Minél zöldebb, annál jobb


Manapság már egyre több cégóriásnál megtalálhatóak a zöld jelzéssel ellátott termékek, de vajon a vállalatok tényleg környezetünk megóvására törekednek? Vagy ezek ismét csak egy újabb üzleti stratégia részei lennének?

Nehéz a kérdésekre konkrét és ésszerű választ találni, de úgy tűnik, hogy a Greenpeace alapos felmérést végzett és kiderült, hogy mely cégeket érint a legjobban a környezettudatosság és melyeket nem! Hát akkor tegyük boncasztalra a legnagyobb IT cégeket! Kezdjük a toplista győztesével az amerikai Cisco-val. Azt hiszem joggal nyerte el a legzöldebb cégnek járó elismerést, hiszen idén az IBM-mel karöltve próbálják meg csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását és javítani az energiafelhasználás hatékonyságát.

A Greenpeace Cool IT rangsorában 62 pontot szerzett, mely kétszer annyi mint a tavalyi felmérésben. Az ezüstérmes az Ericsson lett, mely környezet politikájáról itt olvashattok bővebben, szerintem teljesen korrekt :) A dobogó harmadik helyét az IBM foglalja el 42 ponttal, de egy ponttal lemaradva a HP követi. Összesen 15 cég van a listán, nem sorolom fel mindegyiket, a képen minden rajta van, de azért kiemelném a Google-t (33p) és a Microsoft-ot (31p, ez egy nagyon jó iromány), hiszen ők annyira, de annyira szeretnének részt venni ebben a környezetvédelemben, de valahogy mégsem hallunk arról, hogy mondjuk a Google támogatná ezt, a Microsoft bevezetné azt... Ez a marketing stratégiájuk, látszólag ők nagyon környezettudatosak, de csak látszólag.

A Sony mindössze 16 pontot kapott és ezzel az utolsó előtti helyet tudhatta magáénak. Gondolom mindenki hallott már a Sony Ericsson GreenHeart termékcsaládról, vagy az energiatakarékos VAIO laptopokról, netán az öko BRAVIA tévékről. Ez mind csak mese habbal? Sajnos ki kell emelnem a fekete bárányt is, ez pedig a Panasonic, 14 ponttal. Itt a tech.hu-n is sokszor olvashattunk zöld termékekről, konkrétan a Sony telefonjairól is, de hát ez a valóság. Mindenesetre nagyon jó dolog, hogy a Cisco és társai ennyire részt vesznek a környezetünk védelmében, ezt csak pozitívan lehet értékelni!

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Nextgen konzolokra is jön a BioShockot idéző „szovjet FPS”, az Atomic Heart
Egy új gameplay kedvcsináló is érkezett a Mundfish játékáról.
Hivatalos: novemberben érkezik az Xbox Series X
A Microsoft megerősítette, hogy novemberben fog a boltokba kerülni a következő generációs konzol.
Ezek a termékek mutatkoznak be az Apple szeptemberi nagy rendezvényén
Az iPhone 12 széria mellett jön az új iPad, új Apple Watch, az AirTags és az AirPower is.
Koronavírusos betegeknek segíthet egy új alkalmazás
Egy angol startup programjával az érintett páciensek és a hozzátartozóik kapcsolatba léphetnek egymással.
Az adat­védelemről tárgyal az EU és az USA
Az Európai Unió Bírósága júliusban érvénytelenítette a személyes adatok átadásáról szóló megállapodást.

További tech hírek >>