Olvass, gúglizz, és ha úgysem, szenvedj meg vele


Túl rég használok PC-t ahhoz hogy meglegyek nélküle. Közben meg jött az első operációs rendszer ami tetszik is kinézetre ez a Windows 7. Hát elkezdtem a próba verziókkal egy frissen összerakott géppel.

Szokásos Xp-s módon raktam volna fel minden meghajtó programot. Kezdtem a videokártyával: be a gyári install CD-t és kékhalál. Ez nem jött be, aztán kisvártatva feldobta hogy van egy probléma a videokártyámmal (na nemá erre miből jött rá). Akkor hajrá csináld és megcsinálta felrakott hozzá a netről egy jót. Minden perifériát és minden belső eszközt felismer és előbb utóbb telepíti azt magától. Leszámítva a win fast XP tv tunert, és az ELO Touchsystem monitort, ezeknek kell a saját driver.

Hasznos trükkök:

Ha nyitva van egy program és egy új ablakot akarsz nyitni belőle akkor a Webes felületen megszokott görgőgombos kattintással a tálcán lévő ikonra nyit egy új ablakot. Jobb klikk az ikonon előzmények a programban pl. Firefox vagy WMPlayer. Laptopnál hasznos a projektor gyorsmenü, de kétképernyős rendszerek esetén is hasznos win+p és ha a p-t nyomogatod akkor vált a nézetlehetőségek közt.

Túl messze van :

Ki milyen hamar jut be a vezérlő pult rendszer fülre? Normál úton nem is tudom hány kattintás mire be evickélsz oda, de Win+Pause-Break kombináció azonnal oda visz. A programok teleépítése, törlése hely elérése sem egyszerű a gyorsabb út: startmenü - alapértelmezett programok - programok és szolgáltatások (bal alul)

Ha úgy érzed nem boldogulsz és hiába magyarázod nem érti senki sem a gondod és milyen jó lenne egy Problem Solving Report amit csak tovább küldesz és meg tudják nézni hogy mi a rák van, akkor van egy jó hírem ! Win+r  és a futtatásba beírod hogy psr és enter, ha rányomsz a rec gombra rögzíti az összes műveletet amit csinálsz leírással és egy web oldalt csinál belőle amit tömörít is miután a stop-al megállítottad. Ezt szabadon küldheted a segítőkész barátnak hogy itt akadtál el. Vagy a megoldást küldheted ugyanígy.

Ha nem túl penge a péped és ami egy mondjuk egy netbook, de szereted hogy hasít a gép, ne csüggedj, van megoldás! A ReadyBoost szolgáltatás, ha van egy gyors pedrive-od (legalább 1GB de nincs több 4GB-nál), akkor a gép az automatikus lejátszás mezőben felajánlja azt hogy használhatod a virtuális memória kiterjesztéseként. Azaz meg versenyezteti a vinyódat a pen-el és ha a pendrive nyert akkor engedi használni! Így a gép ide írja és innen olvassa a virtuális memória egy részét vagy az egészet. Laptop és netbook esetében ha nem SSD van benne akkor mindenképpen jó. Sőt CF kártyával a legütősebb, az még egy sima gépen is sokat dob.

techBLOG >>

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Az IT-cégeket bírálta a Sky csoport vezetője
A brit médiacég első embere azonos játékszabályokat sürgetett az összes piaci szereplő számára.
Advanced SystemCare Free 11.1.0
Rendszerkarbantartó, erőforrás optimalizáló.
A világ legmeredekebb siklóját adják át a hétvégén Svájcban
110 százaléákos lejtőn, 3 alagúton át halad majd.
Csak nehogy per legyen belőle: itt az androidos iPhone X
Nem meglepő, hogy éppen Kínában indul el az androidos iPhone X, azaz egy jubileumi iPhone klón. Az ára fölöttébb vonzónak tűnik.
Itt a NASA nagy bejelentése: a mesterséges intelligencia talált egy naprendszert, ami olyan, mint a miénk
Fontos bejelentést ígért csütörtök estére az amerikai űrhivatal az exobolygók felkutatására indított Kepler-misszió legújabb felfedezéseiről. Kiderült, valóban izgalmas dolgot...

További tech hírek >>