Psyko 5.1 Gaming Headset - Masszív játékélmény


Ismét egy újfajta játék-headset debütált az idei CES-en, a Psyko cég forgalmazásában. Az eddigi játékokra specializált headset-ek mindegyike valamilyen extra funkció hangoztatásával próbálta eladni magát (pl. „a legkényelmesebb”, „a legtisztább hangzás” stb.), de igazából egyik se tűnt valami innovatív újdonságnak.

A Psyko 5.1 PC Gaming Headset esetében az 5.1-es sorround-hatás talán már nem is olyan nagy szám, azonban a hangszórók elhelyezése a fejünk tetején már annál inkább.

Összesen 5 darab speaker található felül, és mindössze a két mélynyomó ér a fülünkhöz. Az újítás abban rejlik, hogy nem az összes hangszórót sűríti a fejhallgató a fülünkbe, hanem bizonyos frekvenciájú hangokat a fejünkön keresztül vezet le a fülünk hátsó részéhez. Ezek a vezető csatornák a „PsykoWave guides” nevet kapták, csak hogy legyen valami „extra feature” menő elnevezés ennél a terméknél is.

A CES-en leginkább Call of Duty közben próbálták ki a headset-et, és a tapasztalatok szerint a játékélmény sokkal realisztikusabb lesz, a robbanások is élethűbbek (egyik fül hamarabb hallja meg, mint a másik), és az ellenség fegyverropogását is jobban be lehet határolni a hangok alapján (nem kell annyit forgolódni). Még kis ventillátorokat is beszereltek a mélynyomók mellé, így a fülünk sem izzad bele annyira a fülhallgatókba, ahogy az gyakran elő szokott fordulni, a ventillátorok ráadásul a külső zavaró hanghatásokat is kiszűrik (szóval a „Hagyd abba, ebéd van, gyere már!” élményromboló hatásokat el is lehet felejteni). 2010 első negyedévében várható, 299$-t (~60.000 Ft) kell kicsengetni ezért a játékélményért.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

System Shock – már most fantasztikusan néz ki a remake
A System Shock remake lassan, de biztosan halad a megjelenés felé, szemet gyönyörködtető felvételeket kaptunk a pre-alfából.
The Division 2 – 15 perc is sok a Sötét Zónában
A The Division 2 egyik legikonikusabb helyszíne a Sötét Zóna, melyet a most megjelent videóban alaposan szemügyre is vehetünk.
Anthem – nem lesz meg a 60 FPS konzolokon
Az Anthem az ígéretek szerint mindkét konzolon konstans 30 képkocka/másodperces képfrissítéssel fog futni, felbontástól függetlenül.
Overwatch – idén is visszatér a holdújév
Ahogy arra számítani lehetett, az Overwatch idén is megünnepli a holdújévet, közel egy hónapon át tart majd az esemény.
Nyomozás a génadatbankban: forradalom vagy totális indiszkréció?
Egyesek a bűnügyek megoldásának forradalmi eszközeként, mások adatvédelmi szempontból különösen aggályos fejleményként értékelik, hogy a rend őrei egyre többször kutakodnak...

További tech hírek >>