Mire keresünk rá a neten?


A webes keresők megkönnyítik az életünket. Csak beütjük amit keresni szeretnénk, és ki is adja amire kíváncsiak voltunk. Néha viszont elég ésszerűtlen dolgokra is képesek vagyunk guglizni. Nézzük mik is ezek.

A Google trendek oldalon bárki rákereshet a legnépszerűbb kulcsszavakra, és az éppen feltörekvőkre, ezeket nevezik trendeknek. Mi a furcsa? Miért kell ezt elemezni?

Hogy magyar és külföldi viszonylatban is nagyon népszerű a Google keresésekben a YouTube, a játékok. Közösség szempontjából külföldön a number one a facebook, ez toronymagasan vezet a kulcsszavak listájában. Magyarországon az élen álló iwiw csak a második a játékok után, ez azt mutatja, hogy magyar iwiw-en nem játszanak az emberek, ezért külön rákeresnek. Mit lehet ebből leszűrni? Természetesen azt, hogy az emberek döntő többsége a facebookra a játékok miatt jár, ebből az következik, hogy a játékoknak van a legértékesebb hirdetési felületük. Magyarországon nem éri meg videofeltöltési szolgáltatást indítani, mert a YouTube magyar viszonylatban is első, nem csak világviszonylatban. Semelyik hírsite, vagy magyar mashup sem került be kivéve a freemail, míg Amerikában ott van a craiglist, és a yahoo. Persze ez nem releváns felmérés, csak feltételezés. 

A legtöbbet általános szavakra keresnek rá, mint például weather (időjárás), news (hírek), szótár, tv, térkép. Vagyis nem szeretik megjegyezni a dolgok neveit, ezért egyre drágábbak lesznek a jó domainnevek, vagy a keresőoptimalizálás. 

Az emberek nagy százaléka keres rá a saját nevére, konkrétan az 57 százalék, épp tízzel több mint a tavalyi eredmény. Ez azt jelenti, hogy az emberek többet törődnek a saját internetes hírnevükkel, és azzal, hogy mit osztanak meg vadidegen emberekkel a közösségi oldalakon. Ami furcsa egy kicsit, hogy legfelelőtlenebbek, és leghiszékenyebbek az idősek, és a középkorúak, és a fiatalok a legbizalmatlanabbak. 

A cikk elején feltettem egy kérdést, mégpedig azt, hogy „mi a furcsa?”. Sokan keresnek rá a google kulcsszóra a google keresővel konkrétan világviszonylatban a 8. legerősebb kulcsszó. Bár azt, hogy miért keresnek rá, csak ők tudják.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Komoly ellenfelet kapnak az Energizer okostelefonok
6200 mAh-s akkumulátort kapott az ütésálló Gigaset GX290 okostelefon.
Kékben is lesz Samsung Galaxy Note 10+
Több európai áruházban is felbukkant már a kék verzió.
Elárulja az okosóra, ha valakinél megkezdődött az elbutulás?
Az Apple eszközeiből gyűjtött adatokat vizsgálták annak érdekében, hogy felderítsék az ezeket viselőknél a szellemi hanyatlással kapcsolatos korai jeleket.
Bemutatjuk a világ legfurább külsejű tévéit
Le fog esni az álla a világtörténelem legnagyobb tévés dizájnbombáitól!
Titokzatos oldalt kapott a Sega még be nem jelentett játéka
A Sega egy rejtélyes teaser-oldalt lőtt fel feltehetően a még le nem leplezett Humankind projektnek, a bejelentést a Gamescomra várjuk.

További tech hírek >>