OreObject Sphere Touch gömbegér


Érdekes kis asztali rágcsálóra bukkantam a minap, melyről első ránézésre leginkább a Star Wars halálcsillaga jutott az eszembe. Pedig semmi köze a méltán híres filmsorozat (mű)holdjához.

Bizony nem a film inspirálta az egér megszületését, hanem sokkal inkább az ergonómia és az innováció jegyében jött létre, legalábbis a gyártó állítása szerint. A szóban forgó kurzormozgató minden darabja kézzel készült, méghozzá főleg olyan anyagok felhasználásával, mint a porcelán, acél, titánium és platinum. Ez utóbbi három matéria az egér házát adja, tehát a külső borítást. S hogy a porcelán mire való? Nos, a kis „rágcsáló” talpába nyolc darab kis égetett, mázas agyag golyócskát helyeztek, hogy inkább guruljon a kis drágaság, mint hogy csússzon a hasán, ahogy hétköznapibb társai. A tervezők azt állítják, hogy a kis golyóbisok a súrlódásmentes mozgatás végett kerültek az egérbe, mely olyan érzést kelt, mintha a súlytalanság állapotában használnánk. Erre azért kíváncsi lennék. Egyébként Mac és Windows kompatibilis a kis periféria (Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Mac OS X Leopard 10.4).

További érdekesség, hogy a gyártók érintőgombokkal látták el az eszközt, így egy csepp erőt sem kell kifejteni a klikkelésekhez, illetve a görgető tárcsa helyett egy lézeres érzékelő végzi az oldalak le és fel tekergetését. Az OreObject Sphere Touch három változatban rendelhető elő, méghozzá nem csekély áron. A rozsdamentes acélból „kovácsolt” darabhoz „már” 155 dollárért hozzá juthat az ember, míg a titánium típusú 175, a platinum kiadás pedig 225 dolcsi kicsengetése után vihető haza. Azért ez elég komoly árfekvés egy egérért, főleg hogy semmi olyan nincs benne (kivéve talán a formát és az anyaghasználatot), ami ezt indokolná. Ráadásul szerintem az alkalmazott anyagok igencsak izzaszthatják az ember tenyerét, ami bizony elég kényelmetlen érzés munka közben. Mindez persze csak az én személyes véleményem. Az viszont tényleg elmondható a kicsikéről, hogy mutatós darab, így akár az íróasztalunk dísze is lehet.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Befutottak itthon is az LG egészségügyi monitorai
A vállalat idén debütált ebben a szektorban termékeivel, amelyek már Magyarországra is eljutottak.
Hihetetlenül sikeres a PlayStation 4
Minden idők hatodik legjobban fogyó konzoljává vált.
A Hisense végre piacra dobta első OLED tévéjét.
A 4K felbontású, HDR támogatású X sorozat tagjai jól néznek ki, ám nem lesznek különösebben olcsók.
A Sharpnak annyira megtetszett a notch, hogy kettőt is tesz a telefonra
Egy, a mai csúcstelefonoknál kisebb, kompaktabb, de azért remek specifikációkkal rendelkező készülékkel lép piacra a Sharp. Az eszköz érdekessége, hogy két szenzorsziget is van az...
Fallout 76 – A szerver nem bírt el három atombombával
Fallout 76 játékosok egy csoportja egyazon időben robbantott fel három atombombát, amitől a szerver összeomlott.

További tech hírek >>