Perli az EMI az ír államot


A nemzetközi lemezkiadó pert indított az ír állam ellen, mivel nem elégedett annak kalózkodás elleni fellépésével, és tart tőle, a beígért intézkedések sem lesznek elegendők a jogsértések visszaszorításához.

Az Irish Times beszámolója szerint az EMI lemezkiadó a napokban nyújtott be keresetet Írország ellen az ír legfelsőbb bírósághoz. Az EMI szerint az ír kormány nem lép fel elég erélyesen a kalózkodással szemben, nem biztosít megfelelő védelmet a jogtulajdonosoknak, sem lehetőséget arra, hogy a jogosultak maguk lépjenek fel a jogsértőkkel szemben.

A jogi lépésre annak ellenére sor került, hogy az ír kormány tavaly decemberben ígéretet tett arra, hogy 2012 januárjában kiad egy olyan kormányrendeletet, amely lehetővé teszi, hogy a jogosultak bírósági úton kérjék meghatározott kalózoldalakhoz történő előfizetői hozzáférés blokkolását. A bejelentésre egy, az EMI által a UPC internetszolgáltató ellen indított per eredményeként került sor.

Keresetében a kiadó kérte a bíróságot, hogy kötelezze a UPC-t meghatározott kalózoldalak blokkolására. A bíróság elismerte ugyan a visszaélések tényét, de jelezte, az ír jogszabályok nem teszik lehetővé, hogy ilyen kötelezettséget rójon a szolgáltatóra. A bírói döntést követően az EMI közölte, kész beperelni az ír államot, amennyiben annak kormánya nem lép fel a folyamatos szerzői jogi jogsértések ellen.

A kormány januárra ígérte az intézkedés bemutatását, az EMI azonban nem várta meg a hónap végét. A kiadó képviselője, Willie Kavanagh közölte, kérték a kormányt, ismertesse terveit és mutassa be a készülő rendeletet, de kérésüknek nem tettek eleget. Az elutasítás okán az EMI azt feltételezi, az ír állam halogatni készül a vonatkozó rendeletet, de ha meg is születik az intézkedés, az nem lesz elég határozott és szigorú a jogsértésekkel szemben.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Razziát tartott a német rendőrség gyűlöletkeltő internetes bejegyzések miatt
Országszerte házkutatásokat tartott a német rendőrség ma a közösségi portálokon közzétett gyűlöletkeltő bejegyzések miatt.
A nyílt forráskódú szoftverek használatát erősítené Hamburg
Erről született megállapodás az SPD és a Zöldek koalíciós tárgyalásain.
Luxus okosórát dobott piacra a Hublot
A svájci óragyártó igyekezett különleges készüléket alkotni, de kérdéses, hogy ez sikerült-e.
Egyre közeledik a Lenovo Legion gamermobilja
A kínai 3C már hitelesítette is a játékosoknak szánt okostelefont, így annak bemutatója egyre közeledik.
Valorant – A bétából kiszórt csalók kiakadtak, amiért a megjelenés után is ki vannak tiltva a játékból
A Valorant fejlesztése során a Riot nagy figyelmet fordított a csalás elleni harcra is, erre pedig most az ügyeskedők is rádöbbentek.

További tech hírek >>