Pók helyett drón a sarokban - Rolling Spider teszt


Drón. A kifejezés még annyira új, hogy a helyesírás ellenőrző nem ismeri, az idősebb generáció pedig értetlenül ráncolja össze a szemöldökét, hogy "mirőlbeszélsz"? A drónok viszont köztünk vannak, néhányat  leamortizálni is nehéz - tudjuk, próbáltuk.

Gondoltad volna, hogy a saját repülő kütyüdnek már egyedi személyisége is lehet? A Rolling Spidernek több külső is kölcsönözhető, a dobozban lévő matricák segítségével. Ráadásul ennek a modellnek a lényege és egyben leghasznosabb tulajdonsága a kerék, amely segítségével a falon is tud "mászni"... Már ha elég ügyesen tudod navigálni és nem félsz, hogy egy erélyes mozdulattal úgy odavágod, hogy csak a darabokat szedegeted össze.

Parrot Rolling Spider

Külön irányító nincs hozzá, a FreeFlight 3 app lesz a vezérlő (iOS, Android), Bluetooth-al kell összekötni a két készüléket. Az alkalmazás bemutatja a többi terméket és regisztrációért cserébe a saját drónnak nevet lehet adni, illetve elérhető az akadémia program, ahol a készítők beavatnak a repülés rejtelmeibe. Szükség is volt rá, mivel az első próbálkozások alkalmával a drón felszállás helyett teljes erővel oldalra indult neki a falnak, vagy pörgött a kerék tengelye körül és lehajította a propellereit. Mint utólag kiderült, az előző használója megkavarta azok sorrendjét, de röpke félórás kísérletezgetés után a probléma megoldódott és a drón repült.

Rolling Spider repülés

Utána jöhetett az élvezet, bár az is csak korlátozott ideig - a 1,5 órás töltés után a gyári leírás 8 perces üzemidőt ígér (kerekekkel 6-ot), a hozzánk került akksik esetén ez már a harmadára csökkent; de ezalatt is sikerült kipróbálni a 360 fokos pörgést és az ún. "söprő" mozdulatot, amely hatására a drón 90, vagy 180 fokot fordul oldalra, a legyekhez hasonlóan.

Drón pók

Mivel az irányítás nem mindig érződött közvetlennek és biztosnak, ezért jobbnak láttuk a kerekeket mindig fent hagyni, az amortizáció elkerülése érdekében. Ettől függetlenül a fülig érő száj garantált a játék közben, tehát egy teljesen új készülékért a 33 ezer forintos ár nem is vészes, ezért cserébe a Parrot gyártó által beígért tényleges teljesítmény jár, csak az akksira kell odafigyelni.

Kulcsszavak: drón, parrot, teszt
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Felpörgött az okoshangszórók piaca
Az Amazon, a Google és még az Apple is örülhetett az idei második negyedéves eredményeknek.
Elárulja az okosóra, ha valakinél megkezdődött az elbutulás?
Az Apple eszközeiből gyűjtött adatokat vizsgálták annak érdekében, hogy felderítsék az ezeket viselőknél a szellemi hanyatlással kapcsolatos korai jeleket.
Ez történt: megmérték, mennyit ér a Windows beépített, ingyenes vírusvédelme
Összegyűjtöttük egy cikkbe a hét legérdekesebb, legolvasottabb technológiai és tudományos témáit.
Újabb 90 napra függesztheti fel Amerika a Huawei elleni intézkedéseket
Augusztus 19-én hivatalosan is lejár az amerikaiak Huawei ellen hozott szankcióinak felfüggesztése, de az ügyet jól ismerő informátorok szerint vasárnap újabb 90 nappal hosszabbíthatják...
Androidos és van WhatsApp a telefonján? Hamarosan kap egy rég várt új funkciót
Az iOS-esek már február óta használhatják a biometrikus (ujjlenyomatos) azonosítást a WhatsAppban. Végre Androidra is megérkezett ez a funkció, igaz, egyelőre csak a WhatsApp bétába.

További tech hírek >>