Piros jelzés az illegális tartalomnak


Egy brit jogvédelmi szervezet javaslata szerint a közlekedési lámpáknak megfelelő színű jelzésekkel látnák el az online keresési találatokat: piros jelzést kapna a kalóztartalom, zöldet a legális hozzáférési lehetőség.

A brit Performing Rights Society for Music (PRS) azt javasolja, hogy a közlekedésben megszokott tilos és szabad jelzések színével jelöljék az internetes keresőmodulok az illegális és legális tartalom-hozzáférési pontokat.

Elképzelésük szerint a keresések során megjelenő találatok mellett szerepelne a tartalom jogi státuszára utaló jelzés. Példának okáért zöld jelzést kapna az iTunes-ra mutató hivatkozás, pirosat a The Pirate Bay-re mutató link – írja a Yahoo News.

A PRS állásfoglalása szerint a rendszerre azért lenne szükség, mert még mindig sokan vannak, akik naivan azt hiszik, hogy ami valamelyik kereső találati listájában megjelenik, azt legálisan tették közzé. A program elindulásával kikerülhető lenne, hogy illegális letöltés esetén a letöltő azzal védekezzen, nem tudta, hogy engedély nélkül lett közzétéve a tartalom.

A jogvédők szerint javaslatuk nem jogi intézkedés a kalózkodók ellen, és tisztában vannak azzal is, hogy ezzel nem tudják megakadályozni a jogsértést, viszont az információs, tájékoztató kezdeményezés eredményeként abban bíznak, hogy sokakat lehetne jó irányba terelni.

A rendszer elindulásához szükséges technológia a PRS szerint rendelkezésre áll. Arra van szükség, hogy a nagyobb keresőcégeket, mint a Google meggyőzzék ennek adaptálásáról.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Razziát tartott a német rendőrség gyűlöletkeltő internetes bejegyzések miatt
Országszerte házkutatásokat tartott a német rendőrség ma a közösségi portálokon közzétett gyűlöletkeltő bejegyzések miatt.
A nyílt forráskódú szoftverek használatát erősítené Hamburg
Erről született megállapodás az SPD és a Zöldek koalíciós tárgyalásain.
Luxus okosórát dobott piacra a Hublot
A svájci óragyártó igyekezett különleges készüléket alkotni, de kérdéses, hogy ez sikerült-e.
Egyre közeledik a Lenovo Legion gamermobilja
A kínai 3C már hitelesítette is a játékosoknak szánt okostelefont, így annak bemutatója egyre közeledik.
Valorant – A bétából kiszórt csalók kiakadtak, amiért a megjelenés után is ki vannak tiltva a játékból
A Valorant fejlesztése során a Riot nagy figyelmet fordított a csalás elleni harcra is, erre pedig most az ügyeskedők is rádöbbentek.

További tech hírek >>