Mire keresünk rá a neten?


A webes keresők megkönnyítik az életünket. Csak beütjük amit keresni szeretnénk, és ki is adja amire kíváncsiak voltunk. Néha viszont elég ésszerűtlen dolgokra is képesek vagyunk guglizni. Nézzük mik is ezek.

A Google trendek oldalon bárki rákereshet a legnépszerűbb kulcsszavakra, és az éppen feltörekvőkre, ezeket nevezik trendeknek. Mi a furcsa? Miért kell ezt elemezni?

Hogy magyar és külföldi viszonylatban is nagyon népszerű a Google keresésekben a YouTube, a játékok. Közösség szempontjából külföldön a number one a facebook, ez toronymagasan vezet a kulcsszavak listájában. Magyarországon az élen álló iwiw csak a második a játékok után, ez azt mutatja, hogy magyar iwiw-en nem játszanak az emberek, ezért külön rákeresnek. Mit lehet ebből leszűrni? Természetesen azt, hogy az emberek döntő többsége a facebookra a játékok miatt jár, ebből az következik, hogy a játékoknak van a legértékesebb hirdetési felületük. Magyarországon nem éri meg videofeltöltési szolgáltatást indítani, mert a YouTube magyar viszonylatban is első, nem csak világviszonylatban. Semelyik hírsite, vagy magyar mashup sem került be kivéve a freemail, míg Amerikában ott van a craiglist, és a yahoo. Persze ez nem releváns felmérés, csak feltételezés. 

A legtöbbet általános szavakra keresnek rá, mint például weather (időjárás), news (hírek), szótár, tv, térkép. Vagyis nem szeretik megjegyezni a dolgok neveit, ezért egyre drágábbak lesznek a jó domainnevek, vagy a keresőoptimalizálás. 

Az emberek nagy százaléka keres rá a saját nevére, konkrétan az 57 százalék, épp tízzel több mint a tavalyi eredmény. Ez azt jelenti, hogy az emberek többet törődnek a saját internetes hírnevükkel, és azzal, hogy mit osztanak meg vadidegen emberekkel a közösségi oldalakon. Ami furcsa egy kicsit, hogy legfelelőtlenebbek, és leghiszékenyebbek az idősek, és a középkorúak, és a fiatalok a legbizalmatlanabbak. 

A cikk elején feltettem egy kérdést, mégpedig azt, hogy „mi a furcsa?”. Sokan keresnek rá a google kulcsszóra a google keresővel konkrétan világviszonylatban a 8. legerősebb kulcsszó. Bár azt, hogy miért keresnek rá, csak ők tudják.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Dying Light 2 – Újgenerációs konzolokra is kijön?
Egy friss interjúból kiderült, hogy a Dying Light 2-vel kapcsolatban a Techland már eljátszadozott a következő generációra történő megjelenéssel.
Tarol a mozikban az Aladdin
Guy Ritchie rendezése szerintünk minden idők legjobb Disney-remake-je és a nézők is hasonlóképpen vélekednek világszerte.
Itt az Asus új laptopja, ami két 4K-s kijelzőt is kapott
Az Asus gondolt egyet, és megcsinálta a MacBook Pro Touch Barjának felhízlalt változatát a saját laptopjába.
Júliusban jönnek a harmadik generációs asztali Ryzenek
Menetrend szerint mutatta be harmadik generációs asztali Ryzen processzorait az AMD. Bár a chiptervező computexes keynote előadásának témája jó ideje ismert volt, a bejelentett termékek...
Az internet miatt lassan teljesen megszűnik a magánszféra
Ha minden nyilvánosan elérhető az interneten, akkor mit tudunk még megvédeni?

További tech hírek >>