Napfény(e)tető


Napelemes USB HUD

Jómunkás kollega nemrég írt egy napelemes mobiltöltőről, ami tényleg hasznos lehet egy utazás során, nem csoda, ha már ezt is betámadták az USB-s ügynökök. Hát persze, hogy ennél már csak egy ilyen portokkal felszerelt zsebtányér lehet hasznosabb.

Bár telefontöltőnek találták ki, igazából ez is csak egy töltőállomás, amivel USB-porttal ellátott ketyeréinket tölthetjük fel, vagy működtethetjük, legyen szó zeneszolgáltatásról, vagy egyszerűen fényforrásról. A különbség csak annyi az ez idáig felvonultatott társakkal szemben, hogy mai napi kisokosunk négy darab ilyen foglalattal rendelkezik, ami mellett már konferenciát is lehet tartani.

Többféle mobil töltésével is megbirkózik, de négyet különösen szeret (Nokia, SE, Motorola, Samsung). A legnagyobb dobása persze az, ami igazán a vándorok nagy barátjává teheti őt, a napenergiát is hasznosítani képes akkumulátor, és az ő fénycellái. A zsebben elférő kis doboz felső síkján napkollektorok találhatók, melyek állítólag még gyenge napfény mellett, vagy belső fényben is feltöltik szuflával az áramellátót.

Igaz, a belső fény áramot feltételez, holott e barátunk legfőbb erénye, hogy mentesít minket a környezetszennyező ceruzaelemek használatától, de legfőképpen a civilizációt jelképező konnektorok hatásköréből szakít ki minket, igazi vándorlásra termett kis gézengúz. Mlaczek, szerintem ilyet szerezz be, s akkor a mobilodon kívül még sok egyebed is töltve lesz!

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Feltörhetetlennek hirdették, komoly biztonsági hibát találtak a Magyarországon is árult autóriasztóban
Két, elsősorban Amerikában népszerű okos riasztóról derült ki, hogy komoly biztonsági réseket tartalmaznak.
Bekerült a Microsoft Store-ba a legendás CorelDRAW
Harminc évvel ezelőtt mutatkozott be először a profi grafikus szoftvercsomag, a CorelDRAW első verziója. Számos változata látott már napvilágot azóta, és a legutóbb egy kifejezetten a...
Beütött a baj: több százezer szívritmus-szabályozónál találtak biztonsági rést
A Medtronic nevű cég több mint 20 típusú eszközéről derült ki, hogy van bennünk egy biztonsági rés, így a hackerek hamis parancsokat küldhetnek a szívritmus-szabályozóknak.
Sokkoló képeket készítettek az állatvédők, hogy megmutassák, milyen nagy a baj a tengerekben
A Sea Sheperd nevű nonprofit szervezet nagyon erős képet tett közzé, hogy ezzel hívja fel a figyelmet a műanyagszennyezés súlyosságára.
Meg fog lepődni, milyen volt a legelső iPhone
Az Apple igen nagy titokban fejlesztette az iPhone-t, tulajdonképpen még a munkába bevont mérnökök sem tudták, min dolgoznak. Honnan is tudhatták volna arról a prototípusról, amelynek...

További tech hírek >>