Rekordmennyiségű Windows Phone készülék fogyott az ünnepek alatt - mondja a Microsoft


A CES 2014-es kiállításon a Microsoft nem volt rest kihirdetni legújabb, Windows Phone-nal kapcsolatos eredményeit, bár konkrét számadatokat - szokás szerint - ezúttal sem közöltek.

A neowin.net Internetes portálnak elküldött közleményben annyi áll, hogy az ünnepek alatt duplaannyi fogyott a Windows Phone-os (elsősorban Nokia) készülékekből, mint az azt megelőző időszakokban, a vezető mobiltelefon operációs rendszerek közül pedig a WP8 a leggyorsabban bővülő platform, amely az előző évhez képest 156%-kal növekedett. 14 piacon belül vette át a második helyet a mobil operációs rendszerek terén, 24 piacon pedig több fogyott belőle a harmadik negyedévben, mint az Apple iPhone-jából.

[caption id="attachment_8886" align="alignnone" width="682"](Saját) Rekordokat döntögetnek a WP-s készülékek eladásai / fotó: wpcentral.com (Saját) Rekordokat döntögetnek a WP-s készülékek eladásai / fotó: wpcentral.com[/caption]

Az előbb említett 14 piacba a következő országok tartoznak: India, Mexikó, Olaszország, Chile, Thaiföld, Vietnam, Malajzia, Lengyelország, Dél-Afrikai Köztársaság, Ukrajna, Magyarország, Finnország, Cseh Köztársaság és Görögország. Nem meglepő módon ezek voltak azok az országok is, ahol több Windows Phone fogyott, mint iPhone.

Az eredmények valószínűleg annak is köszönhetők, hogy a Nokia Lumia telefonok nemcsak a csúcskategóriás készülékek terén teljesítenek, hanem az olcsóbb készülékeken is egy működőképes Windows Phone 8 élményt tudnak biztosítani (lásd a Lumia 520).

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Kiadta az LPDDR5 specifikációit a JEDEC
Az új generációs ultramobil memóriaszabvány komoly effektív órajelen működhet.
Befutott a Michael Jackson-dokumentumfilm előzetese
Megérkezett a Michael Jackson vélt molesztálásait feltáró, a Sundance Fesztivál közönsége által sokkolónak kikiáltott dokumentumfilm előzetese.
A Panasonic új mikrója magától felismeri, meddig kell melegíteni az ételt
A mikrohullámú sütők gyakori problémája, hogy nem melegítik meg jól az ételt, vagy túl forróak lesznek, mire kivesszük belőlük. A Panasonic idei új alternatívája erre a problémára...
Majd 15 év késéssel érkezik az első 4 GHz-es Pentium
Érkezik a Pentium Gold G5620 processzor, melynek érdekessége, hogy a legendás márkanévhez először párosul 4 GHz-es frekvencia.
Elkészült az Android 9 Pie a Nokia 6-ra
Tartja magát a kétéves támogatási ígéretéhez a HMD Global.

További tech hírek >>