Rekordmennyiségű Windows Phone készülék fogyott az ünnepek alatt - mondja a Microsoft


A CES 2014-es kiállításon a Microsoft nem volt rest kihirdetni legújabb, Windows Phone-nal kapcsolatos eredményeit, bár konkrét számadatokat - szokás szerint - ezúttal sem közöltek.

A neowin.net Internetes portálnak elküldött közleményben annyi áll, hogy az ünnepek alatt duplaannyi fogyott a Windows Phone-os (elsősorban Nokia) készülékekből, mint az azt megelőző időszakokban, a vezető mobiltelefon operációs rendszerek közül pedig a WP8 a leggyorsabban bővülő platform, amely az előző évhez képest 156%-kal növekedett. 14 piacon belül vette át a második helyet a mobil operációs rendszerek terén, 24 piacon pedig több fogyott belőle a harmadik negyedévben, mint az Apple iPhone-jából.

[caption id="attachment_8886" align="alignnone" width="682"](Saját) Rekordokat döntögetnek a WP-s készülékek eladásai / fotó: wpcentral.com (Saját) Rekordokat döntögetnek a WP-s készülékek eladásai / fotó: wpcentral.com[/caption]

Az előbb említett 14 piacba a következő országok tartoznak: India, Mexikó, Olaszország, Chile, Thaiföld, Vietnam, Malajzia, Lengyelország, Dél-Afrikai Köztársaság, Ukrajna, Magyarország, Finnország, Cseh Köztársaság és Görögország. Nem meglepő módon ezek voltak azok az országok is, ahol több Windows Phone fogyott, mint iPhone.

Az eredmények valószínűleg annak is köszönhetők, hogy a Nokia Lumia telefonok nemcsak a csúcskategóriás készülékek terén teljesítenek, hanem az olcsóbb készülékeken is egy működőképes Windows Phone 8 élményt tudnak biztosítani (lásd a Lumia 520).

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Itt az Asus ROG Phone II gamermobil
Léghűtéses és gamepades periféria is van hozzá.
Csinált egy furcsa karkötőt a Facebook, mindent érezhetünk vele a virtuális valóságban
Tasbi néven mutatta be a Facebook Reality Labs annak a karkötőnek a prototípusát, ami a jövőben kényelmesebbé teheti a virtuális valóság "élvezetét".
Sub-Zero lett a népszerű DJ-ből, augusztusban ingyen megkapjuk
Egészen különleges DLC-t jelentett be a Warner és a NetherRealm a Mortal Kombat 11-hez: Dimitri Vegas skin érkezik.
A Biostar engedélyezi az PCI Express 4.0-át az AMD 400-szériás alaplapjain
Bár az öröm nem tart majd örökké, azért mindenképpen üdvözlendő a hír.
Nincs most ennél erősebb androidos mobil: megjött az Asus ROG Phone II
Az Asus mutatta be elsőként azt a készüléket, amibe a Qualcomm jelenlegi legerősebb processzora került. Az eszköz méltó utódja lett a tavaly ROG Phone-nak.

További tech hírek >>