OLED Kéternyő


Sony Vaio OLED prototype

A Sony nagyon elkötelezte magát az OLED technológia mellett, amit az bizonyít, hogy az elmúlt hetekben több koncepcióval, és kész termékkel is előállt, melyek főleg ezen a technológián alapszanak. Bemutattak például egy hajlítható OLED képernyőt is.

Aztán meg továbbfejlesztették. Ez lett a SONY Vaio El, ami olyan vékony lett, hogy 0,5 cm! Ezért gondolom, hogy az optikai meghajtónak akkor konyec! De csitt, hiszen ez még csak egy prototípus (tehát már nem koncepció, állítják), abból is csak még a távolról mutogatott. A Vaio El leglátványosabb, és lényegesebb tulajdonsága, hogy a megszokott kijelző-billentyűzet kombó helyett inkább két érintőképernyővel rendelkezik, melyek OLED típusúak.

A billentyűzet, - ha kell – tehát az egyik kijelzőn jeleníthető meg, amúgy meg egy összefüggő érintőfelületen szörfölhetünk. A technológia másik előnye – vékonyság adta formatervezési bravúrokon túl -, hogy energiatakarékos, tehát mindenképpen üdítő ötlet ez irányba gondolkodni a jövő hordozható gépeit illetően.

Igaz, most még drága az OLED technika, de míg ezeken a szépségeken gondolkodnak, annak is megy lefelé az ára, előbb-utóbb – remélem – elérhető lesz mezei felhasználók számára is. Nekem tetszik.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Kiterjesztett valóság szemüveget készít a Facebook
A társaság erősítheti a fejlesztéseit a területen, mert egy exkluzív partnerre tett szert.
Nanodrónokat vethet be a bűnüldözésben az EU
Retteghetnek a maffiózok: a mindössze 33 grammos apróságok akár 2 kilométerre is el tudnak repülni.
A szülők 28 százaléka aggódik a káros online tartalmak miatt
A 7–12 éves korú gyermeket nevelő szülők több mint egynegyede az erőszakos vagy szexuális tartalmaktól fél.
Az Androméda-törzs [filmkritika]
Újabb klasszikus vírusfilmet vettünk elő. Michael Crichton, a Westworld írójának látomása ma is érvényes kérdéseket vet fel.
Évtizedes mélypont felé száguld a mobilpiac
A CCS Insight szerint 250 millió okostelefonnal kevesebb fogyhat idén, mint tavaly.

További tech hírek >>