Robotok végeztek el egy teljes prosztata-műtétet


Egy kanadai kórházban két robot, McSleepy és DaVinci távolította el egy férfi prosztatáját. Némi emberi segítség is volt a dologban, de alapvetően jól ment minden.

Egy kanadai kórházban zajlott a műtét, amit úgy emlegetnek, mint a világ első, teljesen robotokkal lefolytatott műtétje, bár szerintem azért ezt még így túlzás.

Az altatást tényleg teljes egészében egy robot végezte, az "ő" neve a McSleepy, gondolom, könnyen ki lehetett találni.

DaVincit viszont, aki gyakorlatilag a műtétet lefolytatta, gyakorlatilag egy orvos irányította a csapatával, videóképen követve az eseményeket.

McSleepy-t 2008 óta "alkalmazzák" a kórházban, de DaVinci új szerzemény, még csak pár hónapja működik náluk. Ez volt az első közös műtétjük, ami mérföldkőnek számít az orvosok szerint.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Felpörgött az okoshangszórók piaca
Az Amazon, a Google és még az Apple is örülhetett az idei második negyedéves eredményeknek.
Elárulja az okosóra, ha valakinél megkezdődött az elbutulás?
Az Apple eszközeiből gyűjtött adatokat vizsgálták annak érdekében, hogy felderítsék az ezeket viselőknél a szellemi hanyatlással kapcsolatos korai jeleket.
Ez történt: megmérték, mennyit ér a Windows beépített, ingyenes vírusvédelme
Összegyűjtöttük egy cikkbe a hét legérdekesebb, legolvasottabb technológiai és tudományos témáit.
Újabb 90 napra függesztheti fel Amerika a Huawei elleni intézkedéseket
Augusztus 19-én hivatalosan is lejár az amerikaiak Huawei ellen hozott szankcióinak felfüggesztése, de az ügyet jól ismerő informátorok szerint vasárnap újabb 90 nappal hosszabbíthatják...
Androidos és van WhatsApp a telefonján? Hamarosan kap egy rég várt új funkciót
Az iOS-esek már február óta használhatják a biometrikus (ujjlenyomatos) azonosítást a WhatsAppban. Végre Androidra is megérkezett ez a funkció, igaz, egyelőre csak a WhatsApp bétába.

További tech hírek >>