Nehézsúlyú tablet a Gigabyte-tól


A “sláger” tabletekhez képest egy elég robusztus deszkát állít csatasorba a Gigabyte az S1080 képében. Érdekesség a készülékhez gyártott dokkoló, amibe kissé váratlan módon egy optikai meghajtót is belezsúfoltak.

Úgy tűnik, az idei Computex (is) valószínűleg a tabletek diadalmenetéről szól majd. Az Intel már jelezte, hogy bemutatnak pár menő deszkát a hamarosan rajtoló rendezvényen, ahol már zajlik a bemelegítés, egyebek mellett a Gigabyte is bemutatta egyik új versenyzőjét.

Az S1080 kódjelű tábla a 10.1 hüvelykes kijelzőjű ketyerék táborát gyarapítja, az operációs rendszere pedig a Windows 7 lett. Az Engadgetes srácok körbetaperolták a készüléket, lássuk tehát a specifikációt.

A 10.1-es LCD kijelző alatt Intel Atom 570-es processzor dobog, amihez 2 GB DDR3-as RAM, illetve 320 gigás merevlemez dukál. A táblán USB 2.0 és 3.0 port is helyet kapott és az SD kártya olvasóról sem feledkeztek meg. A biztonság kedvéért tettek rá egy 1.3 megapixeles kamerát is, szóval szükség esetén videochatelni is lehet.

A wi-fi-képes ketyerében egy 4000 mAh-s akksi található, amivel együtt a készülék szűk 900 grammot nyom. Nem egy pehelysúlyú darabról van tehát szó, az Engadget egyik elmés kommentelője meg is jegyezte, hogy ha lábakat szerelnek rá, asztalnak is príma lesz, bár ennyire talán nem vészes a helyzet...

Érdekesség még a multimédiás dokkoló, amiben sztereó hangszórók, VGA kimenet, audio bemenet kapott helyett, továbbá egy optikai meghajtó. Kicsit fura, hogy ezt erőltetik még, mikor a Google és az Apple együttes erővel ássa a fizikai adathordozón terjesztett szoftverek sírját - és pont ugyanezt teszi közben a Hulu, Netflix, Youtube tengely a DVD-k piacával.

Az S1080-t az USA-lakók júniusban már megvásárolhatják, méghozzá 700 dollár körüli áron, európai dátumról egyelőre nem tudni. A dokkolót persze külön szerezheti be, aki akarja, ennek az ára még nem ismert, de még a nyár folyamán fény derül erre a részletre is.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Sötét móddal frissült az iOS-es Shazam
Az iOS 13 miatt több újdonsággal is frissült a Shazam iOS-es verziója.
Így nézhetett ki 70 000 éve egy 13 éves lány – képek
Izraeli tudósok rekonstruálták a gyenyiszovai ember csontvázát egy 70 ezer évvel ezelőtt élt 13 éves lány csontmaradványaiból nyert DNS-minták alapján.
Tudósok megvizsgáltak 579 óvodást, és azt mondják, rosszul járhat, aki nem népszerű
Az óvodában a népszerűtlen gyerekek kicsit gyakrabban kapnak el valamilyen betegséget - ezt állapította meg egy frissen publikált norvég tanulmány.
Mint egy ember, úgy veszi az akadályokat az Atlas emberszabású robot – videó
Már a katasztrófa sújtotta területeken is bevethető lehet az Atlas nevű emberszabású robot, köszönhetően egy új navigációs szoftvernek.
Tényleg csak 4 GB RAM van az új iPhone-okban
Az Xcode-ban talált adatok is megerősítették, mindhárom új Apple mobilba csak 4 GB RAM-ot építettek.

További tech hírek >>