Rekordmennyiségű Windows Phone készülék fogyott az ünnepek alatt - mondja a Microsoft


A CES 2014-es kiállításon a Microsoft nem volt rest kihirdetni legújabb, Windows Phone-nal kapcsolatos eredményeit, bár konkrét számadatokat - szokás szerint - ezúttal sem közöltek.

A neowin.net Internetes portálnak elküldött közleményben annyi áll, hogy az ünnepek alatt duplaannyi fogyott a Windows Phone-os (elsősorban Nokia) készülékekből, mint az azt megelőző időszakokban, a vezető mobiltelefon operációs rendszerek közül pedig a WP8 a leggyorsabban bővülő platform, amely az előző évhez képest 156%-kal növekedett. 14 piacon belül vette át a második helyet a mobil operációs rendszerek terén, 24 piacon pedig több fogyott belőle a harmadik negyedévben, mint az Apple iPhone-jából.

[caption id="attachment_8886" align="alignnone" width="682"](Saját) Rekordokat döntögetnek a WP-s készülékek eladásai / fotó: wpcentral.com (Saját) Rekordokat döntögetnek a WP-s készülékek eladásai / fotó: wpcentral.com[/caption]

Az előbb említett 14 piacba a következő országok tartoznak: India, Mexikó, Olaszország, Chile, Thaiföld, Vietnam, Malajzia, Lengyelország, Dél-Afrikai Köztársaság, Ukrajna, Magyarország, Finnország, Cseh Köztársaság és Görögország. Nem meglepő módon ezek voltak azok az országok is, ahol több Windows Phone fogyott, mint iPhone.

Az eredmények valószínűleg annak is köszönhetők, hogy a Nokia Lumia telefonok nemcsak a csúcskategóriás készülékek terén teljesítenek, hanem az olcsóbb készülékeken is egy működőképes Windows Phone 8 élményt tudnak biztosítani (lásd a Lumia 520).

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Androidos? Problémás alkalmazásokra bukkantak, az egyik a netet és az aksit is szívta
A kínai DU Group több alkalmazását is törölte a Play Store felületéről a Google, mert titokban olyan dolgot művelnek, ami sem a telefonnak, se a használójának nem tesz jót.
XIII – A kultikus, képregényre hajazó FPS idén remake-t kap
Még idén remake-t kap a kultikus XIII, mely eredetileg 2003-ban jelent meg, és a képregények világát vegyíti az FPS játékmenettel.
Szívesen hallgatna podcastot a hétvégén? Itt egy teches adás, érdemes belehallgatnia
Nemrég megjelent a kifejezetten technológiai hírekkel foglalkozó, Őrültech című podcast hatodik adása, ami ezúttal többek között a dán faluban felépülő 320 méteres...
Késik az LG V50 ThinQ 5G
A gyártónak több időre van szüksége ahhoz, hogy optimalizálja a hardver működését.
Transistor – Most ingyen a tiéd lehet
Az Epic Store következő ingyenes játéka a Transistor, a különleges hangulatú cyberpunk kalandot két hétig lehet bérmentve beszerezni.

További tech hírek >>