Minden, amit ki kell próbálnod, ha van tableted


Születendő gyermekként a bőrünkön keresztül érzékeljük először a külvilágot, így nem csoda, hogy egész életünkben az érintést keressük. A jelenlegi audiovizualitásra fókuszáló világban sem kell félnünk a tapintás háttérbe szorulásától: ez az érzékelésünk immár új értelmet nyer, hiszen már a táblagépünkkel is vezéreljük a digitális teret.

 

„A gondolkodás fejlődésének egyik alappillére a tapintás, amely a bőrön keresztül érezhető minden ingerre értendő, így az nem korlátozódik csak a kézre. Csecsemőkorban a világ megismerésének is ez az első csatornája. Nemcsak a finommozgások fejlődését segíti, hanem általános fejlesztő hatással bír. Azonban a taktilis fejlődés hiánya, a későbbiekben tanulási nehézségeket is okozhat” – figyelmeztet Hajdú Ágnes, a figyelemhiányos hiperaktív gyerekekkel foglalkozó ADHD Magyarországért Alapítvány elnöke. Azoknál az óvodásoknál, iskolásoknál azonban, akik komplexen használják az érzékelést – például nemcsak ecsettel, hanem ujjal is festenek –, a figyelemzavar kevésbé fordul elő. „Ezt az élményt adja vissza a táblagépek világa is, ahol a gyerekek megtapasztalhatják a kézzel alkotás lehetőségét. Ráadásul a figyelem fejlesztéséhez fontos, azonnali visszajelzést kapnak a képernyőn, hiszen amint megérintik azt, a monitoron máris történik valami, vagyis sikerélményhez juthatnak” – teszi hozzá Hajdú Ágnes.

Ahogy a szakember is említi, a tabletek egy új, érinthető virtuális világot testesítenek meg, mellyel egy napjainkban elfeledett érzékszervünket fedezhetjük fel újra. Ezáltal pedig ismét értelmet nyer a tapintás: a mindennapokban betöltött szerepe mellett az audiovizuális eszközzel új élmények válnak elérhetővé. „A tabletek érintése tekinthető akár a kézzel alkotás bárki számára hozzáférhető 21.századi lehetőségének is ” – magyarázza dr. Buda Botond.

Nemcsak a tanulást, a kreativitást segítheti a tablethasználat, hanem a megszámlálhatatlan alkalmazás által akár a háziasszonyok, az utazók, a sportolók is érinthető élménnyé tehetik hobbijukat. A T-Mobile 101 tablet élménye között bárki csemegézhet a hasznos vagy éppen szórakoztató applikációk között.

 

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

2 nm-en ugrik GAAFET-re a TSMC
Ennek a gyártástechnológiának a fejlesztése a tervekhez képest jobb ütemben halad, de így is leghamarabb 2024-ben készülhet el.
Új, olcsóbb Galaxy S20 variánst jelentett be a Samsung
A Galaxy S20 FE alulról egészíti ki a csúcsmodell-szériát, néhány kompromisszum mellett.
Új koronavírusos funkciót kap a Google Térkép
A Google a világ 220 országában, így Magyarországon is elérhetővé tesz azt az új funkciót, ami megmutatja, hétnapos átlagban milyen arányban emelkedett egy országban a...
[Hardver] Mi Smart Band 5 teszt – Egyet előre, egyet hátra
Megérkezett a Xiaomi aktivitásmérőjének legújabb változata, mi pedig megnéztük, miben és mennyivel tud többet a Band 5, mint az előd.
Rocket League – Annyian ugrottak rá az ingyenes játékra, hogy nem bírták a szerverek
Döcögősen indult az első free-to-play nap a Psyonix háza táján.

További tech hírek >>