Pók helyett drón a sarokban - Rolling Spider teszt


Drón. A kifejezés még annyira új, hogy a helyesírás ellenőrző nem ismeri, az idősebb generáció pedig értetlenül ráncolja össze a szemöldökét, hogy "mirőlbeszélsz"? A drónok viszont köztünk vannak, néhányat  leamortizálni is nehéz - tudjuk, próbáltuk.

Gondoltad volna, hogy a saját repülő kütyüdnek már egyedi személyisége is lehet? A Rolling Spidernek több külső is kölcsönözhető, a dobozban lévő matricák segítségével. Ráadásul ennek a modellnek a lényege és egyben leghasznosabb tulajdonsága a kerék, amely segítségével a falon is tud "mászni"... Már ha elég ügyesen tudod navigálni és nem félsz, hogy egy erélyes mozdulattal úgy odavágod, hogy csak a darabokat szedegeted össze.

Parrot Rolling Spider

Külön irányító nincs hozzá, a FreeFlight 3 app lesz a vezérlő (iOS, Android), Bluetooth-al kell összekötni a két készüléket. Az alkalmazás bemutatja a többi terméket és regisztrációért cserébe a saját drónnak nevet lehet adni, illetve elérhető az akadémia program, ahol a készítők beavatnak a repülés rejtelmeibe. Szükség is volt rá, mivel az első próbálkozások alkalmával a drón felszállás helyett teljes erővel oldalra indult neki a falnak, vagy pörgött a kerék tengelye körül és lehajította a propellereit. Mint utólag kiderült, az előző használója megkavarta azok sorrendjét, de röpke félórás kísérletezgetés után a probléma megoldódott és a drón repült.

Rolling Spider repülés

Utána jöhetett az élvezet, bár az is csak korlátozott ideig - a 1,5 órás töltés után a gyári leírás 8 perces üzemidőt ígér (kerekekkel 6-ot), a hozzánk került akksik esetén ez már a harmadára csökkent; de ezalatt is sikerült kipróbálni a 360 fokos pörgést és az ún. "söprő" mozdulatot, amely hatására a drón 90, vagy 180 fokot fordul oldalra, a legyekhez hasonlóan.

Drón pók

Mivel az irányítás nem mindig érződött közvetlennek és biztosnak, ezért jobbnak láttuk a kerekeket mindig fent hagyni, az amortizáció elkerülése érdekében. Ettől függetlenül a fülig érő száj garantált a játék közben, tehát egy teljesen új készülékért a 33 ezer forintos ár nem is vészes, ezért cserébe a Parrot gyártó által beígért tényleges teljesítmény jár, csak az akksira kell odafigyelni.

Kulcsszavak: drón, parrot, teszt
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

[TGA 2019] Senua's Saga: Hellblade 2 trailer
A Ninja Theory már dolgozik a Hellblade folytatásán, mely a következő generációs Xboxra érkezik.
[TGA 2019] Íme a nextgen Xbox, az Xbox Series X
A Microsoft a The Game Awardson leplezte le a következő generációs masinájának nevét és kinézetét.
Megtalálták a Föld legmélyebb kontinentális árkát
A kelet-antarktiszi Denman-gleccser alatti kanyon 3,5 kilométerre hatol a tengerszint alá.
Az olasz bíróság elrendelte a Facebookon bezárt szélsőjobboldali oldalak újranyitását
A CasaPound újfasiszta párt közösségi oldalainak azonnali aktiválását rendelte el a római bíróság mai ítéletében, valamint kártérítést is kiszabott a világ egyik legnagyobb...
Hivatalos: Érkezik a Shazam 2
A mai napon premierdátumot kapott a Shazam 2, ezzel pedig lényegében hivatalosan is kiderült, hogy készül a nagysikerű film folytatása.

További tech hírek >>