Mire keresünk rá a neten?


A webes keresők megkönnyítik az életünket. Csak beütjük amit keresni szeretnénk, és ki is adja amire kíváncsiak voltunk. Néha viszont elég ésszerűtlen dolgokra is képesek vagyunk guglizni. Nézzük mik is ezek.

A Google trendek oldalon bárki rákereshet a legnépszerűbb kulcsszavakra, és az éppen feltörekvőkre, ezeket nevezik trendeknek. Mi a furcsa? Miért kell ezt elemezni?

Hogy magyar és külföldi viszonylatban is nagyon népszerű a Google keresésekben a YouTube, a játékok. Közösség szempontjából külföldön a number one a facebook, ez toronymagasan vezet a kulcsszavak listájában. Magyarországon az élen álló iwiw csak a második a játékok után, ez azt mutatja, hogy magyar iwiw-en nem játszanak az emberek, ezért külön rákeresnek. Mit lehet ebből leszűrni? Természetesen azt, hogy az emberek döntő többsége a facebookra a játékok miatt jár, ebből az következik, hogy a játékoknak van a legértékesebb hirdetési felületük. Magyarországon nem éri meg videofeltöltési szolgáltatást indítani, mert a YouTube magyar viszonylatban is első, nem csak világviszonylatban. Semelyik hírsite, vagy magyar mashup sem került be kivéve a freemail, míg Amerikában ott van a craiglist, és a yahoo. Persze ez nem releváns felmérés, csak feltételezés. 

A legtöbbet általános szavakra keresnek rá, mint például weather (időjárás), news (hírek), szótár, tv, térkép. Vagyis nem szeretik megjegyezni a dolgok neveit, ezért egyre drágábbak lesznek a jó domainnevek, vagy a keresőoptimalizálás. 

Az emberek nagy százaléka keres rá a saját nevére, konkrétan az 57 százalék, épp tízzel több mint a tavalyi eredmény. Ez azt jelenti, hogy az emberek többet törődnek a saját internetes hírnevükkel, és azzal, hogy mit osztanak meg vadidegen emberekkel a közösségi oldalakon. Ami furcsa egy kicsit, hogy legfelelőtlenebbek, és leghiszékenyebbek az idősek, és a középkorúak, és a fiatalok a legbizalmatlanabbak. 

A cikk elején feltettem egy kérdést, mégpedig azt, hogy „mi a furcsa?”. Sokan keresnek rá a google kulcsszóra a google keresővel konkrétan világviszonylatban a 8. legerősebb kulcsszó. Bár azt, hogy miért keresnek rá, csak ők tudják.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

My Friend Pedro - szépen teljesít a kasszáknál, idióta játékmódokkal ünneplünk
A My Friend Pedro szépen teljesít ahhoz képest, hogy egy indie-játékról van szó, ennek örömére új játékmódokkal leptek meg minket.
Tízszázalékos létszámbővítést hajt végre a LogMeIn Magyarországon
Az idei évtől kezdődően több globális funkciót is Budapestről lát el, ezért 10 százalékos bővülést tervez és várhatóan a jövő év elejére átlépi a félezres munkavállalói...
Pénteken lesz az első tisztán női űrséta
Villanyszerelés lesz a dolguk, már van megfelelő ruházat.
Szeret instagramozni? Hamarosan nagyobb biztonságban teheti majd meg
Az Instagram fejlesztői olyan funkciót készítettek, amivel megnézhető, melyik, harmadik féltől származó app milyen adatunkhoz fér hozzá. Szükség esetén módosíthatjuk ezt, de...
Háttérbe szorítja mobilfizetési riválisait az Apple
Egyszerűen nem engedi pénzügyi vetélytársai szoftvereinek, hogy hozzáférjenek a készülékein lévő NFC kapcsolathoz. Biztonsági okokra hivatkoznak.

További tech hírek >>