Pendrive méretű számítógép és 40 ezres Chromebookok érkeznek


Egy sor új termékkel rukkolt elő tegnap a Google, köztük az eddigi legolcsóbb Chromebookokkal és egy Sport szelet méretű számítógéppel, a Chromebittel. Eddig senki sem árult 149 dollárért (kb. 41e Ft) Chromebookot, most azonban rögtön az Amazon és a Walmart is ilyen ajánlatokkal kecsegtet.

Először nézzük a Haier Chromebook 11-et, amelyet kizárólag az Amazonon keresztül vásárolhatunk meg. A gépben 2 GB DDR3L SDRAM, egy 16 GB-os eMMC flash tároló, beépített kamera és egy négy magos Rockchip RK3288 1.8GHz processzor található, a képi megjelenítésről pedig a 11.6”-os LED-es kijelző gondoskodik. A Chromebook 11 tömege alig haladja meg az 1 kilogrammot, rendszere 8 másodperc alatt bootol és akár 10 órán át képes működni egy töltéssel - olvashatjuk a gyártó hivatalos blogján.

legolcsóbb Chromebook

Szintén ugyanennyiért kínálják a Hisense Chromebookot is, ami pedig egyedül a Walmart üzleteiben kapható. A Hisense számítógépén is az előzőhöz hasonlóan Chrome OS fut és paraméterei is megegyeznek a Haierével, azzal a különbséggel, hogy egy 2.5 GHz-es Rockchip CPU dolgozik benne, és ennek köszönhetően természetesen az üzemideje is kevesebb - a közölt információk szerint 8.5 óra.

Egy kicsivel drágább laptopot is leleplezett most az amerikai cégóriás, mégpedig az ASUS Chromebook Flipet, ami teljesen fém borítást kapott. Ez az érintőképernyős számítógép mindössze 1.5 cm vastagságú és kevesebb, mint 1 kg-ot nyom. Ez a modell azért jelentős, mert az első kettő az egyben laptop-tablet Chromebook a piacon, amelyen más gyártók, mint a HP vagy a Lenovo már kitörték az utat. A Flipre már nem kell sokat várni, ugyanis még a tavasszal megjelenik és állítólag 249 amerikai dollárba (kb. 70e forintba) fog kerülni.

Chromebook laptop+tablet

Végül pedig nézzük a legérdekesebb újdonságot a Google Chromebit névre keresztelt sticket, melynek elődjét, a Chromecastot két éve ismerhettük meg. Ezen viszont rengeteget fejlesztettek, mivel mostmár egy teljes számítógép bújik meg benne kevesebb, mint 100 dollárért (kb. 28e Ft). Bármely kijelző (TV/monitor) HDMI portjába dugva kapunk egy számítógépet, melyhez Bluetooth-on vagy USB porton keresztül csatlakoztathatunk egeret és billentyűzetet. A Chromebit működéséről gondoskodó alkatrészek szinte teljesen megegyeznek a Haier és Hisense Chromebookokban találhatókkal.

Mindezekkel az újdonságokkal a Google tovább erősíti a Chromebook brandet, amivel 4 évvel ezelőtt ismerkedhettünk meg, és azóta is vezeti az Amazon, a Best Buy és még számos eladó értékesítési listáit.

Kulcsszavak: chromebit, chromebook, google
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Megéri frissíteni az AMD-s laptopok Radeon driverét
Egyes Zen 2-alapú processzorokkal szerelt laptopoknál akadozhat a 4K-s lejátszás.
Ilyen lesz a következő Motorola Razr
Jobb kamerákat és 5G-támogatást is kap a Motorola következő összehajtható Razr mobilja.
Leverte a Szikla Kylie Jennert az Instagramon
Leverte a Szikla Kylie Jennert az Instagramon
Szokjunk hozzá, gyakran 30 fok fölötti hőség lesz az Alpokban
Az Alpok magasabban fekvő területeit is érinti a klímaváltozás. A nyár folyamán a hegyekben is egyre melegebb lesz: még ezer méteres magasság felett is gyakoriak lesznek a 30 Celsius-fok...
Vékony, két képernyője van és 7-8 órán át bírja: teszten az Asus új notebookja
A tajvani gyártó új felsőkategóriás hordozható számítógépe kompakt méretben vonultat fel komoly tudást, ráadásul kijelzőből – mondhatni, már tradicionálisan – kettő...

További tech hírek >>