Nehezül a jogvédett fotók megosztása


A Yahoo érdekeltségébe tartozó Flickr.com fényképmegosztó is csatlakozik a Pinterest kezdeményezéséhez, és beépíti rendszerébe azt a kódsort, amely a szerzői jog által védett fotók engedély nélküli megosztását akadályozza.

Az egyik leggyorsabban növekvő közösségi oldal, a Pinterest a közelmúltban tett közzé egy speciális kódsort, amelyet fejlesztői az engedély nélküli tartalommegosztás akadályozása érdekében dolgoztak ki.

A virtuális parafatáblaként működő weblap felhasználói saját profiljukba tölthetnek fel, illetve linkelhetnek be érdeklődési körükbe tartozó képeket. A jelentős forgalomnövekedés azonban a szerzői jog által védett fájlok nagyszámú engedély nélküli megosztását is eredményezi.

A Pinterest kódját azon jogtulajdonosok tudják saját weblapjukba beilleszteni, akik nem kívánják, hogy képeiket a weblap használói saját falukra is "feltűzzék".

A kódnak köszönhetően, ha egy Pinterest felhasználó engedély nélkül kíván megosztani valamely tartalmat, a weblap jelezni fogja neki, hogy a szerzői jog jogosultjai a megosztási opciót letiltották.

A Venturebeat beszámolója szerint a Pinterest kalózkodás elleni kódját a Yahoo cégcsoportjába tartozó Flickr is használni fogja. A fotómegosztó a kód segítségével azon felhasználóinak kíván a döntéssel védelmet biztosítani, akik fotóikat nem publikus rendszerben töltötték fel, illetve, akik a megosztási opciókat letiltották.

A jövőben így közvetlenül csak azok a Flickr-re feltöltött képek lesznek megoszthatók a Pinterest tábláin, amely publikus fotókként lettek megosztva, illetve, ahol a megosztást a feltöltő engedélyezte.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Mai mozipremierek
Megérkezett a hazai mozikba az Annabelle 3, mától látható Danny Boyle Beatles-filmje, egy orosz animációs mese és két vígjáték.
[Filmkritika] Vasember 3
A Marvel Moziuniverzum harmadik fázisát lezáró Pókember: Idegenben premierjéhez közeledve sorra vesszük a PC Gururól hiányzó Marvel filmeket. Most éppen a Vasember 3. részét.
Megérkezett az Előre magyar előzetese
Varázslatos univerzumot teremt a Pixar: befutott az Előre tündékkel, sárkányokkal, unikornisokkal, sellőkkel, trollokkal és törpékkel tömött magyar előzetese.
Csak 200 dollárba kerülne egy laptophoz plusz két kijelző
Már tart a Mobile Pixels TRIO nevű laptopmonitor közösségi finanszírozási kampánya.
Fontos változás jön a YouTube-ra, átalakíthatjuk vele az ajánlórendszert
A jövőben jóval nagyobb ráhatásunk lehet arra, hogy milyen videókat dobáljon be nekünk a YouTube a kezdőoldalon, vagy épp mi kerüljön be az ajánlott kontentek közé.

További tech hírek >>