Mobiltöltés újratöltve


Imádom Ügynöknőnk cikkeit, mert mindig tovább gördítik agyamban a kerekeket. Így volt ez a Mobil Mobiltöltővel is. Megpróbálom tovább fejleszteni, ha lehetséges.

Emlékeztek még, hogy régi tagunk Lídia írt egy cikket arról, hogy mozgási energiával termeljünk áramot futás közben? Az elvet még pár évvel ezelőtt kigondolták. Arra gondoltam, hogy miért ne tölthetnénk ilyen módon a mobiltelefonjainkat is?

2010 elején megjelent hazánkban egy cikk miszerint a Princeton egyetem mérnökei kifejlesztettek egy olyan chipet, amellyel elegendő áramot lehet termelni mozgás közben ahhoz, hogy egy pacemakert, egy egyszerű mobiltelefont, vagy mp3 lejátszót ellásson árammal mozgás közben.

Ha egy ilyen chipekkel megszórt cipőtalpú lábbelink lenne, vagy egy ezekkel teleszőtt farmerunk, akkor elméletben gond nélkül elegendő lenne a teljesítmény nem csak a mobilok és mp3 lejátszók használatához, de a bennük lévő aksik töltéséhez is. Így az emberi mozgás teljesen hasznos energiává alakul.

Ez új értelmet ad szerintem a zöld energiának. Tovább megyek, akár az összes ruhánkat is megszórhatnánk vele, így nem csak a járás, de minden egyéb mozgás is valamekkora energiatermeléssel járna. A telefonunkat pedig egy kábelre kellene csatlakoztatni, ami a ruhából lóg ki és azon keresztül menne végbe a töltés, vagy legalábbis a szinten tartás.

A képen látható hölgy ruhája azon túl, hogy az űberelhetetlen kategóriát képviselné egy mai diszkóban, adott egy ötletet is. Ilyen módon a fényvisszaverő mellények hatásfokát is növelhetnénk ledlámpákkal.

Ha a fényvisszaverő csík köré, vagy néhol a közepére egy sorban tennénk ilyen lámpákat, akár fényszóró nélkül haladó autósoknak is láthatóvá válna. Na és mi lenne, ha járműveink lengéscsillapítójánál is használnánk eme kristályokat? Lenne szerintetek értelme?

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Sokak által várt funkció érkezik az Instagramba: időrendben láthatjuk a képeket
A felhasználók régóta zúgolódnak, hogy az ismerőseik bejegyzését nem időrendi sorrendben jeleníti meg az Instagram. A képmegosztó alkalmazás androidos változatában most egy olyan...
Okospelenkát fejlesztettek ki amerikai kutatók
Nedvességet érzékelő okospelenkát fejlesztettek ki a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) kutatói, akik szerint a találmány a kisbabák és az idősek gondozását is megkönnyítheti.
0-ról 100-ra 58 perc alatt: ilyen gyorsan töltődik fel a Galaxy S20 Ultra
Bár a boltok polcaira csak márciusban kerül majd fel a Samsung Galaxy S20 Ultra (ahogy az S20-család többi tagja is), van, aki már most kipróbálta, hogyan dolgozik össze a készülékben...
Vagy a Huawei vagy az USA – Washington feltételeket szab
Az Egyesült Államok megszakíthatja a hírszerzési együttműködést azokkal az országokkal, amelyek együttműködnek a Huawei-jel.
Néhányan 1-2 nap után törésre panaszkodnak, óvatosan kell bánni a Samsung Galaxy Z Flippel
Déjà vu érzésünk lehet: kiad a Samsung egy különleges összehajtható telefont, és néhány korai felhasználó arról panaszkodik, valami nincs rendben vele.

További tech hírek >>