Pert bukott az Apple


Elveszített egy szabadalmi pert az Apple, de az almás drukkerek még ne kapjanak a szívükhöz. Nem a HTC, vagy az elsőszámú ellenség Samsung győzött ugyanis a bíróságon, hanem egy kisebb spanyol cég. Az NT-K táblagépe is az Apple miatt maradt távol a piactól, de csak eddig.

A Nuevas Tecnologias y Energias Catala (maradjunk a jóval barátibb NT-K rövidítésnél) táblagépének importját egy helyi bíróság 2010-ben betiltotta - az Apple kontra Samsung perben megismert forgatókönyv alapján. A spanyolok végül idén tudtak kitörni a blokád alól, a bíróság eltörölte a tiltó határozatot. Ez egyike a nagyon ritka alkalmaknak a “szabadalomháborúban”, amikor az Apple alulmarad.

“Úgy gondoljuk, mivel mindez az iPad piacra dobása idején zajlott, az Apple próbált távol tartani annyi táblagépet a piactól, amennyit csak tudott” - nyilatkozta a Reutersnek Pedro David Pelaez, az NT-K egyik alapítója. Azt is elismerte, hogy a cégük nagyon kicsi játékos az Apple-höz képest, de a sok kisebb gyártó kigolyózása komoly előnyt jelenthetett az almás cég számára.

Az NT-K Androidos, egyébként Kínában gyártott táblagépe elől elgördültek tehát az akadályok. (A részletes specifikácót itt eléri aki kíváncsi rá.) Az Apple féle tiltás előtt a 2011-es évre 15000 gép eladását tervezték, 4-5 millió eurós bevétellel. A kiesés miatt ezért vélhetően kártérítést követelnek majd az Apple-től.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Remothered: Broken Porcelain – Csúszik a horrorjáték megjelenése
Augusztus helyett csak az ősz folyamán érkezik a folytatás.
Kipróbáltuk a Xiaomi új ár-érték bajnok mobilját
Szép kijelző, minőségi készülékház, korrekt kamerák, remek üzemidő, barátságos árcédula – papíron minden adott a sikerhez. Megnéztük, mit tud a gyakorlatban a kínai gyártó új...
Meglökte a koronavírus-járvány a PC-eladásokat, ezek a gyártók örülhetnek a legjobban
A koronavírus-járvány miatt az elmúlt három hónapban sokkal több asztali számítógép fogyott a piacon, mint 2019 azonos időszakában. Az elemzők arra figyelmeztetnek, hogy a növekedés...
A QNAP nem ismeri a pihenés fogalmát
A tajvani multi nem rest, és ismét egy új termékcsaláddal jelentkezett, ami két- és négyfiókos megoldásaival a költségekre érzékenyebb felhasználókat célozza meg.
A Linux és a Snap Store felé is nyit a Flutter
A Google és a Canonical együttműködésének hála a Snap Store-ba is utat találnak a Flutter appok.

További tech hírek >>