Robotok végeztek el egy teljes prosztata-műtétet


Egy kanadai kórházban két robot, McSleepy és DaVinci távolította el egy férfi prosztatáját. Némi emberi segítség is volt a dologban, de alapvetően jól ment minden.

Egy kanadai kórházban zajlott a műtét, amit úgy emlegetnek, mint a világ első, teljesen robotokkal lefolytatott műtétje, bár szerintem azért ezt még így túlzás.

Az altatást tényleg teljes egészében egy robot végezte, az "ő" neve a McSleepy, gondolom, könnyen ki lehetett találni.

DaVincit viszont, aki gyakorlatilag a műtétet lefolytatta, gyakorlatilag egy orvos irányította a csapatával, videóképen követve az eseményeket.

McSleepy-t 2008 óta "alkalmazzák" a kórházban, de DaVinci új szerzemény, még csak pár hónapja működik náluk. Ez volt az első közös műtétjük, ami mérföldkőnek számít az orvosok szerint.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

My Friend Pedro - szépen teljesít a kasszáknál, idióta játékmódokkal ünneplünk
A My Friend Pedro szépen teljesít ahhoz képest, hogy egy indie-játékról van szó, ennek örömére új játékmódokkal leptek meg minket.
Tízszázalékos létszámbővítést hajt végre a LogMeIn Magyarországon
Az idei évtől kezdődően több globális funkciót is Budapestről lát el, ezért 10 százalékos bővülést tervez és várhatóan a jövő év elejére átlépi a félezres munkavállalói...
Pénteken lesz az első tisztán női űrséta
Villanyszerelés lesz a dolguk, már van megfelelő ruházat.
Szeret instagramozni? Hamarosan nagyobb biztonságban teheti majd meg
Az Instagram fejlesztői olyan funkciót készítettek, amivel megnézhető, melyik, harmadik féltől származó app milyen adatunkhoz fér hozzá. Szükség esetén módosíthatjuk ezt, de...
Háttérbe szorítja mobilfizetési riválisait az Apple
Egyszerűen nem engedi pénzügyi vetélytársai szoftvereinek, hogy hozzáférjenek a készülékein lévő NFC kapcsolathoz. Biztonsági okokra hivatkoznak.

További tech hírek >>