No photos, please!


Lesifotó elleni táska

Lehet, hogy ha évekkel korábban jön ez az ötlet, Diana hercegnő még most is élne? Ha ilyen táskája lett volna, talán a paparazzók nem követik, hiszen tudják, hogy teljesen értelmetlen.

Nem vagyok egy híres, sokat által szeretett, követett és üldözött sztár. (Persze ez még változhat, például a tech.hu médiabirodalom gyarapodásával.) Mégis előfordult már, hogy akaratom ellenére lefotóztak. Most nem olyan képekre gondolok, amikre majd később (ha híresség leszek), azt fogom mondani, hogy fiatal voltam, és kellett a pénzt, ilyen - tudtommal - nem készült rólam. Hanem amikor kedves (NOOOT), illuminált (=ossziánrészeg) turistafiúk úgy gondolják, a magyar nevezetességek között engem is meg kell örökíteniük, én viszont nem szeretek ilyen fotóalbumban szerepelni. Szóval még én is belátom egy ilyen ötletnek a létjogosultságát, hát még akkor azok mennyire hasznosnak találhatják, akik csak ököllel tudják magukról levakarni a lesifotósokat!

Adam Harvey találta ki a paparazzók elleni táskát, ami egyelőre koncepció, de már keresi a befektetőket. Amint vakuvillanást észlel a táskában található műszer, azonnal reagál egy még erősebb fényvillanással, így használhatatlan lesz a fotó. Az eszköz egyelőre akkora, hogy csak egy táskában fér el, de a feltaláló már dolgozik olyan megoldásokon, hogy egy medálban vagy nyakkendőtűben is elférjen a ketyere.

Én szorítok neki mind a befektető-kereséshez, mint a továbbfejlesztéshez. Lehet, hogy kevesebb fotót látnék ezentúl Johnny Deppről, de biztosan nyugodtabban aludnék, ha tudnám, hogy ő is nyugodtabban alszik.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Új előzetest kapott A kívülálló
A Castle Rock után egy újabb Stephen King adaptációval rukkol elő az HBO. Megkapta első rendes előzetesét A kívülálló.
Cyberpunk 2077 – Jóval nagyobb lehet a térkép, mint gondolnánk
A Cyberpunk 2077 kiszivárgott térképe sokak szerint kicsinek tűnt, a Redditen azonban az E3-as demóval bizonyították, hogy ez nem igaz.
Feje tetejére áll az egészségügy a következő években, ha végre kezünkbe vesszük az irányítást
Az egészségügybe nem csak az eszközök, hanem az általuk gerjesztett szemléletváltás hoz majd igazi változásokat az előttünk álló időszakban – jósolja Meskó Bertalan orvosi...
Ingyenes Netflix rivális érkezik
De azért van egy-két kis trükk a dologban, amitől rögtön nem olyan vonzó a Plex szolgáltatása.
Kedden kezdi árulni az Apple az új szuperszámítógépét, ami egy lakás árába kerül
Az Apple eredetileg őszre ígérte a nyáron bemutatott Mac Pro érkezését, ez azonban decemberre tolódott. Technikailag viszont mégis ősszel dobják piacra.

További tech hírek >>