Négyképernyős laptop


Intel laptop kísérlet

Nem nagyképernyőst akartam írni. Az Intel megint nagyot álmodott, bár feltétlenül még ők sincsenek meggyőződve legújabb fejlesztésük valódi hasznosságáról, azt kétségkívül el lehet mondani, hogy igencsak kúl dologgal álltak elő. Egy laptopot láttak el a szokásos mellett még három(!) kijelzővel.

Nekem kétségkívül kéne, egyrészt, mert minden ilyesmi kellene, másrészt mert elég lazán lehet vele lealázni a haverokat. De ahogy nem használok OLED kijelzős billentyűzetet sem – csak áradozom róluk –, szerintem ez is csak porosodna a kezem alatt. Az kétségtelen, hogy az Intel mindent megtett, hogy laptopja felkészült legyen a sokirányú információáramlás egyidejű kezelésére, még ha ennek a mondatnak nincs is értelme. Csak elgondolkodtam, mire lehet használni a szerkentyűt, és közben járt a kezem. Az biztos, hogy a nagy kijelző alá betuszkolt három kisebb együttműködik a főnökkel, sőt, egymással is. Használhatók külön-külön, vagy egy osztott képernyőként is.

Ha kiválasztasz egy tartalmat, csak felpöckölöd a nagyképernyőre, s már megy is, de egérrel is lehet közlekedni a képernyők között. A kis kijelzőkön videókat, képeket, zenefájlokat, fájllistákat kezelhetünk, nézhetünk, és kereshetünk, mint általában a másodlagos képernyőkön szokás, többet a videón nem fedeztem fel. Az Intel ezen fejlesztése egy mátrix-képernyő első, kicsit szélsőséges formája, ők is dolgoznak még az elképzelésen, nem sikerülhet minden elsőre. Nekem szimpatikus a dolog előremutató jellege, és ha lenne egy ilyenem, biztosan nyomogatnám is rendesen, nem mindig értelmet keresve az alkalmazásban.

##155493##

 

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Androidos? Problémás alkalmazásokra bukkantak, az egyik a netet és az aksit is szívta
A kínai DU Group több alkalmazását is törölte a Play Store felületéről a Google, mert titokban olyan dolgot művelnek, ami sem a telefonnak, se a használójának nem tesz jót.
XIII – A kultikus, képregényre hajazó FPS idén remake-t kap
Még idén remake-t kap a kultikus XIII, mely eredetileg 2003-ban jelent meg, és a képregények világát vegyíti az FPS játékmenettel.
Szívesen hallgatna podcastot a hétvégén? Itt egy teches adás, érdemes belehallgatnia
Nemrég megjelent a kifejezetten technológiai hírekkel foglalkozó, Őrültech című podcast hatodik adása, ami ezúttal többek között a dán faluban felépülő 320 méteres...
Késik az LG V50 ThinQ 5G
A gyártónak több időre van szüksége ahhoz, hogy optimalizálja a hardver működését.
Transistor – Most ingyen a tiéd lehet
Az Epic Store következő ingyenes játéka a Transistor, a különleges hangulatú cyberpunk kalandot két hétig lehet bérmentve beszerezni.

További tech hírek >>