No photos, please!


Lesifotó elleni táska

Lehet, hogy ha évekkel korábban jön ez az ötlet, Diana hercegnő még most is élne? Ha ilyen táskája lett volna, talán a paparazzók nem követik, hiszen tudják, hogy teljesen értelmetlen.

Nem vagyok egy híres, sokat által szeretett, követett és üldözött sztár. (Persze ez még változhat, például a tech.hu médiabirodalom gyarapodásával.) Mégis előfordult már, hogy akaratom ellenére lefotóztak. Most nem olyan képekre gondolok, amikre majd később (ha híresség leszek), azt fogom mondani, hogy fiatal voltam, és kellett a pénzt, ilyen - tudtommal - nem készült rólam. Hanem amikor kedves (NOOOT), illuminált (=ossziánrészeg) turistafiúk úgy gondolják, a magyar nevezetességek között engem is meg kell örökíteniük, én viszont nem szeretek ilyen fotóalbumban szerepelni. Szóval még én is belátom egy ilyen ötletnek a létjogosultságát, hát még akkor azok mennyire hasznosnak találhatják, akik csak ököllel tudják magukról levakarni a lesifotósokat!

Adam Harvey találta ki a paparazzók elleni táskát, ami egyelőre koncepció, de már keresi a befektetőket. Amint vakuvillanást észlel a táskában található műszer, azonnal reagál egy még erősebb fényvillanással, így használhatatlan lesz a fotó. Az eszköz egyelőre akkora, hogy csak egy táskában fér el, de a feltaláló már dolgozik olyan megoldásokon, hogy egy medálban vagy nyakkendőtűben is elférjen a ketyere.

Én szorítok neki mind a befektető-kereséshez, mint a továbbfejlesztéshez. Lehet, hogy kevesebb fotót látnék ezentúl Johnny Deppről, de biztosan nyugodtabban aludnék, ha tudnám, hogy ő is nyugodtabban alszik.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Felpörgött az okoshangszórók piaca
Az Amazon, a Google és még az Apple is örülhetett az idei második negyedéves eredményeknek.
Elárulja az okosóra, ha valakinél megkezdődött az elbutulás?
Az Apple eszközeiből gyűjtött adatokat vizsgálták annak érdekében, hogy felderítsék az ezeket viselőknél a szellemi hanyatlással kapcsolatos korai jeleket.
Ez történt: megmérték, mennyit ér a Windows beépített, ingyenes vírusvédelme
Összegyűjtöttük egy cikkbe a hét legérdekesebb, legolvasottabb technológiai és tudományos témáit.
Újabb 90 napra függesztheti fel Amerika a Huawei elleni intézkedéseket
Augusztus 19-én hivatalosan is lejár az amerikaiak Huawei ellen hozott szankcióinak felfüggesztése, de az ügyet jól ismerő informátorok szerint vasárnap újabb 90 nappal hosszabbíthatják...
Androidos és van WhatsApp a telefonján? Hamarosan kap egy rég várt új funkciót
Az iOS-esek már február óta használhatják a biometrikus (ujjlenyomatos) azonosítást a WhatsAppban. Végre Androidra is megérkezett ez a funkció, igaz, egyelőre csak a WhatsApp bétába.

További tech hírek >>