Robotok végeztek el egy teljes prosztata-műtétet


Egy kanadai kórházban két robot, McSleepy és DaVinci távolította el egy férfi prosztatáját. Némi emberi segítség is volt a dologban, de alapvetően jól ment minden.

Egy kanadai kórházban zajlott a műtét, amit úgy emlegetnek, mint a világ első, teljesen robotokkal lefolytatott műtétje, bár szerintem azért ezt még így túlzás.

Az altatást tényleg teljes egészében egy robot végezte, az "ő" neve a McSleepy, gondolom, könnyen ki lehetett találni.

DaVincit viszont, aki gyakorlatilag a műtétet lefolytatta, gyakorlatilag egy orvos irányította a csapatával, videóképen követve az eseményeket.

McSleepy-t 2008 óta "alkalmazzák" a kórházban, de DaVinci új szerzemény, még csak pár hónapja működik náluk. Ez volt az első közös műtétjük, ami mérföldkőnek számít az orvosok szerint.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

2 nm-en ugrik GAAFET-re a TSMC
Ennek a gyártástechnológiának a fejlesztése a tervekhez képest jobb ütemben halad, de így is leghamarabb 2024-ben készülhet el.
Új, olcsóbb Galaxy S20 variánst jelentett be a Samsung
A Galaxy S20 FE alulról egészíti ki a csúcsmodell-szériát, néhány kompromisszum mellett.
Új koronavírusos funkciót kap a Google Térkép
A Google a világ 220 országában, így Magyarországon is elérhetővé tesz azt az új funkciót, ami megmutatja, hétnapos átlagban milyen arányban emelkedett egy országban a...
[Hardver] Mi Smart Band 5 teszt – Egyet előre, egyet hátra
Megérkezett a Xiaomi aktivitásmérőjének legújabb változata, mi pedig megnéztük, miben és mennyivel tud többet a Band 5, mint az előd.
Rocket League – Annyian ugrottak rá az ingyenes játékra, hogy nem bírták a szerverek
Döcögősen indult az első free-to-play nap a Psyonix háza táján.

További tech hírek >>