgy néz ki, hogy a Truphone alkalmazásnak köszönhetően mégis csak lesz lehetőségünk hangcsevegni a haverokkal a 3G-s változaton.

Bizony sokunknak lefittyedt a szája, amikor kiderült, hogy az almás cég lapgépében egyáltalán nem lesz GSM modul, mely lehetővé tenné a drágaság telefonként való használatát. Megmondom őszintén, nem is értem, hogy miért hagyták ki belőle a lehetőséget, mondhatnám, hogy elég nagy balgaságnak tartom a dolgot.

Ám, mivel a készülék rendelkezik 3G-s kapcsolattal (nem az alap!), egy okos kis applikációnak köszönhetően mégis lesz lehetőség mobiltelefonálásra, a szélessávú modul adta lehetőségeket kihasználva. Igaz, ez esetben már VOIP hívásról beszélünk, de hát kit érdekel, a lényeg, hogy működik. A Truephone alkalmazás természetesen csak a 3G-s modell esetében fog működni, mely egyelőre még nem került ki a boltok polcaira, de már nem kell sokat várni rá, talán csak a hónap végéig. A telefonos applikáció ennél előbb, talán már a jövő héten elérhetővé válik az App Store kínálatában.

A végére pedig jöjjön egy kis iPad hír, ugyanis az alapmodell már megvásárolható pár napja és az Apple által közzétett információ szerint a debütálás napján (tehát az első napon) nem kevesebb, mint 150.000 darabot adtak el a kicsikéből, ami szerintem nem rossz eredmény, már ha igaz persze. S, hogy ez a készülék tudásának, vagy a nem gyenge reklámkampánynak köszönhető, döntsétek el Ti magatok. Kíváncsi lennék, hogy Ti miben látjátok a kis lapgép sikerét.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Kiadta az LPDDR5 specifikációit a JEDEC
Az új generációs ultramobil memóriaszabvány komoly effektív órajelen működhet.
Befutott a Michael Jackson-dokumentumfilm előzetese
Megérkezett a Michael Jackson vélt molesztálásait feltáró, a Sundance Fesztivál közönsége által sokkolónak kikiáltott dokumentumfilm előzetese.
A Panasonic új mikrója magától felismeri, meddig kell melegíteni az ételt
A mikrohullámú sütők gyakori problémája, hogy nem melegítik meg jól az ételt, vagy túl forróak lesznek, mire kivesszük belőlük. A Panasonic idei új alternatívája erre a problémára...
Majd 15 év késéssel érkezik az első 4 GHz-es Pentium
Érkezik a Pentium Gold G5620 processzor, melynek érdekessége, hogy a legendás márkanévhez először párosul 4 GHz-es frekvencia.
Elkészült az Android 9 Pie a Nokia 6-ra
Tartja magát a kétéves támogatási ígéretéhez a HMD Global.

További tech hírek >>