Napelemes tablettöltő


Bár igazán hatékony megoldást még nem nagyon láttunk, folyamatosan tökéletesítgetik a mobil eszközök napenergiával való töltését is. A Voltaic Spark nevű tatyója is ennek jegyében készült, ami a táblagépek töltésére szolgál, ráadásul igencsak környezetbarát is.

Amíg nem sikerül elérni a következő nagy áttörést az akkumulátorok gyártásában, addig kritikus pont marad a készenléti idő az okostelefon- és tablettulajdonosoknak (is). A Voltaic által készített Spark nevű tablettáska az elején található napkollektorok révén próbál segítséget nyújtani a problémára.

A tok ráadásul maga is igencsak zöld, és nem a színére gondolok ezalatt, ugyanis újrahasznosított PET palackokból készült - a gyártó szerint vízálló és az UV sugarakat is jól bírja. A belsejében egy akksi figyel, ezt tölti fel a fedélen látható napelem, és erről lehet tölteni a táblagépet, fényképezőgépet, stb.

A táskában több zsebet is találunk, a táblagép mellett tehát kábelek, adapterek is elférnek benne. Ami a hatékonyságát illeti, a hivatalos leírás szerint egy iPad teljes feltöltéséhez 10 órányi direkt napfényre van szükség, más tabletekhez talán kevesebb is elég.

Ez viszonylag hosszú idő, ennyi ideig nem szívesen akasztja ki a sátorra az elsősorban kempingezéshez, kiránduláshoz ajánlott kiegészítőt - legalábbis nem akárhol. A másik megoldás, ha a hátizsákra erősítjük, ez talán a járhatóbb út. A tok az akksival együtt valamivel egy kiló fölötti, ehhez jön még ugye egy tablet súlya, és a táskába gyömöszölt többi holmié, hosszabb túrákon nem biztos, hogy örül az ember ennyi plusz tehernek, de ki tudja, azért ez nem egy rossz próbálkozás.

Kulcsszavak: egyéb, spark, tábla, tablet, táska, töltő
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Sötét móddal frissült az iOS-es Shazam
Az iOS 13 miatt több újdonsággal is frissült a Shazam iOS-es verziója.
Így nézhetett ki 70 000 éve egy 13 éves lány – képek
Izraeli tudósok rekonstruálták a gyenyiszovai ember csontvázát egy 70 ezer évvel ezelőtt élt 13 éves lány csontmaradványaiból nyert DNS-minták alapján.
Tudósok megvizsgáltak 579 óvodást, és azt mondják, rosszul járhat, aki nem népszerű
Az óvodában a népszerűtlen gyerekek kicsit gyakrabban kapnak el valamilyen betegséget - ezt állapította meg egy frissen publikált norvég tanulmány.
Mint egy ember, úgy veszi az akadályokat az Atlas emberszabású robot – videó
Már a katasztrófa sújtotta területeken is bevethető lehet az Atlas nevű emberszabású robot, köszönhetően egy új navigációs szoftvernek.
Tényleg csak 4 GB RAM van az új iPhone-okban
Az Xcode-ban talált adatok is megerősítették, mindhárom új Apple mobilba csak 4 GB RAM-ot építettek.

További tech hírek >>