Robotok végeztek el egy teljes prosztata-műtétet


Egy kanadai kórházban két robot, McSleepy és DaVinci távolította el egy férfi prosztatáját. Némi emberi segítség is volt a dologban, de alapvetően jól ment minden.

Egy kanadai kórházban zajlott a műtét, amit úgy emlegetnek, mint a világ első, teljesen robotokkal lefolytatott műtétje, bár szerintem azért ezt még így túlzás.

Az altatást tényleg teljes egészében egy robot végezte, az "ő" neve a McSleepy, gondolom, könnyen ki lehetett találni.

DaVincit viszont, aki gyakorlatilag a műtétet lefolytatta, gyakorlatilag egy orvos irányította a csapatával, videóképen követve az eseményeket.

McSleepy-t 2008 óta "alkalmazzák" a kórházban, de DaVinci új szerzemény, még csak pár hónapja működik náluk. Ez volt az első közös műtétjük, ami mérföldkőnek számít az orvosok szerint.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Nem tudják, hogy lesz-e belőle baj, de a véráramba is beszivárognak a napvédő krémek aktív anyagai
A véráramba is beszivárognak a napvédő krémek aktív kémiai anyagai. Az amerikai szövetségi gyógyszer- és élelmiszerhatóság (FDA) közlése szerint további kutatásra van szükség...
Podcast: kerekesszékkel is lehetséges raliautót vezetni
Bessenyey Zoltán kétszeres rali Európa-bajnok mesélt az Őrültechben arról, milyen szellemi, testi és technológiai követelményei voltak annak, hogy 2016-os bukása után újra vezetni...
Az Apple szerint megfojtja az innovációt az EU egységes mobiltöltője
Ellenáll az EU nyomásának az Apple, az innováció megfojtásáról beszél az egységes töltő ötlete kapcsán.
Megoldhatja az összehajtható mobilok legnagyobb gondját a Samsung Galaxy Z Flip
A Galaxy Z Flip kijelzőjét ultravékony védőüveg védi majd a sérülékeny műanyag réteg helyett.
Sikerült kiemelni a legendás magyar gőzhajót
Kiemelték a Szőke Tisza gőzhajót Szegeden, a hajó partra vontatása során Magyarországon még korábban nem használt technikai megoldásokat alkalmaztak.

További tech hírek >>