Öncsapoló Heineken robot


A házi gazda

Avagy a buli királya. Ezen a héten ez már a második értelmes dolog, nem semmi. A nagycsöcsű egérpad után azt hittem, vége a heti intelligenciaversenynek, erre befut a Heineken sör-bot, most meg gondolkodhatok, melyiknek adjam a pálmát!

Még jó, hogy a CES-en túl létezik egy Kinetica Art Fair agymenés is, ami egy hete ért véget Londonban, és nem eredménytelenül. A számtalan jó ötlet labdába sem rúghatott a Heineken Bot-ja mellett, melyet a middlesex-i egyetem hallgatói rittyentettek össze, ezúttal is külön köszönet nekik!

A Heineken söröshordóval grasszáló robot egy adott (beprogramozott) útvonalon halad a buli ideje alatt, ami azért jó, mert nem nagyon kell keresgélni, és a szomjas alakoknak (általában én) ad egy pohárnyi jó sört. Megállítása, és feladatra késztetése egy kézmozdulattal történik, hála a beépített érzékelőknek. Csak a feje fölé kell tartani a kezünket, és mikor megállt, a poharunkat az erre előképzett tartóba tenni, s már jön is a sör nekünk.

Ha jól látom, a csapolási technikán még van mit finomítani, a kisebb hab felé terelni a tanulásban a szerkentyűt, de az is biztos, hogy middlesex-i diákjaink szülei nem hiába költöttek az oktatásra. Remélem, gyarapszik a hasonló biennálék száma is, nem szeretnék lemaradni a következő okosságról sem! Addig is, hejj, nekem, sört ide!

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Felpörgött az okoshangszórók piaca
Az Amazon, a Google és még az Apple is örülhetett az idei második negyedéves eredményeknek.
Elárulja az okosóra, ha valakinél megkezdődött az elbutulás?
Az Apple eszközeiből gyűjtött adatokat vizsgálták annak érdekében, hogy felderítsék az ezeket viselőknél a szellemi hanyatlással kapcsolatos korai jeleket.
Ez történt: megmérték, mennyit ér a Windows beépített, ingyenes vírusvédelme
Összegyűjtöttük egy cikkbe a hét legérdekesebb, legolvasottabb technológiai és tudományos témáit.
Újabb 90 napra függesztheti fel Amerika a Huawei elleni intézkedéseket
Augusztus 19-én hivatalosan is lejár az amerikaiak Huawei ellen hozott szankcióinak felfüggesztése, de az ügyet jól ismerő informátorok szerint vasárnap újabb 90 nappal hosszabbíthatják...
Androidos és van WhatsApp a telefonján? Hamarosan kap egy rég várt új funkciót
Az iOS-esek már február óta használhatják a biometrikus (ujjlenyomatos) azonosítást a WhatsAppban. Végre Androidra is megérkezett ez a funkció, igaz, egyelőre csak a WhatsApp bétába.

További tech hírek >>