Perli az EMI az ír államot


A nemzetközi lemezkiadó pert indított az ír állam ellen, mivel nem elégedett annak kalózkodás elleni fellépésével, és tart tőle, a beígért intézkedések sem lesznek elegendők a jogsértések visszaszorításához.

Az Irish Times beszámolója szerint az EMI lemezkiadó a napokban nyújtott be keresetet Írország ellen az ír legfelsőbb bírósághoz. Az EMI szerint az ír kormány nem lép fel elég erélyesen a kalózkodással szemben, nem biztosít megfelelő védelmet a jogtulajdonosoknak, sem lehetőséget arra, hogy a jogosultak maguk lépjenek fel a jogsértőkkel szemben.

A jogi lépésre annak ellenére sor került, hogy az ír kormány tavaly decemberben ígéretet tett arra, hogy 2012 januárjában kiad egy olyan kormányrendeletet, amely lehetővé teszi, hogy a jogosultak bírósági úton kérjék meghatározott kalózoldalakhoz történő előfizetői hozzáférés blokkolását. A bejelentésre egy, az EMI által a UPC internetszolgáltató ellen indított per eredményeként került sor.

Keresetében a kiadó kérte a bíróságot, hogy kötelezze a UPC-t meghatározott kalózoldalak blokkolására. A bíróság elismerte ugyan a visszaélések tényét, de jelezte, az ír jogszabályok nem teszik lehetővé, hogy ilyen kötelezettséget rójon a szolgáltatóra. A bírói döntést követően az EMI közölte, kész beperelni az ír államot, amennyiben annak kormánya nem lép fel a folyamatos szerzői jogi jogsértések ellen.

A kormány januárra ígérte az intézkedés bemutatását, az EMI azonban nem várta meg a hónap végét. A kiadó képviselője, Willie Kavanagh közölte, kérték a kormányt, ismertesse terveit és mutassa be a készülő rendeletet, de kérésüknek nem tettek eleget. Az elutasítás okán az EMI azt feltételezi, az ír állam halogatni készül a vonatkozó rendeletet, de ha meg is születik az intézkedés, az nem lesz elég határozott és szigorú a jogsértésekkel szemben.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Resident Evil 3 - ezért kapunk két játékot egy áráért
Eredetileg a Resident Evil 3 és a Resident Evil Resistance két külön játék lett volna, végül úgy döntöttek, egybegyúrják őket.
Egy vágányt akartak lerakni, 120 000 éves orrszarvú maradványaira bukkantak a szomszédban
Egy 120 ezer éves orrszarvú maradványaira bukkantak a Koper-Divaca vasútvonal második vágányának építése során, ezért az érintett szakaszon egyelőre leállnak a munkálatok –...
Diablo 4 - videón a játék új rémei, a Kannibálok
Na jó inkább virtuális diorámának nevezhetjük amit kaptunk, de ettől függetlenül alaposan szemügyre vehetjük a Diablo 4 új ellenfeleit.
Xbox Series X - További részletek derültek ki a nextgen konzolról
A hangok tekintetében is tartogat új megoldásokat az Xbox Series X, de a quick resume funkcióról is szó esett.
Őrülten drága lesz a Sony Xperia 1 II
Sokak érdeklődését felkeltette a Sony, de 1200 euróért valószínűleg nem lesz sláger az Xperia 1 II.

További tech hírek >>