Napelemes tablettöltő


Bár igazán hatékony megoldást még nem nagyon láttunk, folyamatosan tökéletesítgetik a mobil eszközök napenergiával való töltését is. A Voltaic Spark nevű tatyója is ennek jegyében készült, ami a táblagépek töltésére szolgál, ráadásul igencsak környezetbarát is.

Amíg nem sikerül elérni a következő nagy áttörést az akkumulátorok gyártásában, addig kritikus pont marad a készenléti idő az okostelefon- és tablettulajdonosoknak (is). A Voltaic által készített Spark nevű tablettáska az elején található napkollektorok révén próbál segítséget nyújtani a problémára.

A tok ráadásul maga is igencsak zöld, és nem a színére gondolok ezalatt, ugyanis újrahasznosított PET palackokból készült - a gyártó szerint vízálló és az UV sugarakat is jól bírja. A belsejében egy akksi figyel, ezt tölti fel a fedélen látható napelem, és erről lehet tölteni a táblagépet, fényképezőgépet, stb.

A táskában több zsebet is találunk, a táblagép mellett tehát kábelek, adapterek is elférnek benne. Ami a hatékonyságát illeti, a hivatalos leírás szerint egy iPad teljes feltöltéséhez 10 órányi direkt napfényre van szükség, más tabletekhez talán kevesebb is elég.

Ez viszonylag hosszú idő, ennyi ideig nem szívesen akasztja ki a sátorra az elsősorban kempingezéshez, kiránduláshoz ajánlott kiegészítőt - legalábbis nem akárhol. A másik megoldás, ha a hátizsákra erősítjük, ez talán a járhatóbb út. A tok az akksival együtt valamivel egy kiló fölötti, ehhez jön még ugye egy tablet súlya, és a táskába gyömöszölt többi holmié, hosszabb túrákon nem biztos, hogy örül az ember ennyi plusz tehernek, de ki tudja, azért ez nem egy rossz próbálkozás.

Kulcsszavak: egyéb, spark, tábla, tablet, táska, töltő
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Hivatalos: A THQ Nordic bejelentette, hogy a rajongók döntése értelmében érkezik a Gothic Remake
A THQ Nordic két hónapja a rajongókra bízta, hogy készüljön-e Gothic Remake, a visszajelzések pedig eléggé meggyőzték a kiadót.
GTA 4 – Hamarosan visszatér a Steamre, nem is akármilyen formában
A GTA 4 még január elején tűnt el a Steam kínálatából, hamarosan azonban már újra kapható lesz itt is a Rockstar 2008-as klasszikusa.
Befutottak az első megállás nélkül üzemeltethető 8K QLED tévék
A hét minden napján, 24 órában, megállás nélkül működtethetőek az új Samsung Smart Signage modellek.
Törnek? Nem törnek? Leejtették a legújabb összecsukható telefonokat
A Cnetnél arra voltak kíváncsiak, vajon mi történik, ha különböző magasságokból leesik (leejtik) a Samsung Galaxy Z Flip és a megújult Motorola Razr telefon. A kísérletet nem...
Érdekes újítást hozhat a játékosoknak az Android
A teljes letöltésük előtt játszhatóvá válhatnak a nagy méretű játékok.

További tech hírek >>