Piros jelzés az illegális tartalomnak


Egy brit jogvédelmi szervezet javaslata szerint a közlekedési lámpáknak megfelelő színű jelzésekkel látnák el az online keresési találatokat: piros jelzést kapna a kalóztartalom, zöldet a legális hozzáférési lehetőség.

A brit Performing Rights Society for Music (PRS) azt javasolja, hogy a közlekedésben megszokott tilos és szabad jelzések színével jelöljék az internetes keresőmodulok az illegális és legális tartalom-hozzáférési pontokat.

Elképzelésük szerint a keresések során megjelenő találatok mellett szerepelne a tartalom jogi státuszára utaló jelzés. Példának okáért zöld jelzést kapna az iTunes-ra mutató hivatkozás, pirosat a The Pirate Bay-re mutató link – írja a Yahoo News.

A PRS állásfoglalása szerint a rendszerre azért lenne szükség, mert még mindig sokan vannak, akik naivan azt hiszik, hogy ami valamelyik kereső találati listájában megjelenik, azt legálisan tették közzé. A program elindulásával kikerülhető lenne, hogy illegális letöltés esetén a letöltő azzal védekezzen, nem tudta, hogy engedély nélkül lett közzétéve a tartalom.

A jogvédők szerint javaslatuk nem jogi intézkedés a kalózkodók ellen, és tisztában vannak azzal is, hogy ezzel nem tudják megakadályozni a jogsértést, viszont az információs, tájékoztató kezdeményezés eredményeként abban bíznak, hogy sokakat lehetne jó irányba terelni.

A rendszer elindulásához szükséges technológia a PRS szerint rendelkezésre áll. Arra van szükség, hogy a nagyobb keresőcégeket, mint a Google meggyőzzék ennek adaptálásáról.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Megjelenési dátumot kapott a The Wonderful 101: Remastered
Május második felében érkezik a PlatinumGames játékának újrahangszerelt változata, három új platformra.
Új, 10 nm-es node-on készülő processzort jelentett be az Intel
Az Atom P5900-as sorozat a Snow Ridge kódnevű lapkát haszálja és főleg a bázisállomásokat célozza.
Befutott az LG V60 Thinq 5G csúcstelefonja
Az izmos fő kamera, méretes akku és természetesen a második kijelzős tok is ott van az újdonságok között.
Egy 2018-as telefon volt 2019 legkelendőbb mobilja
Az iPhone XR-t két éve mutatta be az Apple, de annyira jól sikerült, hogy tavaly is ebből a mobilból vásároltak legtöbbet az emberek.
Desperados 3 Early Access teszt
A nagysikerű Shadow Tactics után a Mimimi elkészíti annak a franchise-nak a folytatását, amelyből a szamurájos-nindzsás stratégiai játék is sokat merített. A Desperados 3 már a finis...

További tech hírek >>