OLED Kéternyő


Sony Vaio OLED prototype

A Sony nagyon elkötelezte magát az OLED technológia mellett, amit az bizonyít, hogy az elmúlt hetekben több koncepcióval, és kész termékkel is előállt, melyek főleg ezen a technológián alapszanak. Bemutattak például egy hajlítható OLED képernyőt is.

Aztán meg továbbfejlesztették. Ez lett a SONY Vaio El, ami olyan vékony lett, hogy 0,5 cm! Ezért gondolom, hogy az optikai meghajtónak akkor konyec! De csitt, hiszen ez még csak egy prototípus (tehát már nem koncepció, állítják), abból is csak még a távolról mutogatott. A Vaio El leglátványosabb, és lényegesebb tulajdonsága, hogy a megszokott kijelző-billentyűzet kombó helyett inkább két érintőképernyővel rendelkezik, melyek OLED típusúak.

A billentyűzet, - ha kell – tehát az egyik kijelzőn jeleníthető meg, amúgy meg egy összefüggő érintőfelületen szörfölhetünk. A technológia másik előnye – vékonyság adta formatervezési bravúrokon túl -, hogy energiatakarékos, tehát mindenképpen üdítő ötlet ez irányba gondolkodni a jövő hordozható gépeit illetően.

Igaz, most még drága az OLED technika, de míg ezeken a szépségeken gondolkodnak, annak is megy lefelé az ára, előbb-utóbb – remélem – elérhető lesz mezei felhasználók számára is. Nekem tetszik.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Call of Cthulhu – Az őrület határára visz az új trailer
A Call of Cthulhu egy új trailerrel jelentkezett, melyből megtudhatjuk, hogyan próbálhatjuk meg elkerülni azt, hogy elboruljon az elménk.
CS:GO-s perifériák érkeznek a SteelSeriestől
A Valve-os kollaboráció eredményeként az egér-egérpad páros az M4A4 Howl mintáját viseli.
Aggódnak a beszállítók: túl drágák az idei iPhone-ok
Bár világviszonylatban Magyarországon a legdrágábbak az idei iPhone-ok, azért máshol sem tartoznak a bárki által könnyen megvásárolható eszközök közé. Emiatt már az Apple...
A faliórától a mikróig minden felokosít az Amazon
Brutális hardverdömpinggel jelentkezett a cég, az Alexa már az autót és a konyhát is ostromolja.
Magasan tarthatja a memória árát a Samsung
Nem tetszik a részvényeseknek, hogy vége a rekordprofitot hozó időszaknak.

További tech hírek >>