Ősz közepén érkezik a Windows 8.1


Tegnap jelentette be a Microsoft a Windows Blog felületén keresztül azt, amit oly sok találgatás övezett az érdeklődők köreiben: 2013. október 18-ától válik elérhetővé legújabb operációs rendszerük, a Windows 8 újabb verziója.

A Windows 8-cal rendelkező felhasználók ingyenesen telepíthetik a korábban Blue, egy ideje azonban a hivatalos Windows 8.1 elnevezést viselő verziót, amiről nemrég megtudtuk, hogy még véletlenül sem szervizcsomag vagy új verzió, hanem frissítés. A szerencsésebbek, akik a Windows Store-on keresztül frissítenek (nem pedig az iso lemezképet töltik le), azoknak már egy nappal korábban (ottani időszámítás szerint) elérhetővé válik a frissítés.

[caption id="attachment_8542" align="alignnone" width="584"]Akár szerver, akár asztali rendszer, idén októberben jön el a karácsony / fotó: winbeta.org Akár szerver, akár asztali rendszer, idén októberben jön el a karácsony / fotó: winbeta.org[/caption]

A neowin.com információi szerint az RTM változat (release to manufacture, azaz gyártásra kész) már augusztus 23-án ér a végső tesztelési fázisba, és pár nappal később pedig az OEM partnerek (azok, akik számítógépes konfigurációkra előtelepítve árulják a Windows-t) is megkapják azt, vagyis körülbelül két hónapjuk lesz arra, hogy az általuk kínált gépekre (már akivel még nem rúgta össze a port a Microsoft a saját, Surface hardverük kapcsán) feltelepíthessék az új rendszert.

A Windows 8 egyébként finoman szólva nem aratott eddig nagy sikert a felhasználók körében, hiába a százmillió eladott licenszről szóló Microsoftos sajtóanyagok. Nagyon sokan - főleg a régebbi gépekkel rendelkező felhasználók - még ragaszkodnak a jól bevált Windows XP rendszerükhöz (amihez egyébként a jövő év áprilisától kezdve megszűnik mind a terméktámogatás, mind pedig a hibajavítások szállítása), az újabb hardverrel rendelkezők pedig a Windows 7-et szeretik, mivel a Windows 8 a nem érintőképernyős gépeken kevesebb újdonsággal szolgál, valamint maga az új, korábban Metro, most már Modern felhasználói felület az interaktív csempéivel is megosztotta a Windows felhasználó közösséget - remélhetőleg a redmondi cég valóban figyelt a felhasználók visszajelzéseire, és orvosolta a panaszaik egy részét.

A Windows 8.1 mellett - bár valamennyire kisebb figyelmet kap - ugyanazon a napon juthatnak hozzá az arra jogosultak a Windows Server 2012 R2-es változatához (gyakorlatilag a Windows Server ugyanolyan frissítést kap, mint a desktop változata), valamint a System Center 2012 R2-höz (a Cloud OS, vagyis a felhő alapú operációs rendszereket menedzselő eszköz) és a Windows Intune (felhő alapú PC menedzselő eszköz) legfrissebb változatához is.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Twin Mirror - Végre életjelet adott a Life is Strange alkotóinak új játéka
Új arcot kapott a kalandjáték főhőse, Sam.
Financial Times: Meggondolhatták magukat a britek, teljesen kizárhatják a Huaweit az 5G-ből
A brit kormány 2023-ra Huawei-mentesítheti az 5G-s mobilhálózatokat. Januárban még zöld lámpát villantottak a Huaweinek.
Az iOS 13.5-tel is bevethető az Unc0ver jailbreak
A hackercsapat szerint a megoldás gyors és biztonságos, de azért érdemes némi szkepticizmussal kezelni azt.
USA: a mobilok kijelzőire sem nézhetnek a nyomozók
Kutatási engedély kell a záróképernyő megtekintéséhez.
Mai HBO premierek
Május utolsó hete igazi műsoráradattal kezdődik az HBO Go-n. Szezonfináléjához érkezett a Futás. Összegyűjtöttük a streamingszolgáltató mai premierjeit.

További tech hírek >>