Nehezül a jogvédett fotók megosztása


A Yahoo érdekeltségébe tartozó Flickr.com fényképmegosztó is csatlakozik a Pinterest kezdeményezéséhez, és beépíti rendszerébe azt a kódsort, amely a szerzői jog által védett fotók engedély nélküli megosztását akadályozza.

Az egyik leggyorsabban növekvő közösségi oldal, a Pinterest a közelmúltban tett közzé egy speciális kódsort, amelyet fejlesztői az engedély nélküli tartalommegosztás akadályozása érdekében dolgoztak ki.

A virtuális parafatáblaként működő weblap felhasználói saját profiljukba tölthetnek fel, illetve linkelhetnek be érdeklődési körükbe tartozó képeket. A jelentős forgalomnövekedés azonban a szerzői jog által védett fájlok nagyszámú engedély nélküli megosztását is eredményezi.

A Pinterest kódját azon jogtulajdonosok tudják saját weblapjukba beilleszteni, akik nem kívánják, hogy képeiket a weblap használói saját falukra is "feltűzzék".

A kódnak köszönhetően, ha egy Pinterest felhasználó engedély nélkül kíván megosztani valamely tartalmat, a weblap jelezni fogja neki, hogy a szerzői jog jogosultjai a megosztási opciót letiltották.

A Venturebeat beszámolója szerint a Pinterest kalózkodás elleni kódját a Yahoo cégcsoportjába tartozó Flickr is használni fogja. A fotómegosztó a kód segítségével azon felhasználóinak kíván a döntéssel védelmet biztosítani, akik fotóikat nem publikus rendszerben töltötték fel, illetve, akik a megosztási opciókat letiltották.

A jövőben így közvetlenül csak azok a Flickr-re feltöltött képek lesznek megoszthatók a Pinterest tábláin, amely publikus fotókként lettek megosztva, illetve, ahol a megosztást a feltöltő engedélyezte.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Cyberpunk 2077 – Nem lesz benne az Xbox Game Pass-ban
A biztonság kedvéért a CD Projekt RED leszögezte, hogy a Cyberpunk 2077 egy ideig nem kerül bele az Xbox Game Pass kínálatába.
Izgalmas új szemüveg teheti 24%-kal gyorsabbá a munkát a raktárakban
Ha a Zebra által fejlesztett szemüveget viseli a raktári dolgozó, mindig a szeme előtt fog lebegni annak a terméknek a fotója és raktáron belüli koordinátája, amit éppen keres. A...
Csak jövőre mutatják be a Monster Hunter filmet
Ami nemrég még pletyka volt, most már biztos, a szeptemberre időzített Monster Hunter mozifilm csak jövő áprilisban kerül a mozikba.
Mondocon – Nézd élőben a Hearthstone selejtezőt
Ma lesz a Hearthstone verseny első selejtezője, amit a Twitch-en élőben is nyomon követhettek.
Megőrülnek a YouTube-táborért idén is a gyerekek
Idén is fontos a jó és biztonságos táboroztatás.

További tech hírek >>