Minden, amit ki kell próbálnod, ha van tableted


Születendő gyermekként a bőrünkön keresztül érzékeljük először a külvilágot, így nem csoda, hogy egész életünkben az érintést keressük. A jelenlegi audiovizualitásra fókuszáló világban sem kell félnünk a tapintás háttérbe szorulásától: ez az érzékelésünk immár új értelmet nyer, hiszen már a táblagépünkkel is vezéreljük a digitális teret.

 

„A gondolkodás fejlődésének egyik alappillére a tapintás, amely a bőrön keresztül érezhető minden ingerre értendő, így az nem korlátozódik csak a kézre. Csecsemőkorban a világ megismerésének is ez az első csatornája. Nemcsak a finommozgások fejlődését segíti, hanem általános fejlesztő hatással bír. Azonban a taktilis fejlődés hiánya, a későbbiekben tanulási nehézségeket is okozhat” – figyelmeztet Hajdú Ágnes, a figyelemhiányos hiperaktív gyerekekkel foglalkozó ADHD Magyarországért Alapítvány elnöke. Azoknál az óvodásoknál, iskolásoknál azonban, akik komplexen használják az érzékelést – például nemcsak ecsettel, hanem ujjal is festenek –, a figyelemzavar kevésbé fordul elő. „Ezt az élményt adja vissza a táblagépek világa is, ahol a gyerekek megtapasztalhatják a kézzel alkotás lehetőségét. Ráadásul a figyelem fejlesztéséhez fontos, azonnali visszajelzést kapnak a képernyőn, hiszen amint megérintik azt, a monitoron máris történik valami, vagyis sikerélményhez juthatnak” – teszi hozzá Hajdú Ágnes.

Ahogy a szakember is említi, a tabletek egy új, érinthető virtuális világot testesítenek meg, mellyel egy napjainkban elfeledett érzékszervünket fedezhetjük fel újra. Ezáltal pedig ismét értelmet nyer a tapintás: a mindennapokban betöltött szerepe mellett az audiovizuális eszközzel új élmények válnak elérhetővé. „A tabletek érintése tekinthető akár a kézzel alkotás bárki számára hozzáférhető 21.századi lehetőségének is ” – magyarázza dr. Buda Botond.

Nemcsak a tanulást, a kreativitást segítheti a tablethasználat, hanem a megszámlálhatatlan alkalmazás által akár a háziasszonyok, az utazók, a sportolók is érinthető élménnyé tehetik hobbijukat. A T-Mobile 101 tablet élménye között bárki csemegézhet a hasznos vagy éppen szórakoztató applikációk között.

 

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

10 éve mutatták be az első iPadet, a "nagy iPhone-t"
2010. január 27-én olyat láthattak az Apple-rajongók, amit előtte soha: Steve Jobs kiállt színpadra és bemutatta a cég első – és sokak által nagyon furcsának tartott –...
Az iPhone 11 legyőzte fotózásban az iPhone XS Maxet
A DxOMark tesztjén jobbnak bizonyult a tavalyi csúcsmodellnél az idei alapmodell.
Innovációs díjat nyert Wi-Fi 6-os modellekkel erősített a TP-Link
A TP-Link három új AX-es Deco Mesh terméket mutatott be az idei CES-en, ezek közül az egyik még Innovációs Díjat is nyert.
Kobe Bryant-re emlékeznek az egyik legismertebb kosárlabdás videojátékban
Az egyik legismertebb és legnépszerűbb sportjáték, az NBA 2K20 töltőképernyőjén a vasárnap helikopter-balesetben elhunyt Kobe Bryant-re emlékeznek a szoftver fejlesztői.
NBA 2K20 – Kobe Bryant előtt tisztelegnek a játék fejlesztői és a játékosok egyaránt
Tegnap tragikus hirtelenséggel elhunyt Kobe Bryant, aki előtt most az NBA 2K20 fejlesztői is tisztelegnek, természetesen a játékon belül.

További tech hírek >>