Minél zöldebb, annál jobb


Manapság már egyre több cégóriásnál megtalálhatóak a zöld jelzéssel ellátott termékek, de vajon a vállalatok tényleg környezetünk megóvására törekednek? Vagy ezek ismét csak egy újabb üzleti stratégia részei lennének?

Nehéz a kérdésekre konkrét és ésszerű választ találni, de úgy tűnik, hogy a Greenpeace alapos felmérést végzett és kiderült, hogy mely cégeket érint a legjobban a környezettudatosság és melyeket nem! Hát akkor tegyük boncasztalra a legnagyobb IT cégeket! Kezdjük a toplista győztesével az amerikai Cisco-val. Azt hiszem joggal nyerte el a legzöldebb cégnek járó elismerést, hiszen idén az IBM-mel karöltve próbálják meg csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását és javítani az energiafelhasználás hatékonyságát.

A Greenpeace Cool IT rangsorában 62 pontot szerzett, mely kétszer annyi mint a tavalyi felmérésben. Az ezüstérmes az Ericsson lett, mely környezet politikájáról itt olvashattok bővebben, szerintem teljesen korrekt :) A dobogó harmadik helyét az IBM foglalja el 42 ponttal, de egy ponttal lemaradva a HP követi. Összesen 15 cég van a listán, nem sorolom fel mindegyiket, a képen minden rajta van, de azért kiemelném a Google-t (33p) és a Microsoft-ot (31p, ez egy nagyon jó iromány), hiszen ők annyira, de annyira szeretnének részt venni ebben a környezetvédelemben, de valahogy mégsem hallunk arról, hogy mondjuk a Google támogatná ezt, a Microsoft bevezetné azt... Ez a marketing stratégiájuk, látszólag ők nagyon környezettudatosak, de csak látszólag.

A Sony mindössze 16 pontot kapott és ezzel az utolsó előtti helyet tudhatta magáénak. Gondolom mindenki hallott már a Sony Ericsson GreenHeart termékcsaládról, vagy az energiatakarékos VAIO laptopokról, netán az öko BRAVIA tévékről. Ez mind csak mese habbal? Sajnos ki kell emelnem a fekete bárányt is, ez pedig a Panasonic, 14 ponttal. Itt a tech.hu-n is sokszor olvashattunk zöld termékekről, konkrétan a Sony telefonjairól is, de hát ez a valóság. Mindenesetre nagyon jó dolog, hogy a Cisco és társai ennyire részt vesznek a környezetünk védelmében, ezt csak pozitívan lehet értékelni!

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Ilyen wifit akar majd otthonra: mutatjuk, mennyivel jobb a wifi 6
Kíváncsiak voltunk arra, hogy mire képes a gyakorlatban a sokat ígérő legújabb wifi-technológia, így hát fogtunk egy újgenerációs routert, egy csúcsmobilt és egy gyors notebookot, és...
Egyre több appot töltünk le
2019-ben világszinten 9,1 százalékkal töltöttünk le több appot, mint korábban.
Beperelte a Pornhubot egy hallássérült férfi, mert nincsenek rendesen feliratozva a pornóvideók
Azt állítja, elvesztette a fonalat a Dögös mostohanagynéni vigyáz az engedetlen unokaöcsire című filmben.
Tüzetesen átnéztek 57 tanulmányt – ugye kitalálja, miért vannak mostanában ekkora tüzek?
Az emberi tevékenység okozta klímaváltozás fokozza a futótüzek kockázatát –m állapította meg egy friss brit elemzés.
Pápalátogatás után gyakrabban húzunk óvszert és kevesebbet szexelünk
Több hívő az önmegtartóztatást választja, ha egy városban van a katolikus egyházfővel.

További tech hírek >>