Monitoll


Remélem, nem csak én irigylem a tablet pc-k érintőképernyőjét, és hogy lehet rájuk tollal firkálgatni. Nekem sajnos túl kicsik, kevés a gombjuk, és drágák is. Meg rajzolni sem valami szépen tudok. Az ügyesség sem a fő szkillem. Ám most már bárkinek lehet ilyen, szevasztok!

A Duo rendszer átváltoztathatja laptopunkat, vagy asztali gépünket (amennyiben lapos monitorunk van) egy tábla pc-vé, vagy, ha még nincs ilyen, maradjunk a tablet elnevezésnél. A rendszer lelke a bázis egység, mit a képernyőnkre tudunk csíptetni, majd a hozzávaló Dou-tollal rajzolhatunk, írhatunk, klikkelhetünk akár csak a menők. A bázis infravörös és ultrahang hullámok segítségével számítja ki a toll pontos helyzetét, és parancsait. Egyelőre csak 17 colos, és annál kisebb képernyőkkel működik együtt, de már idén megjelenik a Mac kompatibilis utód, ami 22 inchig használható lesz. A videót elnézve elég jól működik a szerkezet, gyakorlatilag helyettesíti az egeret, és a billentyűzetet is, használatának csak a kialakult szokások szabhatnak határt.

Én például nagyon megszoktam a hagyományos perifériákat, van ugyan egy kis táblám, elktrotollal, de csak az unatkozás esetére, használni nem nagyon szoktam őket. Azt sem tudom elképzelni, hogy cikkeimet ezentúl tollal írom a képernyőre, de biztosan van, akinek készségei közelebb állnak az ilyetén adatbevitelhez. Hogy más ne mondjak, akár rendes golyóstollá is alakíthatjuk, és papírra is írhatunk a Duoval, az megjegyzi, majd egy szoftver segítségével átviszi dokumentumunkat a számítógépre.

Ismét lehet tehát noteszbe jegyezgetni a presszóban, majd otthon doc-ként menteni minden gépelés nélkül. Engem meggyőzött 120 dollárért, ha nagyon szeretnénk érintőképernyőt, de a spórolás is szempont, ez bátran megteheti, míg jön az igazi.

]]>

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

A Mixer száz dollárt küldött minden streamerének, hogy így segítse őket a járvány alatt
A Mixer minden szerződött partnerének küldött egy-egy százdolláros csekket, hogy így segítsenek nekik átvészelni a járványt.
Profiknak készül az AKiTio új külső grafikus doboza
A Node Titan fő hívószava a 650 wattos tápegység lehet, amellyel a legcombosabb GPU-kat is meghajthatjuk.
Megalázva érezték magukat a Samsung mérnökei
Hazájukban is Snapdragonnel került piacra a Galaxy S20.
Igencsak meglepődtek az orvosok, amikor meglátták Elon Musk lélegeztetőgépeit
A Tesla a héten már meg is kezdte az ajándék lélegeztetőgépek kiszállítását az amerikai kórházaknak, ám az intézmények nem egészen azt kapták, amire elsőre számítottak.
Visszatér Timothée Chalamet a Szólíts a neveden folytatásában
Az első részben megismert főszereplőkkel érkezik a folytatás – árulta el a rendező.

További tech hírek >>