Nehezül a jogvédett fotók megosztása


A Yahoo érdekeltségébe tartozó Flickr.com fényképmegosztó is csatlakozik a Pinterest kezdeményezéséhez, és beépíti rendszerébe azt a kódsort, amely a szerzői jog által védett fotók engedély nélküli megosztását akadályozza.

Az egyik leggyorsabban növekvő közösségi oldal, a Pinterest a közelmúltban tett közzé egy speciális kódsort, amelyet fejlesztői az engedély nélküli tartalommegosztás akadályozása érdekében dolgoztak ki.

A virtuális parafatáblaként működő weblap felhasználói saját profiljukba tölthetnek fel, illetve linkelhetnek be érdeklődési körükbe tartozó képeket. A jelentős forgalomnövekedés azonban a szerzői jog által védett fájlok nagyszámú engedély nélküli megosztását is eredményezi.

A Pinterest kódját azon jogtulajdonosok tudják saját weblapjukba beilleszteni, akik nem kívánják, hogy képeiket a weblap használói saját falukra is "feltűzzék".

A kódnak köszönhetően, ha egy Pinterest felhasználó engedély nélkül kíván megosztani valamely tartalmat, a weblap jelezni fogja neki, hogy a szerzői jog jogosultjai a megosztási opciót letiltották.

A Venturebeat beszámolója szerint a Pinterest kalózkodás elleni kódját a Yahoo cégcsoportjába tartozó Flickr is használni fogja. A fotómegosztó a kód segítségével azon felhasználóinak kíván a döntéssel védelmet biztosítani, akik fotóikat nem publikus rendszerben töltötték fel, illetve, akik a megosztási opciókat letiltották.

A jövőben így közvetlenül csak azok a Flickr-re feltöltött képek lesznek megoszthatók a Pinterest tábláin, amely publikus fotókként lettek megosztva, illetve, ahol a megosztást a feltöltő engedélyezte.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Kapcsoljon hétfőn a Telekom hálózatán a 199-es tévécsatornára
Különleges élő adással készül idén húsvétra a Telekom. Hétfőn élő nyulak veszik birtokba az IPTV 199-es csatornáját, egy dedikált weboldalon pedig a szomori Nyúlmentő Alapítvány...
Ellenállóbb Start menüt kap a Windows
A májusi Windows 10-től saját folyamatban fut a felület.
Mortal Kombat 11 - Az utolsó trailer lett a legütősebb
Most már tényleg csak néhány nap választ el bennünket a Mortal Kombat 11 megjelenésétől, így befutott a játék launch trailere.
Az USA romjain gázolva – The Division: Broken Dawn könyvajánló
Nemrég megjelent a The Division világában játszódó Broken Dawn című regény, mi pedig megnéztük, milyen a Ubisoft looter shootere papíron.
A magyarok fele rosszul e-szemetel
Nem szabad kukába dobni, vagy lomtalanításkor kitenni az e-hulladékot.

További tech hírek >>