Ősszel érkezhet az Amazon tablet


Belső források szerint október környékén kerül piacra az Amazon tabletje, és állítólag a Kindle következő generációján is dolgoznak. Az e-olvasóból két új verzió is készülhet, egyikük belép az érintőképernyős ketyerék táborába.

Az Amazon hamarosan előrukkol saját iPad riválisával, írja a Wall Street Journal, belsős informátorokra hivatkozva. A hír egybecseng Jeff Bezos Amazon alapító-tulajdonos korábbi kijelentéseivel, melyekből tudni lehetett, hogy a cég nem marad sokáig távol a tabletpiacról.

Ennek megfelelően az utóbbi időben már többször felröppentek hírek a készülék bemutatásával kapcsolatban, a WSJ pedig most szóra bírt néhány jól informált kontaktot is a témában. Az értesülések szerint a ketyere Androidot használ majd, ahogy ezt korábban is valószínűsítették.

A készülék specifikációjáról még semmi konkrétumot nem tudni, a WSJ forródrótja szerint mindenesetre 9 hüvelykes táblagépre kell számítani. Egyikük azt is jelezte, hogy az iPaddel és a legtöbb vetélytárssal ellentétben nem lesz rajta kamera. Állítólag a Kindle új verzióján is dolgoznak, mindjárt két modellen is - melyek közül az egyik érintőképernyős lesz.

Egyelőre nagy kérdés, hogy mire jut az Amazon ezen a piacon, és hogy kell-e neki egyáltalán erőltetni ezt a saját tabletet. Erős versenytársakban nincs hiány, ott vannak a Samsung Tab modelljei, jön a Sony is a Playstation játékokkal turbózott saját tábláival és ott van, ugye, a továbbra is ikonikus iPad, amiből egyszerűen nem tud eleget gyártani az Apple.

A másik érdekesség az lesz, hogy mennyire tesz az új ketyerével saját maga alá az Amazon, hiszen a Kindle remekül fogy, de ki tudja, megveszik-e az e-olvasót birtokló felhasználók a táblát is. Az alapok mindenesetre adottak, hiszen a webáruház hatalmas felhasználói táborral rendelkezik, így ha nagy hibákat nem vétenek, minden bizonnyal megússzák égés nélkül a tabletpiacra való belépést is.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Ezek lehetnek a közeljövő legnagyobbat szóló bejelentései
Az elmúlt időkben több új játék bejelentéséről is pletykáltak, ezek közül szedtük össze azt az ötöt, ami jó eséllyel már a nyakunkon van.
A Bing erőszakolásába kezd a Microsoft
Egyes céges Office 365-előfizetők torkán próbálja lenyomni.
Tudja, mi történt 2,2 milliárd éve?
Tudósok szerint 2,2 milliárd éve történt a legrégebbi aszteroida-becsapódás, amelynek feltehetően egy jelentős éghajlatváltozás volt a következménye.
Közel 3000 milliárdot költöttünk játékokra decemberben
A Call of Dutynak jót tett a mikrotranzakciós modell, a Fortnite gyengül, és a Clash of Clans hét évesen is uralja a mobilpiacot.
Nem valószínű, hogy lesz jackcsatlakozó a Samsung Galaxy Note 20-on
Egy új szabadalom a Galaxy Note 20 tokjáról árulkodik: jackcsatlakozónak ezen sincs kivágás.

További tech hírek >>