Nagyképű „nótás” a Dell műhelyéből


Új hordozható géppel jelentkezett a címben is említett nagynevű gyártó. A Dell Studio 17 névre keresztelt érintőkijelzős drágaságnak két típusa kapható, de további lehetőségként mi magunk is kiválaszthatjuk a masinába kerülő erőforrásokat, ahogy a színét is.

Az alapból fekete színben (körben piros design csík) forgalomba került laptop – ahogy a bevezetőben is említettem – 17 colos érintőkijelzőt (17.3” HD+ [900p] LED Display with TrueLife) kapott, ami nem egy elterjedt dolog a normál „házi” felhasználású gépek körében. Gondolok itt, a képernyő méretére és persze a tapicskolhatóságára is egyaránt, hiszen manapság a fő cél az, hogy hordozható ketyerénk a lehető legkisebb helyet foglalja.

Ám a masina felszereltsége feledteti velünk a nagyobb helyigényt, hiszen már az alap modell is olyan erőforrásokkal lett felvértezve, ami nem gyenge teljesítményre utal. Processzorként egy 2.1 GHz-es Intel Pentium Dual Core T4300-at kapunk, amit bővíttethetünk egészen a 2,8 GHz Core 2 Duo T9600-ig. A proci teljesítményét 3GB DDR3 memória támogatja, ami szintén fejleszthető egészen 8GB-ig, ha az alap nem lenne elég. A változtatás joga az adattároló tekintetében is fennáll, ugyanis az alapból integrált 320 GB kapacitást egészen 500-ig emelhetjük, amiből rögtön kettőt is kérhetünk, ha úgy tartja úri kedvünk, illetve a pénztárcánk is engedi. A tökéletes képi megjelenésért az ATI 512 MB-os Mobility Radeon HD 4570 integrált videokártya felel, melyet rendelés közben simán leválthatunk egy 1GB-os ATI Mobility Radeon HD 4650-re.

A megközelítőleg 800 dolláros alap gép további felszereltsége a Dual Layer-es DVD író, a Dell 1397 (802.11g) wi-fi kártya, Bluetooth modul és a mindent bele kártyaolvasó. Operációs rendszerként a Windows 7 Home prémium kiadása ketyeg rajta, illetve ajándékba még egy office alkalmazást is kapunk, Microsoft Works néven. Amennyiben a nagyobb testvért választjuk, bizony egy százassal többet kell kicsengetni a boltban, de ezért egy jóval erősebb erőművet kaphatunk, melynek részletes specifikációját a gyártó oldalán olvashatjátok.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

A Mixer száz dollárt küldött minden streamerének, hogy így segítse őket a járvány alatt
A Mixer minden szerződött partnerének küldött egy-egy százdolláros csekket, hogy így segítsenek nekik átvészelni a járványt.
Profiknak készül az AKiTio új külső grafikus doboza
A Node Titan fő hívószava a 650 wattos tápegység lehet, amellyel a legcombosabb GPU-kat is meghajthatjuk.
Megalázva érezték magukat a Samsung mérnökei
Hazájukban is Snapdragonnel került piacra a Galaxy S20.
Igencsak meglepődtek az orvosok, amikor meglátták Elon Musk lélegeztetőgépeit
A Tesla a héten már meg is kezdte az ajándék lélegeztetőgépek kiszállítását az amerikai kórházaknak, ám az intézmények nem egészen azt kapták, amire elsőre számítottak.
Visszatér Timothée Chalamet a Szólíts a neveden folytatásában
Az első részben megismert főszereplőkkel érkezik a folytatás – árulta el a rendező.

További tech hírek >>