OpenTablet 7


Nyitott táblácska

Az Apple nem is gondolta, milyen lavinát indít el tablet koncepciójával, amit ráadásul sokan kritizálnak, mert alapvető fejlesztések maradtak ki belőle, amit már megkövetelnek a felhasználók kívánalmai. A zsúfolt piac egy új, szépreményű delikvenssel bővült.

Bár igaz, hogy nem szerencsés, és nem is lehet minden létező technikai újdonságot belepakolni egy eszközbe, az Apple iPadjából nagyon sok olyan dolog kimaradt, ami kifejezetten szegényessé teszi őt a választékból, szemfülesek akár 21 féle hiányosságot is összeírhatnak, de az USB, az SD-kártya hely, és a kamera hiánya –, hogy csak néhányat említsünk – valóban meglepőnek tűnhetnek egy ekkora projekttól. Bizony, a formatervezés nem minden, sokan a Notion Inktől várják majd az igazi áttörést, ami nagyobb tudású, és olcsóbb is lesz, de nyári megjelenéséig van még miből válogatni bőven, hiszen minden héten bejelentenek egy új táblagépet.

Az OpenTablet 7 például joggal számíthat sikerre, hiszen okos és egyszerű, bár a megjelenési idejét és árát még nem árulták el a fejlesztők.

A multitouch LED-es érintőképernyője 7 hüvelyk átmérőjű, ami méretben a telefon és a smartbook közé helyezi, és erőműnek megkapta az Intel következő generációs, kifejezetten erre a platformra tervezett Moorestown CPU-ját. A Wi-fi-vel, és Bluetooth 2.1-el rendelkező kisgép ezek mellett mobil szélessáv kezelésére is alkalmas lesz, s mivel hangszóróval és mikrofonnal is rendelkezik, a gyártó szerint telefonként is használható lesz majd, amit én azért kicsit viccesnek gondolok.

A két kamerával is felszerelt táblagép HD videók felvételére képes, ehhez mérten rendelkezik HDMI kimenettel, de USB-vel és SD-kártya bővítő hellyel is.

Az OpenPeak platformjára Adobe Flash-sel készülnek az applikációk, így a legnépszerűbb multimédiás alkalmazásokkal gazdagodhat majd a gép a netes boltból. Az érdeklődök pontos információkat kaphatnak az OpenPeak oldalán a várható fejleményeket illetően, de az biztosra vehető, hogy az iPadnál olcsóbban fogják kihozni.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Kiszivárgott volna a PS Plus egyik júniusi ajándéka?
Hamarosan leleplezik a PS Plus következő havi ajándékait, azonban lehet, hogy a brit PS Store-nak hála az egyik cím idő előtt lebukott.
Felértékelődhet a bizalom a távközlési szektorban
A jövő hálózatai jóval komplexebbek, ezért jóval sebezhetőbbek is lesznek, ezért fontos a beszállítókkal szembeni bizalom.
Serious Sam – Potom áron lehet a tiéd a kultklasszikus FPS minden része a Steam leárazásának hála
A Steamen épp le van árazva minden, ami Serious Sam, így pár euróért bőségen be lehet vásárolni a remek FPS-ből.
Nem lesz hordozható az új Nintendo konzol?
A Switch elsődlegesen ennek köszönheti sikerét, így egyelőre nehezen érthető, hogy mi készül a japánok boszorkánykonyhájában.
Csalt a szimulátoros bajnokságon a Formula E versenyző
Egy e-sportoló dublőr versenyzett az audis helyett.

További tech hírek >>