Ősz közepén érkezik a Windows 8.1


Tegnap jelentette be a Microsoft a Windows Blog felületén keresztül azt, amit oly sok találgatás övezett az érdeklődők köreiben: 2013. október 18-ától válik elérhetővé legújabb operációs rendszerük, a Windows 8 újabb verziója.

A Windows 8-cal rendelkező felhasználók ingyenesen telepíthetik a korábban Blue, egy ideje azonban a hivatalos Windows 8.1 elnevezést viselő verziót, amiről nemrég megtudtuk, hogy még véletlenül sem szervizcsomag vagy új verzió, hanem frissítés. A szerencsésebbek, akik a Windows Store-on keresztül frissítenek (nem pedig az iso lemezképet töltik le), azoknak már egy nappal korábban (ottani időszámítás szerint) elérhetővé válik a frissítés.

[caption id="attachment_8542" align="alignnone" width="584"]Akár szerver, akár asztali rendszer, idén októberben jön el a karácsony / fotó: winbeta.org Akár szerver, akár asztali rendszer, idén októberben jön el a karácsony / fotó: winbeta.org[/caption]

A neowin.com információi szerint az RTM változat (release to manufacture, azaz gyártásra kész) már augusztus 23-án ér a végső tesztelési fázisba, és pár nappal később pedig az OEM partnerek (azok, akik számítógépes konfigurációkra előtelepítve árulják a Windows-t) is megkapják azt, vagyis körülbelül két hónapjuk lesz arra, hogy az általuk kínált gépekre (már akivel még nem rúgta össze a port a Microsoft a saját, Surface hardverük kapcsán) feltelepíthessék az új rendszert.

A Windows 8 egyébként finoman szólva nem aratott eddig nagy sikert a felhasználók körében, hiába a százmillió eladott licenszről szóló Microsoftos sajtóanyagok. Nagyon sokan - főleg a régebbi gépekkel rendelkező felhasználók - még ragaszkodnak a jól bevált Windows XP rendszerükhöz (amihez egyébként a jövő év áprilisától kezdve megszűnik mind a terméktámogatás, mind pedig a hibajavítások szállítása), az újabb hardverrel rendelkezők pedig a Windows 7-et szeretik, mivel a Windows 8 a nem érintőképernyős gépeken kevesebb újdonsággal szolgál, valamint maga az új, korábban Metro, most már Modern felhasználói felület az interaktív csempéivel is megosztotta a Windows felhasználó közösséget - remélhetőleg a redmondi cég valóban figyelt a felhasználók visszajelzéseire, és orvosolta a panaszaik egy részét.

A Windows 8.1 mellett - bár valamennyire kisebb figyelmet kap - ugyanazon a napon juthatnak hozzá az arra jogosultak a Windows Server 2012 R2-es változatához (gyakorlatilag a Windows Server ugyanolyan frissítést kap, mint a desktop változata), valamint a System Center 2012 R2-höz (a Cloud OS, vagyis a felhő alapú operációs rendszereket menedzselő eszköz) és a Windows Intune (felhő alapú PC menedzselő eszköz) legfrissebb változatához is.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Megszólalt a YouTube a Pesti Srácok törléséről
Negyedévente több tízezer csatornát törölnek hasonló okból, mint most a Pesti Srácokét.
1160 évvel ezelőtt egy ember úgy gondolta, ő most bizony repülni fog
Ebben a pillanatban is legalább félmillióan repülnek a levegőben, de bő ezeregyszáz évvel ezelőtt még senki sem szárnyalt a levegőben – egy ötletes feltalálót kivéve, aki messze...
Ez történt: nehéz körülmények között szállt le egy Wizz Air-járat
Összegyűjtöttük egy cikkbe a hét legérdekesebb, legolvasottabb technológiai és tudományos témáit.
6000 éves sírokat tártak fel a Nílus deltájában
Hatezer éves, predinasztikus kori sírokra bukkantak egyiptomi régészek a Nílus folyó deltájának térségében, Dakahlíja tartományban.
Egy új gyorsteszt a légúti betegségek akár 40 kórokozóját is kimutatja
A fertőző légúti betegségek akár 40 kórokozóját, köztük az új koronavírust és a madárinfluenza vírusát is ki lehet mutatni egy órán belül egy új eszközzel, amelynek...

További tech hírek >>