Napfény(e)tető


Napelemes USB HUD

Jómunkás kollega nemrég írt egy napelemes mobiltöltőről, ami tényleg hasznos lehet egy utazás során, nem csoda, ha már ezt is betámadták az USB-s ügynökök. Hát persze, hogy ennél már csak egy ilyen portokkal felszerelt zsebtányér lehet hasznosabb.

Bár telefontöltőnek találták ki, igazából ez is csak egy töltőállomás, amivel USB-porttal ellátott ketyeréinket tölthetjük fel, vagy működtethetjük, legyen szó zeneszolgáltatásról, vagy egyszerűen fényforrásról. A különbség csak annyi az ez idáig felvonultatott társakkal szemben, hogy mai napi kisokosunk négy darab ilyen foglalattal rendelkezik, ami mellett már konferenciát is lehet tartani.

Többféle mobil töltésével is megbirkózik, de négyet különösen szeret (Nokia, SE, Motorola, Samsung). A legnagyobb dobása persze az, ami igazán a vándorok nagy barátjává teheti őt, a napenergiát is hasznosítani képes akkumulátor, és az ő fénycellái. A zsebben elférő kis doboz felső síkján napkollektorok találhatók, melyek állítólag még gyenge napfény mellett, vagy belső fényben is feltöltik szuflával az áramellátót.

Igaz, a belső fény áramot feltételez, holott e barátunk legfőbb erénye, hogy mentesít minket a környezetszennyező ceruzaelemek használatától, de legfőképpen a civilizációt jelképező konnektorok hatásköréből szakít ki minket, igazi vándorlásra termett kis gézengúz. Mlaczek, szerintem ilyet szerezz be, s akkor a mobilodon kívül még sok egyebed is töltve lesz!

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Elképesztő összegeket igényel egy globális 5G-hálózat kiépítése
A szabvány kulcsfontosságú a közeljövő szempontjából, azonban a teljes lefedettség megvalósítása nagyon sokba kerülne.
Csak most vette észre a Pentagon, hogy hónapokkal ezelőtt ellopták 30 ezer katonájuk személyes adatát
A Pentagon alvállalkozóját ért hackertámadás miatt az amerikai védelmi minisztérium alkalmazottainak hitelkártya és más személyes adata is rossz kezekbe került.
Megvan a klímaváltozás következő áldozata: a sör
A klímaváltozással járó hőhullámok és szárazságok az árpának sem tesznek jót. Ha így megy tovább, brutális drágulás jöhet a sörpiacon.
Ügyes trükköt tud a Google Pixel 3 kamerája
Felvétel közben is képes fps-értéket változtatni az új Google okostelefonok kamerája.
Programajánló: Budapesten kerül megrendezésre az AIME 2018
Az Academia-Industry Matching Eventen a kutatók és a szakemberek oszthatják meg egymással új eredményeiket.

További tech hírek >>