Pert bukott az Apple


Elveszített egy szabadalmi pert az Apple, de az almás drukkerek még ne kapjanak a szívükhöz. Nem a HTC, vagy az elsőszámú ellenség Samsung győzött ugyanis a bíróságon, hanem egy kisebb spanyol cég. Az NT-K táblagépe is az Apple miatt maradt távol a piactól, de csak eddig.

A Nuevas Tecnologias y Energias Catala (maradjunk a jóval barátibb NT-K rövidítésnél) táblagépének importját egy helyi bíróság 2010-ben betiltotta - az Apple kontra Samsung perben megismert forgatókönyv alapján. A spanyolok végül idén tudtak kitörni a blokád alól, a bíróság eltörölte a tiltó határozatot. Ez egyike a nagyon ritka alkalmaknak a “szabadalomháborúban”, amikor az Apple alulmarad.

“Úgy gondoljuk, mivel mindez az iPad piacra dobása idején zajlott, az Apple próbált távol tartani annyi táblagépet a piactól, amennyit csak tudott” - nyilatkozta a Reutersnek Pedro David Pelaez, az NT-K egyik alapítója. Azt is elismerte, hogy a cégük nagyon kicsi játékos az Apple-höz képest, de a sok kisebb gyártó kigolyózása komoly előnyt jelenthetett az almás cég számára.

Az NT-K Androidos, egyébként Kínában gyártott táblagépe elől elgördültek tehát az akadályok. (A részletes specifikácót itt eléri aki kíváncsi rá.) Az Apple féle tiltás előtt a 2011-es évre 15000 gép eladását tervezték, 4-5 millió eurós bevétellel. A kiesés miatt ezért vélhetően kártérítést követelnek majd az Apple-től.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

A Bing erőszakolásába kezd a Microsoft
Egyes céges Office 365-előfizetők torkán próbálja lenyomni.
Tudja, mi történt 2,2 milliárd éve?
Tudósok szerint 2,2 milliárd éve történt a legrégebbi aszteroida-becsapódás, amelynek feltehetően egy jelentős éghajlatváltozás volt a következménye.
Közel 3000 milliárdot költöttünk játékokra decemberben
A Call of Dutynak jót tett a mikrotranzakciós modell, a Fortnite gyengül, és a Clash of Clans hét évesen is uralja a mobilpiacot.
Nem valószínű, hogy lesz jackcsatlakozó a Samsung Galaxy Note 20-on
Egy új szabadalom a Galaxy Note 20 tokjáról árulkodik: jackcsatlakozónak ezen sincs kivágás.
Felbukkant a GeForce RTX 2080 Super Max-Q és a Core i9-10980HK
Még ebben a negyedévben megjelenhetnek a laptopokba szánt, erős hardverek.

További tech hírek >>