Ősszel érkezhet az Amazon tablet


Belső források szerint október környékén kerül piacra az Amazon tabletje, és állítólag a Kindle következő generációján is dolgoznak. Az e-olvasóból két új verzió is készülhet, egyikük belép az érintőképernyős ketyerék táborába.

Az Amazon hamarosan előrukkol saját iPad riválisával, írja a Wall Street Journal, belsős informátorokra hivatkozva. A hír egybecseng Jeff Bezos Amazon alapító-tulajdonos korábbi kijelentéseivel, melyekből tudni lehetett, hogy a cég nem marad sokáig távol a tabletpiacról.

Ennek megfelelően az utóbbi időben már többször felröppentek hírek a készülék bemutatásával kapcsolatban, a WSJ pedig most szóra bírt néhány jól informált kontaktot is a témában. Az értesülések szerint a ketyere Androidot használ majd, ahogy ezt korábban is valószínűsítették.

A készülék specifikációjáról még semmi konkrétumot nem tudni, a WSJ forródrótja szerint mindenesetre 9 hüvelykes táblagépre kell számítani. Egyikük azt is jelezte, hogy az iPaddel és a legtöbb vetélytárssal ellentétben nem lesz rajta kamera. Állítólag a Kindle új verzióján is dolgoznak, mindjárt két modellen is - melyek közül az egyik érintőképernyős lesz.

Egyelőre nagy kérdés, hogy mire jut az Amazon ezen a piacon, és hogy kell-e neki egyáltalán erőltetni ezt a saját tabletet. Erős versenytársakban nincs hiány, ott vannak a Samsung Tab modelljei, jön a Sony is a Playstation játékokkal turbózott saját tábláival és ott van, ugye, a továbbra is ikonikus iPad, amiből egyszerűen nem tud eleget gyártani az Apple.

A másik érdekesség az lesz, hogy mennyire tesz az új ketyerével saját maga alá az Amazon, hiszen a Kindle remekül fogy, de ki tudja, megveszik-e az e-olvasót birtokló felhasználók a táblát is. Az alapok mindenesetre adottak, hiszen a webáruház hatalmas felhasználói táborral rendelkezik, így ha nagy hibákat nem vétenek, minden bizonnyal megússzák égés nélkül a tabletpiacra való belépést is.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Ismét tűz alatt a Nintendo: maszturbálós játék került fel a Switch eShopba
Sokaknál kiverte a biztosítékot a Don't Get Caught.
Egyszerűbbé teszi a hibabejelentést az új Radeon Software
A 20.7.1-es szoftvercsomag a Disintegration című játékhoz is kínál egy megfelelő profilt.
Hivatalos fotón a Google új Nest okoshangszórója
A kiszivárgott információk után a Google hivatalosan is megerősítette az eszköz érkezését.
Önkéntes korlátozással kaphat engedélyt a Fitbit felvásárlására a Google
A cég ígérete szerint nem fogja targetált hirdetésekhez használni a Fitbit felhasználók adatait.
Túl hamar merül le az iPhone-ja mostanában? Ez lehet az oka
Gyűlnek a panaszok a neten: az Apple Music, pontosabban annak háttértevékenysége igencsak megterheli az iPhone-ok akkumulátorát.

További tech hírek >>