Robotkém földön, falon, levegőben - VIDEÓ


Nem tudom, használható-e a robotok világában is a cukiság kifejezés, de ha igen, akkor a Recon Scout Throwbot biztosan megérdemli. Főleg, hogy nem csak cuki, de ügyes is, akárcsak a rokonai.

A Recon Scout Throwbot már régóta segíti az amerikai fegyveres erők bevetéseit, de néhány hete végre zöld utat kaptak más szervezetek is a felhasználáshoz. Időszerű volt a döntés, ugyanis annak ellenére, hogy a mentők vagy tűzoltók munkájához óriási segítséget nyújt, a közelmúltig csak a hadsereg alakulatai használhatták.

A neve nagyjából el is mondja, mire való ez a ketyere: a kis robotot egyszerűen behajíthatjuk egy ellenséges túszejtőktől hemzsegő, vagy éppen lángokban álló épületbe, és körbenézhetünk vele, ugyanis élőképet tud közvetíteni. Távirányítással bejárhatjuk vele a helyiségeket, hiszen kis mérete miatt bejut akár nehezen hozzáférhető helyekre is. (Egy koreai fejlesztésű verziót megnézhettek itt.)

A Throwbot kb. 20 centi hosszú és mindössze fél kilót nyom. A két “kerék” uretánból készült, a test pedig titániumból, szóval elég strapabíró jószág. A beépített kamera mellett van két antennája és egy stabilizáló farok is lóg a végén (egyelőre nem tudja csóválni.) Egy kis konzollal lehet irányítani, amin a kijelző is helyet kapott, a képét 300 méteres távolságig tudja sugározni.

A fejlesztők elkészítették egy spéci változatát is, amit pedig a kalózok elleni harcban tudnak hasznosítani. A foguk közt késsel hajókat csáklyázó martalócok nem akarnak kikopni a köztudatból, a világ egyes tájain ma is sok gondot okoznak.

A mágneses Throwbot az ellenük küzdő alakulatokat segíti: egy kisebb ágyúból lehet kilőni, és megtapad a hajó oldalán, majd felmászik a fedélzetre körbenézni. A működése innen ugyanaz, mint a fentebb bemutatott modellé, plusz bármilyen fémfelületen elszaladgál, mint pók a falon.

Végül, de nem utolsósorban bemutatjuk a Throwbot egyik rokonát, aki még a tervezés egy másik fázisában jár. A Minnesotai Egyetem által kifejlesztett ketyere egy igazi kis Transformer, alapvetően ez is egy guruló henger, ami azonban alkalmasint néhány másodperc alatt működő szobahelikopterré alakul át.

Kulcsszavak: egyéb, kamera, kém, robot, throwbot
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Komoly ellenfelet kapnak az Energizer okostelefonok
6200 mAh-s akkumulátort kapott az ütésálló Gigaset GX290 okostelefon.
Kékben is lesz Samsung Galaxy Note 10+
Több európai áruházban is felbukkant már a kék verzió.
Elárulja az okosóra, ha valakinél megkezdődött az elbutulás?
Az Apple eszközeiből gyűjtött adatokat vizsgálták annak érdekében, hogy felderítsék az ezeket viselőknél a szellemi hanyatlással kapcsolatos korai jeleket.
Bemutatjuk a világ legfurább külsejű tévéit
Le fog esni az álla a világtörténelem legnagyobb tévés dizájnbombáitól!
Titokzatos oldalt kapott a Sega még be nem jelentett játéka
A Sega egy rejtélyes teaser-oldalt lőtt fel feltehetően a még le nem leplezett Humankind projektnek, a bejelentést a Gamescomra várjuk.

További tech hírek >>