OLED Kéternyő


Sony Vaio OLED prototype

A Sony nagyon elkötelezte magát az OLED technológia mellett, amit az bizonyít, hogy az elmúlt hetekben több koncepcióval, és kész termékkel is előállt, melyek főleg ezen a technológián alapszanak. Bemutattak például egy hajlítható OLED képernyőt is.

Aztán meg továbbfejlesztették. Ez lett a SONY Vaio El, ami olyan vékony lett, hogy 0,5 cm! Ezért gondolom, hogy az optikai meghajtónak akkor konyec! De csitt, hiszen ez még csak egy prototípus (tehát már nem koncepció, állítják), abból is csak még a távolról mutogatott. A Vaio El leglátványosabb, és lényegesebb tulajdonsága, hogy a megszokott kijelző-billentyűzet kombó helyett inkább két érintőképernyővel rendelkezik, melyek OLED típusúak.

A billentyűzet, - ha kell – tehát az egyik kijelzőn jeleníthető meg, amúgy meg egy összefüggő érintőfelületen szörfölhetünk. A technológia másik előnye – vékonyság adta formatervezési bravúrokon túl -, hogy energiatakarékos, tehát mindenképpen üdítő ötlet ez irányba gondolkodni a jövő hordozható gépeit illetően.

Igaz, most még drága az OLED technika, de míg ezeken a szépségeken gondolkodnak, annak is megy lefelé az ára, előbb-utóbb – remélem – elérhető lesz mezei felhasználók számára is. Nekem tetszik.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

System Shock – már most fantasztikusan néz ki a remake
A System Shock remake lassan, de biztosan halad a megjelenés felé, szemet gyönyörködtető felvételeket kaptunk a pre-alfából.
The Division 2 – 15 perc is sok a Sötét Zónában
A The Division 2 egyik legikonikusabb helyszíne a Sötét Zóna, melyet a most megjelent videóban alaposan szemügyre is vehetünk.
Anthem – nem lesz meg a 60 FPS konzolokon
Az Anthem az ígéretek szerint mindkét konzolon konstans 30 képkocka/másodperces képfrissítéssel fog futni, felbontástól függetlenül.
Overwatch – idén is visszatér a holdújév
Ahogy arra számítani lehetett, az Overwatch idén is megünnepli a holdújévet, közel egy hónapon át tart majd az esemény.
Nyomozás a génadatbankban: forradalom vagy totális indiszkréció?
Egyesek a bűnügyek megoldásának forradalmi eszközeként, mások adatvédelmi szempontból különösen aggályos fejleményként értékelik, hogy a rend őrei egyre többször kutakodnak...

További tech hírek >>