Négyképernyős laptop


Intel laptop kísérlet

Nem nagyképernyőst akartam írni. Az Intel megint nagyot álmodott, bár feltétlenül még ők sincsenek meggyőződve legújabb fejlesztésük valódi hasznosságáról, azt kétségkívül el lehet mondani, hogy igencsak kúl dologgal álltak elő. Egy laptopot láttak el a szokásos mellett még három(!) kijelzővel.

Nekem kétségkívül kéne, egyrészt, mert minden ilyesmi kellene, másrészt mert elég lazán lehet vele lealázni a haverokat. De ahogy nem használok OLED kijelzős billentyűzetet sem – csak áradozom róluk –, szerintem ez is csak porosodna a kezem alatt. Az kétségtelen, hogy az Intel mindent megtett, hogy laptopja felkészült legyen a sokirányú információáramlás egyidejű kezelésére, még ha ennek a mondatnak nincs is értelme. Csak elgondolkodtam, mire lehet használni a szerkentyűt, és közben járt a kezem. Az biztos, hogy a nagy kijelző alá betuszkolt három kisebb együttműködik a főnökkel, sőt, egymással is. Használhatók külön-külön, vagy egy osztott képernyőként is.

Ha kiválasztasz egy tartalmat, csak felpöckölöd a nagyképernyőre, s már megy is, de egérrel is lehet közlekedni a képernyők között. A kis kijelzőkön videókat, képeket, zenefájlokat, fájllistákat kezelhetünk, nézhetünk, és kereshetünk, mint általában a másodlagos képernyőkön szokás, többet a videón nem fedeztem fel. Az Intel ezen fejlesztése egy mátrix-képernyő első, kicsit szélsőséges formája, ők is dolgoznak még az elképzelésen, nem sikerülhet minden elsőre. Nekem szimpatikus a dolog előremutató jellege, és ha lenne egy ilyenem, biztosan nyomogatnám is rendesen, nem mindig értelmet keresve az alkalmazásban.

##155493##

 

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

9000 éves települést találtak Jeruzsálem mellett, újraírhatja a történelmet a környéken
Izrael régészek kilencezer évvel ezelőtti, több ezer lakosú településre bukkantak Jeruzsálem mellett, a felfedezés újraírja ennek az ősi kornak a térségbeli történetét –...
Állj félre Fortnite, új seriff van a városban
Januárban indult a legújabb videójátékos őrület, de csak nyáron szabadult el igazán. Mi az az auto battler, és miért szeretik annyian?
Podcast: Mivel készül egy magyar asztrofotós a holdra szállás évfordulójára?
A holdra szállás 50. évfordulójáról emlékezett meg az Őrültech című teches podcast két műsorvezetője is, amiről a magyar asztrofotóssal, Hődör Gáborral beszélgettek.
Az eddigi legrosszabb évet zárhatja az okostelefonok piaca
A 2019-es visszaesés után jövőre azonban javulhat a helyzet az elemzők szerint.
Sosem váltott még ennyi iPhone-tulajdonos androidos mobilra
Egy felmérés szerint minden negyedik iPhone-felhasználó úgy dönt, hogy Androidra vált.

További tech hírek >>