Megjelenés és szoftverfrissítés


Szeptember első felében mutatták be a készüléket a Nokia World ’09 kiállításon és az akkor még bizakodó készítők október közepére ígérték a megjelenését. Ám a dolgok rosszra fordultak, ami bizony másfél hetes csúszást eredményezett a piacra kerülést illetően.

A gyártó a telefon szoftverére kente dolgot, ám azt nem közölték, hogy mi is volt a baj. Mára azonban kijavítottak minden hibát, sőt egy szoftverfrissítéssel is meglepik az előd készülékkel (Nokia N97) rendelkezőket. De erről majd később.

Az új N97 mini nem sokban tér el elődjétől. Nagyjából minden funkciójában megegyezik az N97-tel, néhány paramétert leszámítva. Az új kicsike (szó szerint) méretéből ugyanis jócskán levett a gyártó, ami a súlyt is csökkentette. Nem biztos, hogy emiatt, de a belső memória is jelentősen csökkent. A nagytesó által használt 32 gigás belső adattárat 8 gigásra cserélték, melyet maximum 16 GB microSD kártyával tuningolhatunk kedvünkre. A beszélgetési és készenléti idő is csökkent némileg. Előbbi 570 percről 430-ra, utóbbi pedig 430 óráról 320-ra (ezek természetesen maximalizált értékek)

Biztos vagyok benne, hogy Nokiáék nem az N97 utódját szerették volna létrehozni, hanem sokkal inkább egy kezelhetőbb, zseb barátabb és könnyebb készüléket, mely a nagy sikerű N97 (2009 szeptemberéig több 2 millió eladott darab) mellet egy választható opció lehet a nagyérdemű számára. A mini változat (ha minden igaz) már kapható tőlünk nyugatabbra, méghozzá megközelítőleg 100 euróval olcsóbban, tehát olyan 400 és 500 euró közötti áron. Aki pedig már rendelkezik a nagyobbik tesóval (N97), itt nézhet utána a szoftverfrissítésnek.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Lezajlott az első csak női űrséta
Jessica Meir és Christina Koch a Nemzetközi Űrállomás akkumulátorait cserélte ki. Sandra Magnus korábbi női űrhajós azt mondta, nagyon fontos, hogy a fiatal nők ez alapján is tudjanak...
Befejeződött a Star Wars Jedi: Fallen Order fejlesztése
A Respawn nemrég egy csoportképpel jelezte, hogy aranylemezre került a Star Wars Jedi: Fallen Order, azaz vége a fejlesztésnek.
5G-t hoz a Redmi K30
Ráadásul olyan kivágású fúrt szelfikamerákat kaphat, mint a Samsung Galaxy S10+.
Csak az EU-ban egyetlen év alatt 400 ezren haltak meg, mert olyan rossz a levegő
Mintegy 400 ezer ember idő előtti halálát okozta a légszennyezettség 2016-ban az Európai Unió tagállamaiban – közölte az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA).
Shadows of Kepler – Ingyenes demót kapott a vérfagyasztó sci-fi horror
Ingyenes demót kapott az Infinite Hole első pillantásra is félelmetes sci-fi horrorja, a Shadows of Kepler, a teljes játék 2021-ben jön

További tech hírek >>