Önjáró bevásárlókocsi


Milyen lenne, ha hanyagul zsebredugott kézzel besétálhatnál egy szupermarketbe, és nem kéne a bevásárlókocsival vacakolni, mert az automatikusan követne mindenhová? Hát ilyen. VIDEÓ

A wi-Go nevű projekt arra fókuszált, hogy milyen nehézségekkel kell szembenéznie a mozgáskorlátozott embereknek a mindennapi életben és hogyan lehetne ezeken segíteni. A probléma kiküszöböléséhez a már eddig is ezerféle módon meghekkelt Kinectet használták.

A lenti videón is demonstrálják, hogy ha kerekesszékkel közlekedik az ember, akkor a hétköznapi bevásárlás is gondot tud okozni. Egyszerre irányítani a kerekesszéket és a bevásárlókocsit elég macerás, ezért kiötlöttek egy turbózott verziót, ami a Kinect mozgásérzékelője segítségével mindenhová követni tudja a vásárlót.

Nyilván kérdéses, mikor válik a Kinect technológiája annyira általánossá és elterjedté, hogy mezei bevásárlókocsikba is beépítsék. Ettől függetlenül érdemes megnézni a videót, hiszen egyáltalán nem kizárt, hogy egy napon mi is így vásárlunk majd.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Újabb olcsó Amazon-Toshiba tévék érkezőben
A Fire TV rendszert futtató 4K-s modellek Dolby Vision HDR támogatással büszkélkedhetnek.
Egy héten belül két floridai város fizetett váltságdíjat
Vagyonokat kaszáltak a zsarolóprogramokat terjesztő bűnözők.
Előzetesen A bűn királynői
Hetvenes években játszódó ír maffiafilmet rendez a Straight Outta Compton írója. A főszereplő három DC hősnő alapján írt gengszterfeleség.
Készüljön: még több reklám jön az Instagramra
A következő hónapokban a Felfedezés oldalon is megjelennek majd a reklámok, az IGTV-n pedig már mától látni lehet a hirdetéseket.
Annyi a szemét az óceánokban, hogy "műanyagréteg" jelent meg a part menti sziklákon
Azt már eddig is tudni lehetett, hogy a tengerekban és óceánokban felhalmozódó szemét milyen súlyos problémát jelent az élővilágra nézve, most azonban egy egészen újkeletű...

További tech hírek >>