Négyképernyős laptop


Intel laptop kísérlet

Nem nagyképernyőst akartam írni. Az Intel megint nagyot álmodott, bár feltétlenül még ők sincsenek meggyőződve legújabb fejlesztésük valódi hasznosságáról, azt kétségkívül el lehet mondani, hogy igencsak kúl dologgal álltak elő. Egy laptopot láttak el a szokásos mellett még három(!) kijelzővel.

Nekem kétségkívül kéne, egyrészt, mert minden ilyesmi kellene, másrészt mert elég lazán lehet vele lealázni a haverokat. De ahogy nem használok OLED kijelzős billentyűzetet sem – csak áradozom róluk –, szerintem ez is csak porosodna a kezem alatt. Az kétségtelen, hogy az Intel mindent megtett, hogy laptopja felkészült legyen a sokirányú információáramlás egyidejű kezelésére, még ha ennek a mondatnak nincs is értelme. Csak elgondolkodtam, mire lehet használni a szerkentyűt, és közben járt a kezem. Az biztos, hogy a nagy kijelző alá betuszkolt három kisebb együttműködik a főnökkel, sőt, egymással is. Használhatók külön-külön, vagy egy osztott képernyőként is.

Ha kiválasztasz egy tartalmat, csak felpöckölöd a nagyképernyőre, s már megy is, de egérrel is lehet közlekedni a képernyők között. A kis kijelzőkön videókat, képeket, zenefájlokat, fájllistákat kezelhetünk, nézhetünk, és kereshetünk, mint általában a másodlagos képernyőkön szokás, többet a videón nem fedeztem fel. Az Intel ezen fejlesztése egy mátrix-képernyő első, kicsit szélsőséges formája, ők is dolgoznak még az elképzelésen, nem sikerülhet minden elsőre. Nekem szimpatikus a dolog előremutató jellege, és ha lenne egy ilyenem, biztosan nyomogatnám is rendesen, nem mindig értelmet keresve az alkalmazásban.

##155493##

 

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Kiadta az LPDDR5 specifikációit a JEDEC
Az új generációs ultramobil memóriaszabvány komoly effektív órajelen működhet.
Befutott a Michael Jackson-dokumentumfilm előzetese
Megérkezett a Michael Jackson vélt molesztálásait feltáró, a Sundance Fesztivál közönsége által sokkolónak kikiáltott dokumentumfilm előzetese.
A Panasonic új mikrója magától felismeri, meddig kell melegíteni az ételt
A mikrohullámú sütők gyakori problémája, hogy nem melegítik meg jól az ételt, vagy túl forróak lesznek, mire kivesszük belőlük. A Panasonic idei új alternatívája erre a problémára...
Majd 15 év késéssel érkezik az első 4 GHz-es Pentium
Érkezik a Pentium Gold G5620 processzor, melynek érdekessége, hogy a legendás márkanévhez először párosul 4 GHz-es frekvencia.
Elkészült az Android 9 Pie a Nokia 6-ra
Tartja magát a kétéves támogatási ígéretéhez a HMD Global.

További tech hírek >>