OLED Kéternyő


Sony Vaio OLED prototype

A Sony nagyon elkötelezte magát az OLED technológia mellett, amit az bizonyít, hogy az elmúlt hetekben több koncepcióval, és kész termékkel is előállt, melyek főleg ezen a technológián alapszanak. Bemutattak például egy hajlítható OLED képernyőt is.

Aztán meg továbbfejlesztették. Ez lett a SONY Vaio El, ami olyan vékony lett, hogy 0,5 cm! Ezért gondolom, hogy az optikai meghajtónak akkor konyec! De csitt, hiszen ez még csak egy prototípus (tehát már nem koncepció, állítják), abból is csak még a távolról mutogatott. A Vaio El leglátványosabb, és lényegesebb tulajdonsága, hogy a megszokott kijelző-billentyűzet kombó helyett inkább két érintőképernyővel rendelkezik, melyek OLED típusúak.

A billentyűzet, - ha kell – tehát az egyik kijelzőn jeleníthető meg, amúgy meg egy összefüggő érintőfelületen szörfölhetünk. A technológia másik előnye – vékonyság adta formatervezési bravúrokon túl -, hogy energiatakarékos, tehát mindenképpen üdítő ötlet ez irányba gondolkodni a jövő hordozható gépeit illetően.

Igaz, most még drága az OLED technika, de míg ezeken a szépségeken gondolkodnak, annak is megy lefelé az ára, előbb-utóbb – remélem – elérhető lesz mezei felhasználók számára is. Nekem tetszik.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Higanyszennyeződést találtak a vándorsólymokban
Egy amerikai kutató azokban a madarakban is kimutatta a szennyeződést, amelyek ipari telepektől távol élnek. A szaporodásukra hathat rossz a szennyeződés.
13 tojás alakú, vidám tech eszköz húsvétra
Ezek garantáltan segítenek felvenni az ünnepi hangulatot!
Eljött az igazság pillanata: leellenőrizheti, mennyivel evett többet a kelleténél
A dietetikusok előre szóltak, avagy kapott-e egy tockost a koleszterinszintjétől.
Ilyen elképesztő videók készíthetőek egy iPhone-nal
Lélegzetelállító felvételeket osztott meg az Apple - mind iPhone XS okostelefonnal készült.
[Levrov] Rossz játék ---> jó játék: nektek volt már ilyen?
Sokaknál hirtelen teljesen más megvilágításba került az Assassin's Creed Unity - de mi áll ennek a hátterében?

További tech hírek >>