Robotkém földön, falon, levegőben - VIDEÓ


Nem tudom, használható-e a robotok világában is a cukiság kifejezés, de ha igen, akkor a Recon Scout Throwbot biztosan megérdemli. Főleg, hogy nem csak cuki, de ügyes is, akárcsak a rokonai.

A Recon Scout Throwbot már régóta segíti az amerikai fegyveres erők bevetéseit, de néhány hete végre zöld utat kaptak más szervezetek is a felhasználáshoz. Időszerű volt a döntés, ugyanis annak ellenére, hogy a mentők vagy tűzoltók munkájához óriási segítséget nyújt, a közelmúltig csak a hadsereg alakulatai használhatták.

A neve nagyjából el is mondja, mire való ez a ketyere: a kis robotot egyszerűen behajíthatjuk egy ellenséges túszejtőktől hemzsegő, vagy éppen lángokban álló épületbe, és körbenézhetünk vele, ugyanis élőképet tud közvetíteni. Távirányítással bejárhatjuk vele a helyiségeket, hiszen kis mérete miatt bejut akár nehezen hozzáférhető helyekre is. (Egy koreai fejlesztésű verziót megnézhettek itt.)

A Throwbot kb. 20 centi hosszú és mindössze fél kilót nyom. A két “kerék” uretánból készült, a test pedig titániumból, szóval elég strapabíró jószág. A beépített kamera mellett van két antennája és egy stabilizáló farok is lóg a végén (egyelőre nem tudja csóválni.) Egy kis konzollal lehet irányítani, amin a kijelző is helyet kapott, a képét 300 méteres távolságig tudja sugározni.

A fejlesztők elkészítették egy spéci változatát is, amit pedig a kalózok elleni harcban tudnak hasznosítani. A foguk közt késsel hajókat csáklyázó martalócok nem akarnak kikopni a köztudatból, a világ egyes tájain ma is sok gondot okoznak.

A mágneses Throwbot az ellenük küzdő alakulatokat segíti: egy kisebb ágyúból lehet kilőni, és megtapad a hajó oldalán, majd felmászik a fedélzetre körbenézni. A működése innen ugyanaz, mint a fentebb bemutatott modellé, plusz bármilyen fémfelületen elszaladgál, mint pók a falon.

Végül, de nem utolsósorban bemutatjuk a Throwbot egyik rokonát, aki még a tervezés egy másik fázisában jár. A Minnesotai Egyetem által kifejlesztett ketyere egy igazi kis Transformer, alapvetően ez is egy guruló henger, ami azonban alkalmasint néhány másodperc alatt működő szobahelikopterré alakul át.

Kulcsszavak: egyéb, kamera, kém, robot, throwbot
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Elfogadták az új EU-s drónszabályokat, 2020-tól mindenkire vonatkoznak
Európa-szerte egyre több drón jelenik meg a légtérben, azért az Európai Bizottság pénteken új uniós szabályokat fogadott el annak érdekében, hogy az emberek védelmét és...
Testen viselhető klímaeszközt fejlesztettek ki
Egy teljes munkahely hűtése helyett egy embernek töredék energiából kellemes környzetet lehet biztosítani, így rengeteg pénzt lehetne megtakarítani.
Kockázat lehet az Amazon arcfelismerő szoftvere
A részvényesek attól tartanak, hogy a társaság a program miatt később akár kártérítést is fizethet.
Heavy Rain - kavarodást okozott a Denuvo a demo körül
A Heavy Rain tegnap megjelent demója egyelőre még nem indul, de ha minden jól megy, ma délelőtt megoldják a problémát.
Ha ezt nálunk is élesítik, egyenesen a Google keresőből lehet majd ételt rendelni
A Google a keresőn, valamint a Térképen és a digitális asszisztensen keresztül is lehetővé teszi, hogy külön dedikált applikáció nélkül lehessen ételt rendelni.

További tech hírek >>