Navigációval kedveskedik a bringásoknak a Sony


A bicajos GPS nem újdonság, hiszen a Garmin már előállt jó néhány típussal, melyek igen komoly darabnak számítottak már akkor is és a mai napig is tartják a szintet. Ám a Sony eheti bejelentése alapján a közeljövőben számítani lehet az Ő kis kütyüjük megjelenésére is, ami bizony nem gyenge szolgáltatásokra képes.

Először is azzal kezdeném, hogy a Sony NV-U35 teljesen vízálló házba épült, így teljesen időjárás álló a kicsike. Kijelzője érintés érzékeny, 3,5 colos QVGA, mely fényelnyelő bevonatot kapott, így a visszatükröződés nem zavarhatja meg szemünket navigálás közben és a nap sem befolyásolja a láthatóságot. Mondjuk ez alap. Az viszont nem, hogy 8 gigás belső memóriát kapott, mely a rendszer szoftverével együtt multimédiás eszközzé varázsolja a szerkentyűt, hogy ha éppen nem navigálunk, akkor zenét hallgathassunk, videót nézzünk rajta, vagy éppen az előre telepített játékokkal szórakoztassuk magunkat, tehát multimédiás célokra is alkalmas.

Azt sajnos nem sikerült kisilabizálnom a kanji jelekből, hogy mely navigációs szoftver fut majd a kis PND-n (Portable Navigation Device), abban viszont szinte biztos vagyok, hogy ha nem saját gyártású navi programot futtat majd, akkor az európai megjelenést követően nagy valószínűséggel az iGO valamelyik típusa szaladhat rajta (ezt azért ne vegyétek kézpénznek). A kerékpáros funkción kívül más lehetőség is van, például a gyalogos navigáció, ami külföldi nyaralás során sokat segíthet a fontosabb helyek felkutatásában, legyen szó színházról, moziról, kórházról, éttermekről, szálláshelyekről, kávézókról, vagy éppen az adott városban található Sony márkaboltokról. A belső memóriába akár turista térképeket is feltölthetünk, így máris indulhat a felfedezés hegyen, völgyön át. A kütyüből azért az autós lehetőségek sem maradtak ki, tehát a dolgos hétköznapokban, ha autóval közlekedünk, abban is nagy segítségünkre lehet a drágaság. 

Amiről még érdemes beszélni egy navigációs berendezés esetében, az bizony az akkumulátor. Sajnos sok gyártó nem érti meg, hogy ha az ember nem autóban használja a kütyüjét, akkor az nem tölthető, így hamar lemerülhet. A gyártó állítása szerint a megnövelt kapacitású akkunak köszönhetően nem fog minket meglepetés érni, ugyanis egyszeri feltöltéssel több, mint 11 órán át képes működni, ami nem rossz teljesítmény ugyan, de ezen azért még lehetne dolgozni egy kicsit. No, nem mintha nem lennék elégedett ezzel a produkcióval, de általában akkor derül ki, hogy ténylegesen mire képes a kicsike, ha meg is jelenik és a nagyérdemű is ki tudja próbálni. Erre pedig már nem kell sokat várni, hiszen megközelítőleg 400 dollár ellenében április közepétől bárki megvásárolhatja. Igaz egyelőre csak Japánban. Remélhetőleg az európai megjelenés sem várat túl soká magára!

]]>

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Megfejtették Orbán furcsa, hajlongós fotójának titkát
Mém lett a Csehországban készült, hajlongós fotóból, amelyen szokatlan pózban látni a magyar miniszterelnököt.
Ötszáz watt fölé lő az új Enermax Liqtech család
A Liqtech II sorozatba érkező kompakt vízhűtések közül a legnagyobbat ilyen TDP keretre ajánlja a gyártó.
Valami nagyon nem jó dolog történik a gyerekek agyával, ha túl sokat ülnek a képernyő előtt
Már napi hét óra monitor előtt töltött idő után is látszik, hogy a kisgyermekek agyának külső rétege változik. Hogy ez mit jelent, még nem tudni, de az amerikai orvosok azt mondják,...
Még olcsón cseréltethető az iPhone akkuja
Januártól újból teljes árat kell fizetni a szervizelésért.
Dmitrij Gluhovszkij leállítatta a Metro 2033 film munkálatait
A Metro 2033 írójának, Dmitrij Gluhovszkijnak nem tetszett az amerikaira formált film forgatókönyve, így visszavette a jogokat.

További tech hírek >>