Retrofonia


Akik manapság rendelkeznek otthoni vonalas telefonvonallal, biztos vagyok benne, hogy már nem azok a jó kis színes bakelitből készült, tárcsás telefonok szolgálják ki őket, amik a 70-80-as években oly nagy szeretetnek örvendtek hazánkban is. Naná, hisz akkoriban nem volt más.

Ám ezek a készülékek mára eltűntek teljesen. Ide a bökőt, hogy baromira fel kéne túrni a budapesti háztartásokat, hogy akár egyetlen élő példányt is fellelhessünk. Pedig „deszépek” voltak istenem! A hívásjelzés (csengés) hangja még a holtakat is felébresztette. És az a berregő hang, amikor tárcsázott az ember… Szerettük, na!

Hála a Junktion-nek, aki betöltetlen űrt érez az életében e készülékek eltűnése miatt, most megkönnyebbülhet. No, telefonálni nem fog tudni rajta, de mindenképpen fényt hozhat az életébe. Fényt bizony, hiszen asztali lámpa készült ebből az egykori távbeszélőből. Ajánlom retrohajlamú geekeknek és nosztalgiázni vágyó nagypapáknak. Nekem tuti lesz egy ilyen az asztalomon. Rögtön az R2D2 USB elosztó mellett.

Kulcsszavak: design, egyéb, fénytelefon, lámpa
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Switch-Mix Vol. 5. - Ami radar alatt maradt
A Nintendo Switchre némi csúszással, esetleg fű alatt megjelenő kisebb címek rendre feledésbe merülnek, de mi odafigyelünk rájuk. Mert a legkisebb is számít.
Milliárdos bírságot szabott ki a Facebookra a GVH
Tudta, miért nem nevezi már magát ingyenesnek a közösségi oldal?
Előzetest kapott a The Boys második évadja
2020-ban visszatér a képernyőre az Amazon kivételesen obszcén és morbid szuperhős sorozata. Megérkezett az első rendes előzetes.
Majdnem minden kiderült a Cougar Conquer utódjáról
A Conquer második generációjának alap elgondolása ugyanaz, mint elődjéé, történtek azonban apróbb változtatások.
Bebizonyították: hallgatnunk kellene a számítógépekre, ha fel akarunk készülni a klímaváltozásra
A Kaliforniai Egyetem tudósai megnézték, 17, a klímaváltozással kapcsolatban elvégzett számítógépes szimulációból mennyi jósolta meg helyesen a bekövetkező eseményeket. Kiderült,...

További tech hírek >>