Nehézsúlyú tablet a Gigabyte-tól


A “sláger” tabletekhez képest egy elég robusztus deszkát állít csatasorba a Gigabyte az S1080 képében. Érdekesség a készülékhez gyártott dokkoló, amibe kissé váratlan módon egy optikai meghajtót is belezsúfoltak.

Úgy tűnik, az idei Computex (is) valószínűleg a tabletek diadalmenetéről szól majd. Az Intel már jelezte, hogy bemutatnak pár menő deszkát a hamarosan rajtoló rendezvényen, ahol már zajlik a bemelegítés, egyebek mellett a Gigabyte is bemutatta egyik új versenyzőjét.

Az S1080 kódjelű tábla a 10.1 hüvelykes kijelzőjű ketyerék táborát gyarapítja, az operációs rendszere pedig a Windows 7 lett. Az Engadgetes srácok körbetaperolták a készüléket, lássuk tehát a specifikációt.

A 10.1-es LCD kijelző alatt Intel Atom 570-es processzor dobog, amihez 2 GB DDR3-as RAM, illetve 320 gigás merevlemez dukál. A táblán USB 2.0 és 3.0 port is helyet kapott és az SD kártya olvasóról sem feledkeztek meg. A biztonság kedvéért tettek rá egy 1.3 megapixeles kamerát is, szóval szükség esetén videochatelni is lehet.

A wi-fi-képes ketyerében egy 4000 mAh-s akksi található, amivel együtt a készülék szűk 900 grammot nyom. Nem egy pehelysúlyú darabról van tehát szó, az Engadget egyik elmés kommentelője meg is jegyezte, hogy ha lábakat szerelnek rá, asztalnak is príma lesz, bár ennyire talán nem vészes a helyzet...

Érdekesség még a multimédiás dokkoló, amiben sztereó hangszórók, VGA kimenet, audio bemenet kapott helyett, továbbá egy optikai meghajtó. Kicsit fura, hogy ezt erőltetik még, mikor a Google és az Apple együttes erővel ássa a fizikai adathordozón terjesztett szoftverek sírját - és pont ugyanezt teszi közben a Hulu, Netflix, Youtube tengely a DVD-k piacával.

Az S1080-t az USA-lakók júniusban már megvásárolhatják, méghozzá 700 dollár körüli áron, európai dátumról egyelőre nem tudni. A dokkolót persze külön szerezheti be, aki akarja, ennek az ára még nem ismert, de még a nyár folyamán fény derül erre a részletre is.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Vivarium - Új előzetest villantott az izgalmas sci-fi thriller
Imogen Poots és Jesse Eisenberg egy labirintusszerű külvárosban rekednek, ahol egy házlátogatás szürreális rémálommá válik.
Videóra vették, ahogyan felnyitják Anhefenhonszu 3000 éves koporsóját
Egy előkelő egyiptomi pap koporsóját vizsgálták meg tüzetesebben a Harvard Egyetem kutatói.
Hivatalos: A THQ Nordic bejelentette, hogy a rajongók döntése értelmében érkezik a Gothic Remake
A THQ Nordic két hónapja a rajongókra bízta, hogy készüljön-e Gothic Remake, a visszajelzések pedig eléggé meggyőzték a kiadót.
GTA 4 – Hamarosan visszatér a Steamre, nem is akármilyen formában
A GTA 4 még január elején tűnt el a Steam kínálatából, hamarosan azonban már újra kapható lesz itt is a Rockstar 2008-as klasszikusa.
Befutottak az első megállás nélkül üzemeltethető 8K QLED tévék
A hét minden napján, 24 órában, megállás nélkül működtethetőek az új Samsung Smart Signage modellek.

További tech hírek >>