Önjáró bevásárlókocsi


Milyen lenne, ha hanyagul zsebredugott kézzel besétálhatnál egy szupermarketbe, és nem kéne a bevásárlókocsival vacakolni, mert az automatikusan követne mindenhová? Hát ilyen. VIDEÓ

A wi-Go nevű projekt arra fókuszált, hogy milyen nehézségekkel kell szembenéznie a mozgáskorlátozott embereknek a mindennapi életben és hogyan lehetne ezeken segíteni. A probléma kiküszöböléséhez a már eddig is ezerféle módon meghekkelt Kinectet használták.

A lenti videón is demonstrálják, hogy ha kerekesszékkel közlekedik az ember, akkor a hétköznapi bevásárlás is gondot tud okozni. Egyszerre irányítani a kerekesszéket és a bevásárlókocsit elég macerás, ezért kiötlöttek egy turbózott verziót, ami a Kinect mozgásérzékelője segítségével mindenhová követni tudja a vásárlót.

Nyilván kérdéses, mikor válik a Kinect technológiája annyira általánossá és elterjedté, hogy mezei bevásárlókocsikba is beépítsék. Ettől függetlenül érdemes megnézni a videót, hiszen egyáltalán nem kizárt, hogy egy napon mi is így vásárlunk majd.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Kiszivárgott a Galaxy A20s és M30s
A nagy kijelzők mellé méretes akkumulátorok társulnak.
965 millió eurót fizet a Google Francia­országban
A webes konszern egy éveken át húzódó ügy végére tett pontot. A francia állam más cégekkel is megpróbál megegyezni.
Robbanás volt Oroszország legnagyobb víruslaborjában, ahol az ebola és a lépfene mintáit is tárolják
Robbanás és tűz miatt tucatnyi tűzoltót rendeltek hétfőn abba a titkos szibériai intézménybe, ahol vírusokkal kapcsolatos kísérleteket folytatnak orosz tudósok.
Lebontat a hatóság egy szállodát Peruban, mert inka romokra épült
Az sem segített sokat, hogy a hétemeletes szállodát olyan városrészben, emelték, ahol az épületek magasságát két emeletben korlátozzák.
Törd fel az internetet ezzel az ingyenes hacker szimulátorral!
Ha kíváncsi vagyok, vajon jó lennél-e hackernek, akkor jó hír lehet, hogy ebben a játékban most ingyenesen próbára teheted magad.

További tech hírek >>