Quake II fut a böngészőben


Ennyi a hír! Viszont ez azért nem rossz. Ha egy régi (97-es) játék simán elfut egy böngésző ablakban, akkor bizony jó sok retro zombiirtásra lesz lehetősége a nagyérdeműnek.

Személy szerint nem rajongok túlzottan az FPS (LövökÖlökRöhögök) játékokért, de azt hiszem az én fajtám a ritkább a világon. Viszont az, hogy a Quake II játék elfut egy sima HTML5-ös böngészőben, flash és mindenféle miskulancia nélkül, az azért nem rossz.

A Google mérnökei követték el eme tettet, ami valahogy (nem vagyok programozó, majd blackbird elmagyarázza Nektek részletesen) Javascript-el megy és ennyi. Ha ezt az én nyelvemre fordítjuk, akkor ez azt jelenti, hogy ez a böngésző ablak egyenértékű egy 133 MHz-es 24 mega RAM-os Pentiumos géppel, mivel ez volt 97-ben a Quake II gépigénye.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

0 forint a havidíj, ingyen van az internet is – év végéig biztosan marad a DIGIMobil díjcsomagja
Meghosszabbította az eredetileg június végéig meghirdetett bevezetési időszakát a DIGIMobil. Így a Digi és az Invitel ügyfelei újabb fél évig 0 forintos havidíjért, korlátlan...
Több millió félrevezető hirdetést távolítottak el weboldalaikról az online platformok üzemeltetői
Az ellenőrök azt vizsgálták, mely webhelyeken fogalmaznak meg hamis állításokat, illetve hirdetnek hatástalan szereket, nem létező vagy hamis termékeket a koronavírus-járvány kapcsán.
Little Nightmares – Már 2 millió példány fogyott a hangulatos horrorjátékból
A Bandai Namco bejelentette, hogy a Little Nightmares eladásai új mérföldkövet értek el, a játékból ugyanis már 2 millió kelt el.
Még rendes Huawei Kirin chip kerülhet a Mate 40 mobilokba
Az amerikai korlátozások állítólag még nem érintik a Kirin 1000-es lapkát.
Meghozta az idei CPU és GPU IP frissítéseket az ARM
A menetrendszerű újítások a jól bevált alapokra építkeznek, de már a TSMC 5 nm-es eljárásához vannak optimalizálva.

További tech hírek >>