OLED Kéternyő


Sony Vaio OLED prototype

A Sony nagyon elkötelezte magát az OLED technológia mellett, amit az bizonyít, hogy az elmúlt hetekben több koncepcióval, és kész termékkel is előállt, melyek főleg ezen a technológián alapszanak. Bemutattak például egy hajlítható OLED képernyőt is.

Aztán meg továbbfejlesztették. Ez lett a SONY Vaio El, ami olyan vékony lett, hogy 0,5 cm! Ezért gondolom, hogy az optikai meghajtónak akkor konyec! De csitt, hiszen ez még csak egy prototípus (tehát már nem koncepció, állítják), abból is csak még a távolról mutogatott. A Vaio El leglátványosabb, és lényegesebb tulajdonsága, hogy a megszokott kijelző-billentyűzet kombó helyett inkább két érintőképernyővel rendelkezik, melyek OLED típusúak.

A billentyűzet, - ha kell – tehát az egyik kijelzőn jeleníthető meg, amúgy meg egy összefüggő érintőfelületen szörfölhetünk. A technológia másik előnye – vékonyság adta formatervezési bravúrokon túl -, hogy energiatakarékos, tehát mindenképpen üdítő ötlet ez irányba gondolkodni a jövő hordozható gépeit illetően.

Igaz, most még drága az OLED technika, de míg ezeken a szépségeken gondolkodnak, annak is megy lefelé az ára, előbb-utóbb – remélem – elérhető lesz mezei felhasználók számára is. Nekem tetszik.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Jóárasította a havi előfizetését a Netflix, de nem örülhet neki mindenki
A Netflix felveszi a kesztyűt az ázsiai konkurenciával, és egy minden eddiginél olcsóbb előfizetői díjat vezet be. Malajziában már tesztelik, mennyire életképes az új üzleti modell.
Durva terepre szánt laptopok a Delltől
Nyugodtan megcsapkodhatóak, ha lefagy rajtuk a Windows.
A Battlefield V DirectX Raytracing frissítéséhez készült az új GeForce driver
A WHQL minősítésű, 416.94-es meghajtó a Hitman 2 és a Fallout 76 című alkotásokhoz is tartalmaz profilt.
Megérkezett Ashe, az Overwatch 29. hőse
A minap élesedett az 1.30-as frissítés, amivel finomhangoláson esett át az egyensúly és az új hősnő, Ashe is megérkezett.
Nocsak, összehajtható tabletet is tervez a Samsung?
Nyilvánosságra került egy Samsung-szabadalom, amelynek tárgya igencsak aktuális: egy összehajtható tabletről van szó benne.

További tech hírek >>